Prijava
   

Totalno pomračenje sunca u Srbiji 1999. godine

Neoborivi dokaz koliko je ovaj narod neobrazovan, zatupljen i koliko je njime lako manipulisati. Umesto da ljudi izađu u dvorište i posmatraju ovaj prelepi prirodni fenomen koji se ovde neće desiti još nekoliko decenija, kroz zagaravljeno staklo ili film fotoaparata, imali smo scene iz filma ''I Am Legend''. Pustoš. U većini gradova Srbije se tek poneko ''hrabar'' mogao naći na ulicama, a većina je bojažljivo virila na ulicu ispod spuštenih roletni. Nakon događaja, kad god bi te ljude upitali zašto su se nabili u kuću i zamandalili vrata, niko nije smeo da prizna da je glup što se primio na priče o kraju sveta, već su se svi izgovarali time što je pomračenje navodno štetno po zdravlje.

- E, što nisi došao da gledamo pomračenje?
- Rekla mi majka da ne izlazim iz sobe, jer ću da oslepim.
- Pa, naravno da ćeš da oslepiš ako bez zaštite gledaš u sunce, debilu.
- Ali oni rekoše da ne valja da se gleda.
- Ma, nebitno...

Komentari

Moja profesorka fizike u srednjoj je htela da da keceve onima koji su se izjasnili da nisi smeli da gledaju. Opsrostila im je tako sto su svi morali da javno priznaju da su ispali glupi i naivni.

Šta reći, a ne zaplakati...? RTS im je u to vreme temeljno isprao mozak u nekoliko 'ladnih voda.

Debili debilski, nećeš ni od gledanja u Sunce da oslepiš, kad se već praviš pametan, probao moj ujak, a ja sam u to vreme bio napolju.

Ајде пробај да гледаш директно у сунце без заштитног стакла само 30 секунди, па да видимо да ли ћеш да завршиш без оштећења ока.

Узгред, искључење за тебе на 24 сата због вређања другог корисника.

Njutn je pred kraj zivota totalno posasavio, pa je jednom pokusao da bulji u sunce. Buljio je toliko da su mu jedva spasili vid. Posle toga je
nabio iglu u oko da vidi sta ce da se desi !!!???

+
kazu da je verovatno to bila vezba tadasnje vlasti koliko se moze manipulisati masom.strasna stvar sta se radi i greota ne videti..
ali mislim da bi se i raja bilo koje druge zemlje isto ponasala da je dobila takvo obavestenje iz medija.
pa vidi samo sta je ispalo sad sa ovim marsom koji ce navodno da bude velicine meseca za koji dan...

У, то за Марс је посебна прича. :)))
Пун ми инбокс форвардованих порука о Марсу.

+
tad su valjda igrali Partizan-Rijeka ili Partizan-Spartak Moskva.

a 2012.-a?
Jel cemo to da prezivimo?

e ja se toga secam, 1999 sami imao 7 god. i secam se da sam morao da sedim u kuci

ja sam gledao kroz plavi pleksiglas.

Ja gled'o ocima, nis' mi nije bilo! :) Pa ne bi me mogao naterati da sedim u kuci tad ni sveti petar... A secam se da su bile neke price, kao, ko izadje napolje 3put brze ce ostariti i tako to hahahah ludost

Eeee, deco moja, a zato mene bolU krsta, klecaju mi kolena, a i kuk sam slomio pre mesec dana... Tako mi i treba kad sam gled-o pomračenje, pomračilo mi se dabogda... :))))

Ja bio tada mali na moru u to vreme i pokušao da gledam u sunce, doduše ništa nije bilo tamo, samo ono nepotpuno pomračenje...

Prijatelj i ja smo tog dana sedeli u pletenim stolicama ispred moje kuce i posmatrali pomracenje kroz naocare za varenje. Samo nas dvojica, nikoga nije bilo na ulici, zavese na svim prozorima su bile spustene. Jedna komsinica je otkljucala vrata i promolila pola nosa napolje da vidi sta se desava. Nas dvojica smo tada sinhronizovano pali sa sve stolicama na ledja i poceli da se gicamo kao da nas prze neki zraci iz svemira. Zena je brzo zalupila vrata i DVA PUTA okrenula kljuc u bravi. Sto je sigurno sigurno je.

Мислим да то себи никада нећу опростити

moji djed i baba pokojna su tada, PRVI PUT u svojoj domacinskoj istoriji (djed ima 90 godina) zatvorili svu stoku u stalu (krave, ovce, kokoske, svinje...) i cijeli dan je nisu pustali na ispasu. jer je neki lik iz one emisije o selu mlatio sa tv~a kako ce stoka da podivlja od toga. a da ga nisu culi, mozda ne bi nikad ni konstatovali da se desilo nekakvo pomracenje, jer, sta boli kurac ljude sa sela za to.
Meni mama vristala kad sam htio napolje da izadjem, samo sam zadnjih minut~2 izasao na terasu i cini mi se da je bilo hladnije za 2~3 stepena, ako se ne varam...

volim kada se neko seti sta je bilo, pun mi je kufer dnevnih dogadjaja

I meni je bilo zabranjeno da virim kroz prozor. Al' smo gledali na RTS-u. xD
I da, naši fotoreceptori (ćelijice koje primaju svetlost i od kojih počinje proces viđenja) nisu predviđeni za gledanje direktno u Sunce, samo u odbijenu svetlost.

Pomračenje Sunca je dobar izgovor za pomračenje uma. Neka mi neko javi ako je prošlo da izađem iz podruma!

Hahaha... Secam se i ja, ali slabo... Znam da sam gledao pomracenje kroz naocare za bioskop (one jedno plavo drugo crveno)... :D

Ja sam tad imala osam godina. Kad sam se iskrala iz sobe, baba je poludela načisto. I sad je glasala za Vučka.

Необориви доказ колико је овај народ необразован, затупљен и колико је њиме лако манипулисати.

kako odvratna rečenica
ne da li je tačna ili ne
nego taj stil
izvadiš kiticu i saopštiš

viđi kurca u slamnom

prinčetore to je bilo popularno pre pet godina :)

nisam znao
ja sam one zaštitne naočare tek pre 2 godine skinuo

koje, direktore? ja još imam, one ružičaste, neče da spadnu

e da, beše sreda, 11ti avgust. ja sedela napolju. posle 4 dana otišla da se porodim...

Evo sad će novo. Jedva čekam da gledam kroz masku za varenje.

Au, koji treš (valjda se tako kaže) od definicije.

Ja dao plus da vidim čija je...nije mi bilo jasno otkud DŽimi vaku da napiše...možda mu žena upala na nalog..ili malog...

Ja mislio od Talentovano glupoga, na njega mi ličilo.

Kako ćete provesti pomračenje Sunca? U krugu porodice, na trgu, u Budvi?

Ma ovo ko komentar osvešćenog građanina na vest sa b92.