Prijava
   

To je za tvoje dobro

Rečenica kojom će roditelj uspešno opravdati svaki svoj postupak prema detetu. Ti si mali i ne razumeš, ali ja sam ti roditelj i ja ti želim samo najbolje, možda tebi baš i nije najjasnije ali to je zato što si dete, razumećeš jednog dana kad odrasteš.

Sećam se samo koliko sam batina dobijao kao klinac jer nisam hteo da jedem što mi se ne svidja. Džigerica mi je bila gorka, krvavica mi je bila odvratna, a boraniju i pihtije nisam mogao očima da vidim. Na svako tvoje objašnjenje, dobiješ odgovor da nećeš ustati od tola dok sve ne pojedeš. Na negodovanje dobiješ šamar, ako zaplačeš dobiješ šamar da prestaneš..

Jeo bih na silu i sa gadjenjem, gutao bih esažvakane zalogaje, i svaki put bih slušao kako je to zdravo, jača organizam, od toga se raste i razvija, to je za moje dobro..

Onda jednog dana upoznaš nutricionistu, koji se polomi kako bi ti objasnio da su džigerica i ostale životinjske iznutrice katastrofa za čovekovo zdravlje, i shvatiš da boraniju, krvavicu i pihtije ni dan danas ne jedeš jer ne možeš da ih smisliš. I pored toga si zdrav i prav, i ništa ti ne fali.

Komentari

Ja sam voleo i dalje volim džigericu, krvavicu, boraniju, a naročito pihtije sa belim lukom. Nikad nisam dobio batine jer nesto nisam hteo da jedem. A nutricionisti, eh, ti nutricionisti...

Plus, i omiljeno. Znam kako je kad moras da jedes sve bljuotine... i kakve su vaspitne mjere koje pominjes.

Na negodovanje dobiješ šamar, ako zaplačeš dobiješ šamar da prestaneš.. - ovo mi je najjaci dio defke. :D