Prijava
   

Tračara

Brbljiva persona sklona širenju dezinformacija ili pak "sočnih" činjenica. Kompatibilno pričanju, usta dotične imaju ulogu trokrilnog ormara. Niko ne može ni da pretpostavi kakvi se procesi dešavaju u mozgu tračare kad čuje nešto *zanimljivo*.
Njena uloga u društvu je mnogostruka i relativno diskutabilna. Ume da posvađa i zavadi dva najbolja druga, adekvatno osmišljenom i doteranom pričom, a opet može biti i korisna u prenošenju: ko te je ogovarao, ko se zaljubio u tebe, i sve to gledano sa psihološkog, kulturnog, socijalnog i ekonomskog aspekta.

Komentari

hehe...sudeci po zadnjoj recenici definicije,tracare su ipak nesto pozitivno u nasem drustvu. Iako si je pljuvala na pocetku....na kraju ispade vise koristi nego stete.
Dao sam + zato sto imam najbolju drugaricu tracaru....da je namam,morao bih ozbiljno da koristim internet....

Pa većina mojih drugarica su tračare, i to onaj najviši stepen. Moram da držim jezik za zubima inače - ode ugled i karijera :)
Ima pozitivnog, nikad nisam u toku sa aktuelnim temama u školi, i onda odem sa njima na kafu...

I prikupis informacije....dobro je...zar ne ?
Ne postoji lose, jer i to lose se moze iskoristiti kao dobar primer. Mislim na tvoju definiciju.....koja je ok.

Takve osobe su sklone i cinkarenju i ogovaranju svojih drugova zbog sopstvene sujete, pa je to ona najnegativnija strana. Mada, sve dok je trač obična zajebancija, ne može da bude štetno ni za koga.
Jedini lek je relativna distanca i čuvanje svoje privatnosti.

Jedini lek je sacuvati prijatelja koji je 'tracara' i privatnost, i naravno dobiti informaciju koja danas vredi vise nego novac.
Ako bilo sta od toga izgubis...zdaba bilo konja vranih.

Znam...kliše.
Jebeni Dj. Balašević....prvu ribu koju sam poljubio je bilo ispod slomljenog bagrema.
Iako je reko da ga ne lomim...