Prijava
   

Traktorista

Ustaje ,kao po običaju, u pola sedam. Umiva se hladnom vodom, dok ga na stolu čeka doručak. Jede dobro, jer ceo dan treba da radi. Oblači odelo za njivu, nazuva gumene čizme i upućuje se ka garaži. Otvara je. Pali svoju crvenu mašinu. Svog zmaja koji ga nikad nije izdao. Skinuo je kabinu, leto je, ne treba mu. Isteruje ga iz dvorišta i kreće ka njivi. Nadmoćno se oseća kada njegovi točkovi bacaju blato po asfaltiranim putevima. Ne voli urbano, obožava ruralno. Silazi sa glavnog puta i uključuje se na makadam. To je njegov teren, zna svaku rupu napamet, odskakuje sa sedišta svaki dan u istom ritmu. Masna i uštavljena kosa mu leluja na vetru. Iscepana siledžika se vijori, kao neka zastava, samo njegova i ničija više. Dolazi do svoje njive. Kreće da ore. Svaka brazda je nova pobeda, lična satisfakcija. Upeklo je Sunce, stavlja svoj slamnati šešir! Oseća se kao da je cela ravnica njegova, oseća se dominantno. Pravi pauzu, iz balona pije vode, i jede ono što mu je žena spremila jutros. Podriguje naravno, i vraća se na oranje. U sumrak završava sa poslom za danas, i kreće kući. Sreće komšinicu koja okreće bicikl, malo joj se zadigla haljina, on to sve vidi sa visine, ali bukvalno, i šeretski se osmehuje. Prolazi pored prodavnice njegove kolege su već tu, parking je pun crvenih zmajeva. Silazi sa traktora i uzima pivo. Priča sa paorima kakav je bio dan, a uglavnom je svaki isti. Priče su iste, ali oni ne mare. Kad je pala noć, kreće ka kući, ne radi mu zadnji far, ali valjda drugi vozači vide ovoliku mašinu i bez fara. Svira sa ćuprije, žena otvara kapiju. Čisto da se ispoštuje hijerarhija. Traktor je u garaži. Seda da večera, mrtav je umoran. Žena donosi lavor, i riba mu noge. Toliko mu to prija, da mu se prispalo. Odlazi u svet snova, makar do sutra, do pola sedam.

Komentari

Sad kad krenu po fejsu da napadaju sa traktorima :D +

Jbg, Dejs, kad si ti video skoro nekog traktoristu? Malo si omašio. Kod mene u selu ima traktorista, mmmmm....ni traktoristi više nisu što su bili. I da, zaboravio si na rotaciju...

Opisao sam jednog mog traktoristu... Viđam ih jako često... Rotaciju moraju da imaju, ali moj traktorista ne mora da je ima!

generalno je dobra, ali posle pranja nogu mora, zadovoljan obavljenim poslom, da učini uslugu i ženi pre nego što zaspi - zaslužila je bar jednom :)

uh, kakva prilika za jedan epp:)

generalno je dobra, ali posle pranja nogu mora, zadovoljan obavljenim poslom, da učini uslugu i ženi pre nego što zaspi - zaslužila je bar jednom :)

Jednom mesečno! Na crveno slovo :D

+ i od mene ali ovo za noge je neka naučna fantastika :)

Jednom mesečno! Na crveno slovo

I to u traktoru....

paninaro
+ i od mene ali ovo za noge je neka naučna fantastika :)

Ovo je naučno-fantastični traktorista :D

Znala sam da si ti već posle par rečenica. :) Meni se ovo sviđa, nagledala sam se takvih traktorista za onih godinu dana dole u Kukljinu ;)))
E da, samo ispravi ovde reč čeKa

dok ga na stolu čega doručak

Hvala Ela

, nagledala sam se takvih traktorista za onih godinu dana dole u Kukljinu ;)))

Odkud ti u Kukljinu? :D To mi u komšiluk :D lolololo

Fino, fino. Za razliku od kamikaza-traktorista, ovo je arhetip dojajnog traktoriste. I Šumaher bi mu pozavideo, bre.

Plus!