Prijava
   

Trileri

U ovom slučaju to nisu filmovi datog žanra a ni kriminalistički romani, već nešto neizbežno kada je kafanska, odnosno narodna i grand muzika u pitanju.
U belkanto pevanju se pak koristi vibrato ako se duge note naglašavaju, ali u kafanskom pevanju je pesma ništa ako je bez trilera.

(proba benda)
Ja se obraćam liku koji svira klavijature (a uz to je zalutali grandovac)
-Eeee znam onu pesmu Jutro je, ae sviraj.
-U troje hahahaha, ae.
(pevam)
-Beži bre ne znaš ti to! Pojma nemaš!
-Šta bre ne znam??
-Pa to! Gde su tu trileri, a? a? c, c, c džaba što si solo pevač kada ne znaš nijedan triler da izvučeš! Jaoo gde sam ovo doš'o!!!

Komentari

+dobro si se setila,ali ja sam trilere svirao na dosta dobrih klasicnih kompozicija,mislim takve su note

ja sam uglavnom radila renesansne i barokne arie, nema tamo trilera..

Ha,ha,ha vec vidim mog klavijaturistu kako ovo izgovara :))))) to je u njegovom ''maniru'' :)...Trileri su ukras u pevanju,tako se bar kaze,nekada su to bili ukrasi za spustanje i podizanje po tonovima kao i u jednom tonu (treperenje)...Oni imaju svoj tacan otkucaj,i nikako se ne smeju pevati drugacije jer dobijemo "meketanje" (cesto ga ima u grandu :))))!Ponavljam nekada su bili samo ukras a kasnije su se razvili tako da se po njima danas moze provaliti da li neko peva bosanski,sumadijski,siptariju,turcizam itd...ima ih mnogo vrsta! Pevac koji je uspeo da ih ujedini tj.izabere najlepse i otpeva ih,je Saban Saulic,zato se muzicari "kunu" u njega :-D!!!