Prijava
   

Unapred izgubljena bitka

To je kada pokusas da ubedis dete od pet godina,koje je zapelo da mu kupis najskuplju igracku u radnji,da ima dovoljno igracaka i da mu bas ta nije potrebna.
Takva situacija se uvek zavrsi sa dranjem , vristanjem i plakanjem vaseg "andjela",sve dok na kraju ne dobije batine.Vasi zivci su kolateralna steta.

Moja zena zastupa stav da decu ne treba tuci i to je stav sa kojim se donekle slazem,sve dok "andjeo " ne pretera.Kada idemo u kupovine,meni odmah skoci pritisak na 200,zato sto znam kako ce se ta kupovina zavrsiti.Zato sam uveo jedno pravilo,a ono je da na prvi znak histerije ,mom dragom andjelu odmah zasijem jedan samar,cisto preventivno,zato sto znam da ce u suprotnom da mi pojede dzigericu!
Istina,iskustvo mi je pokazalo da histerija zbog igracaka naglo nestaje kada sina vodim u kupovinu bez moje zene u blizini,ali posto ona ,kao i svaka zena obozava da ide u kupovine,to se retko desava ...na moju zalost!

Komentari

ovaj drugi pasus u primeru ti je odličan...za definiciju 'bem li ga, ne podržavam šamare, možda cim za uvo...ne histerišu, nekako sam ih naučio...a živci tako-tako...nisam ocenio, još..

ah,deca ko deca...
ne idem protiv roditelja,ali su sva deca dobra,oni,koji ih vaspitavaju,e tu malo zna da shkripi!!
no video sam tonu primera,kao sto je ovaj,slazhem se da dete treba lepo da se ponasha,bez histerije,ali njega treba nauchiti da bude takvo.

Ne slažem se da decu treba tući. Sve to može na drugačiji način da se reši.

Nije na odmet neka vaspitno-popravna.Ili cim za uvo. Neće mu ništa faliti od toga.

Nasi stari kazu da je batina iz raja izasla i dok su srbi tukli svoju decu ,znao se red.Kad kazem tukli,mislim na batine koje su dobijali kad zasluze,a ne na neke patologije.Od kako smo poceli da prihvatamo zapadne fazone,deca su nam sve bezobraznija,razmazenija,ne znaju da se ponasaju....Pod batinama,ne mislim na povredjivanje deteta,vec na vaspitne sljage i prut po dupetu.

dete treba lepo da se ponasha,bez histerije,ali njega treba nauchiti da bude takvo.

Upravo tako. Dete od malena treba da se uči da bude fino i kulturno, a ne kad već postane bezobrazno, da se tek onda tuče i pokuša na taj način da se ispravi njegovo ponašanje.

Vaspitavanje dece...
He, he...lako je srati......

+++