Prijava
   

Uriah Heep

1. Britanski bend poznat po harmonijama u pesmama, a da se sami ne izjasnjavaju kao rock bend, covek bi ih mogao glat svrstati u prelaz iz jazz-a u rock, pa i klasicnu muziku. Pesma koji smatram vrhunskim muzickim ostvarenjem je Salisbury, pesma koja naprosto opcinjava harmonijom.
2. Lik iz David Copperfield-a (po kojem je gorepomenuti bend dobio ime)

Beogradska publika je izgubila priliku da ih gleda na Uscu, jer su "sjajni" organizatori ih rasporedili da budu predgrupa(?!) Zabranjenom pusenju!

Komentari

Sympathy - kakva stvar!!!!!!

URIAH SU CAREVI!!!

ne zezaj, predgrupa... mada, koliko je sad ko svetski uspešan ;)
svejedno, dobro je nešto saznati +

Al smo iskoristili priliku da ih gledamo na Zajecarskoj Gitarijadi, ko je bio, naaravno... :Plaaaz: I da, fantasticni su uzivo, i malo su se slogirali sto tamo u nekom "selu" svi znaju njihove pesme napamet. Vrhunac je bio na July mourning i Lady in black... Steta sto je bilo samo 5-6-7 hiljada ljudi...

Look at yourself!-sa tim starijim bendovima je problem što to nije onaj "duh originalnih postava"- ovde je samo gitarista od početka, a pevač koji je davao tu prepoznatljivu boju nije više živ, a i klavijaturista "original" ih je ostavio.Sve u svemu- danas je to prodaja brenda-što nije uvek ni tako loše...Pušenje je bend koji se zaposlio kod Kusturice, i kako su odlični animir majstori-imaju prođu po svetu-skoro sam video snimak njihovog nastupa u Argentini-unza,unza-ali Argentinci se slatko naskakše...

Al smo iskoristili priliku da ih gledamo na Zajecarskoj Gitarijadi

Jao, blago vama matorima. :P :P
I moj decko je bio tamo, posto je tad jos ziveo u Zajecaru. Ima cak i majicu s te gitarijade. :)

Steta stvarno. Ja stvarno ne podnosim "Pusenje", a jos kad sam ovo cula - jos vise mi idu na nerve. I oni i Kusturica vala.

Moj favorit od pevaca je definitivno John Lawton. On nije bio toliko dugo u grupi, ali kakav glas!!!!!!!! Covek je inace pevao u nemackom bendu "Lucifers friend".

nekad bejaše Zabranjeno Pušenje. onda dođe rat, pa tako dobismo dva zZbranjena pušenja: istočno (naše, sa Neletom) i zapadno (njihovo, sa Elvisom J. Kurtovićem) i oba su bila dobra. onda je Nele odlučio da bude "zezatorski" Brega pa je napravio No Smoking Orchestra i počeo da (deci pokrite uši) s' oproštenjem, jede govna. a sa njima i Kusturica pride. sada ima samo zapadnog Zabranjenog Pušenja i to je to. ovim našima nek je večna slava. ovo što su sada je sramota.

inače, Uriah Heep su legende, bili oni sada popularni ili ne.

Ja sada dodajem video na youtube-u, posto nema nigde cele Salisbury...