Prijava
   

Tihi rat

Izraz koji se koristi za neki sukob nižeg intenziteta, bez previše ekstremnih situacija u kome se napadi ne vrše direktno, nego onako izokola, sa strane, funjarski.

Naravno, samim tim što je bilo kakav vid rata u pitanju, situacija nije mirna i opuštena, a pored toga što takav sukob samo onako tinja i akteri uglavnom samo skaču jedan drugom po živcima, opet je malo nezgodno, jer sukob uvek može da eskalira u nešto ozbiljnije.

- Kao što vidite, zaposleni smo prilično. Kapaciteti su nam popunjeni. Proizvod nam je dokazano dobar. Znači, nakon ovog posla za Kanadu, možemo da radimo za Vas.
- Odlično je stvarno sve. Impresioniran sam. Mislim da ćemo sigurno......šta je ovo?
- Koje?
- Ona planina pikavaca tamo ispred onih lepih vrata?
- A to. Pa to su pikavci lepo ste rekli.
- Dobro znam, ali šta će toliko pikavaca na hodniku, ispred vrata?
- Pa vidite, kako da Vam objasnim, već nedeljama se vodi tihi rat između pušača i Generalnog Direktora, ispred čijih vrata su oni silni pikavci.
- Je l' zabranio da se puši u krugu fabrike?
- Ma ne. Ništa tako ekstremno. Doduše jeste zabranio u kancelarijama da se puši što je izazvalo blage tenzije na početku, ali dobro, ljudi su ipak nekako prešli preko toga.
- Zbog zakona je onog morao tako.
- Jeste. Ali onda kada su oni krenuli sebi da prave opušteniju atmosferu napolju, e onda je krenuo da im pikslu sklanja sto metara od ulaza, pa da im zabranjuje da iznose klupu, pa stočić koji je stajao tu stalno je sklanjao i tako neke sitnice sve.
- Pa dobro, možda čovek ima pravo. Mislim šta je sto metara gore-dole?
- Ne znam ja, možda i jeste. Ne ratujem ja sa njim. Elem i onda oni donesu pikslu kod ulaza, on naredi nekome da je skloni. Oni donesu klupu, on je skloni i preti smanjenjima plate. Oni na kvarno opet donesu, on skloni. Sve tako nešto sitno. I na kraju je valjda više popizdeo što nikako nije mogao da doaka onome ko to donosi tamo i naredio je nekim radnicima da iseku na komade klupu i stočić, a pikslu da stave dvesta metara od ulaza i koga vidi sa cigarom kod ulaza dobija momentalnu suspenziju.
- Znači zagreva se situacija.
- Pa može se tako reći. Onda su neki pušači, ne znam koji pravo da Vam kažem, odiučili da skupljaju pikavce par dana i ostave mu ovako lepo u gomili ispred kancelarije, kao odgovor na eskalaciju sukoba sa njegove strane.
- Biće sigurno besan kada to vidi. Poznajem Vašeg Direktora. Izuzetno je prek čovek.
- Ne znam ja ništa. Ne učestvujem u tome. Nego hoćemo mi tamo kod piksle da popušimo po jednu cigaru, ako ste pušač?
- Može naravno. Svakako bi mi prijala cigara.
- Samo bih Vas zamolio kada završite cigaru, skinite žar i ne bacajte pikavac, nego ga dajte meni. Kolekcionar sam znate.

Komentari

Remark djelo.+++

najgori su takvi ratovi
+++
stvarno super napisano

Nema pedera, nema cigana al odala te dužina ovaj put. Nema jačeg perioda od hladnog rata, paranoju s obe strane možeš da sečeš nožem a razmišljanje kako da smestiš protivniku na sitno jača moždane vijuge.

Steta sto ima malo ocena. Vrh napisano, zavrsetak je fenomenalan

Poslednja rečenica u primeru je najjača. +++

Fala, fala. Nije malo ocena. Taman je :)

Зашто имам осећај да се ово одиграва код тебе на послу? :Д

Odigravalo se Enemi, a epilog svega će biti u jednoj od narednih defki. Možda već sledećeoj :)

само дисциплиновано и полако,лоло
++++

amo bih Vas zamolio kada završite cigaru, skinite žar i ne bacajte pikavac, nego ga dajte meni. Kolekcionar sam znate. ahahhahaahhha goood

Objasnio si odnose u firmama baš kako treba...
+++

Džonijevi životni primeri. Kako bre samo oko tebe takve situacije?!? +

Kako bre samo oko tebe takve situacije?!? +

Magnet :)

Одличан пример, слика дефку к'о Сава Шумановић. +++

Одличан пример, слика дефку к'о Сава Шумановић. +++

Des Niko, baš gledam nešto da li si pisao, vidim 17 dana te nije bilo, ja se smorio...

Ево, сад баш гледам шта могу, има ли у бунару неких идеја, па да бацим неко слово. Само да ми се скува кафа, да запалим и може да се пише.
Што си се сморио? Је л' тол'ко весело овде у последње време? :-)

Kolekcionar pikavaca će da ispuši nešto drugo ako ga uhvate. +++

Је л' тол'ко весело овде у последње време? :-)

Ma ne to, meni je uvek ovde gotivno, nego eto, ne volim kada vidim nekoga od standardne komentatorske ekipe da nema, još ako je dobar autor, onda se smorim još više :)