Prijava
   

Umetnik

Licencirani alkoholičar, kome piće, za razliku od škarta modernog društva, nije sredstvo uveseljavanja, podizanja morala ili bezazlene razonode.

Ne.

Umetnik ne pije, ne loče, ne urniše se. On svetim eliksirom uzdiže svoje bestelesno "ja" do oaza inspiracije, uspešno sakrivenim od malograđanštine na marginama svemira. Kako eliksir sve više prožima svaku njegovu pesničku ćeliju, on se ovaploćuje od sadašnjosti, i na krilima plavog leptira, preleće sve ćuprije Drine, sva plava mora, sve epitete. Stremi ka svom ostvarenju, svojoj svrsi, svom vrhuncu.

Njemu ne smeta što u očima običnog, civilnog življa izgleda kao uneređeni odrpanac, oletvan od postojanja, nesposoban za komunikaciju, otuđen od higijene i sa bradom prosečnog gorskog igumana.

Ne.

On ih žali. Žali vreme koje troše dišući isti vazduh poetike kao on, što troše njegove dragocene eliksire, što ne traže spoznaju devetog kutka mističnog univerzuma. Jer on zna, ma koliko se oni trudili, nikada neće dostići njegov nivo nirvane.

-Izvinite gospodine, moraću da vas zamolim da napustite lokal, previše ste pijani.
-Možda to tako sa strane izgleda, odveć mladi, ali drski gospodine. Ali varate se. Ja ne pijem, ja sam umetnik.

Komentari

Јес' мало излизана ова тема, али сјајно је ово одрађено... :-Д

И зашто овде није било коментара, кад је ово одлично?

+++

Zato što sam iz Aljbanije. Nevolje me ovde.

Не бригај, избацићемо ти "љ" из тастатуре и има да прођеш, опуштено...

:OVOLIKE OČI: stvarno bi to uradio za mene?

Да, вешто лупам тастатуре по кућама... Ако нека цев цури под судопером и тако то...

Е, сад, да л' би те женио...? ;фаца дваоумљења:

Ово је одлично! ***
Свиђају ми се твоје дефке!

Hvala, zaista se trudim da ostvarim zadovoljstvo kod čitalaca. Drago mi je da je neko prepoznao moj talenat. :šalje poljupce svima: <3