Prijava
   

Usisivači SLOBODA ™ Čačak

Vrsta usisivača poznata po tome što sa njima osim što možeš da usisavaš, možeš i da pucaš, bacaš plamen i obaraš avione. Kese za njega se kupuju u prodavnici lakog naoružanja. Generalni sponzor ghostbustersa.

Za njega je Kirby pičkin dim.

Komentari

Мени је познат по томе што је више прашине из њега излазило, него што је улазило. :)

upravo ono što je Džimi rekao, sa njim ti treba usisivač za usisivač...

moj komšija ubio ženu...pogrešno su sastavili kabl na izvlačenje....kako je povukao ...tako je opalio..8)

шта фали Слободиним усисивачима??? :)

Пази, готивим ја домаћу радиност, али сам с дотичним усисивачем имао муке преко главе. :) Док није дошао Самсунг. СНАГА И МОООЋ!

eeee...gle sta je patriota...nista kupujmo domace...8(

Mislim da Sloboda Čačak nema više da se kupi, nije ispunjavao ni domaće standarde, s druge strane stvarno je bio trajan, do macole...

ja sam Ei Niš gledao 20 godina...pa samsung trajao 4 meseca...pa panasonik...godinu i nesto...pa onda ne znam ni ja sta..al mi cale javio da je pljunuo jos 40evra na popravku..on Ei ne moze da prezali..iako kad prodjes pored njega te zalepi za ekran...cak i kada ne radi...a i gorenje ves masina se do skora vrtela i skakala po kupatilu...ovo sto sad slovenci prave golo govno... al opet oni nesto bar prave..u pm

Beše onaj vic: Radnik u Slobodi duva, ništa mu nije jasno... Pu, majku mu, kakav je ovo usisivač, tri puta ga sastavljam i sva tri puta ispadne mitraljez!
A SFRJ jeste neponovljiva, fakat... samo što smo je sjebali pa ko nam je kriv!
+

Moja "Sloboda" šljaka već 15 godina, i dalje jebe mame...
Onog momenta kada bude stao zakopaću ga do pola u zemlju, da bude spomenik samom sebi. Svake godine ću mu na grob doneti rakiju i slatko... :)
+

ma ja sam imao iskra usisivac...i dan danas je tu negde...ovo cisto fore radi..s obzirom da su slobodu "bezrazlozno" bombardovali...a sto se tice kvaliteta stvari...ja jos secem kuci sa čehoslovačkim noževima...ovo sto se sad pravi majke im ga...ko da ynaju da nismo dovoljno bogati za jeftine stvari..

+ crevo im je uvek bilo slabo pa sam morao da ga lepim selotepom

i to onom braon trakom...xD

bice valjda...biceee! :))
+

Ma bez lepljive trake na crevu Sloboda nije Sloboda :D +

jao, nedostaje mi, a ne ono fensi govno na paru! radila je sloboda bre od kad sam se rodila! prvo sranje na paru crklo posle god, ovo drugo smo 2x popravljali!

Usisivač koji je uspešno terao sve mačke iz kuće koliko je zujao kada ga uključiš!

Mislim da je autor u stvari mislio na kompletni proizvodni program "Slobode" kada je pisao ovu definiciju, zar ne? :-)
Odlično, zaista!

bravo,bravo,bravo,bravo,bravo...

prilikom paljenja ispljune oblak odstajale prašine a zvuk...to je unija zvukova podmorničkog alarma i vazdušne opasnosti.Usisna moć se povećavala tako da si morao svom težinom da se osloniš na metalnu cijev i da nadljudskom snagom utrljavaš tepih.Poslije usisavanja stara me tjerala da metlam aspiratorom...
Ima li definicija za one plastične aspiratore?

@kurd
Upravo to sto si rekao...znaci, nisam pisao zbog nostalgije za usisivacima fabrike cije je ime sloboda...znaci ime usisivaca nije sloboda, nego fabrike..usisivac moze da se zove pera, stojan, dobrivoj...elem, pojenta je da se fabrika sloboda bavi i proizvodnjom naoruzanja...zbog toga je i bila bombardovana 1999...

Ja imam stari "Slobodin" usisivač (Super 500), koji još dobro šljaka... a ta fabrika jeste bombardovana, ali zbog ovoga:
http://www.sloboda.co.rs/images/_slo/_sec/all_art.jpg

Значи ипак јесте наоружање.

al sam ja nekako mislio da je to opste poznato...nisam mislio da sam dobijao pluseve zbog nostalgije gomile autora zbog usisivaca...koliko emotivno vezanih za usisivace ovde ima ljudi...xD

Хе, хе... Слободини бестрзајни усисивачи...

Freeedommm!! Što bi rekao William Wolas :)))+

meni je zvuk bio super...sjećam se kako sam slatko zaspivala uz usisivač,dok baka kupi mrve od ručka :)

Сећам се као клинац, плави усисивач, са белим крајевима, има 3 точкића. Звук попут боинга 747 при форсираном полетању... Просто је нереално колико су то били поуздани усисивачи... +

Vise dize prasinu nego sto je usisava.

+++++++++

Meni se više sviđa Sloboda Mićalović,nego Sloboda Čačak.....;)

Onaj plavi imam u porodičnoj kući,njega je pokojna mati koristila jedno 20 godina,a pre njega je bio žuti "Sloboda" Čačak,taj je na tavanu.
Samo da kažem da me žena pitala da donesem taj plavi sa sela,a ovaj koji smo uzeli jesenas da odnesem tamo,iako ima neke filtere,radi bog zna šta sve ne,sem usisavanja!Jebeš usisivaš kad ne znaš jesi ga upalio,kao bezšuman.

Bravo, bravo, bravo!!! Kirby za njega verovatno i jeste pickin dim, upravo zato sto nas lepi usisivac postoji preko 40 godina a ono Kirby smece tek nekoliko... I jos nesto... Nase stare bake, majke i domacice su pronalazile na milione nacina da ga upotrebe a nisu im bile potrebne TV Shop novotarije tipa Vacuumcleaner attachments; one su se domisljale kako su znale i umele...
Mozda je neko i oborio avion usisivacem "Sloboda". Mozda i nevidljivog....

a moj josh radi :D +

Окренеш га, извадиш цев, мунеш му цев у дупе, укључиш и вуала.... Добио си машину за распаљивање роштиља :Д

Za njega je Kirby pičkin dim.

Ovim je sve rečeno.

Овај баксуз што ми издаје стан је прокукала кад јој је црко Слободин усисивач. А имо је тријес година, брат брату.

pa ono, keva ga dobila još za svadbu pre 30 godina, još šljaka bez premca, samo što zvuči kao da imam mini aeorodrom u kući.
+

Radio nešta masu kod nas. Na kraju ga ja odnio na studije i uništio.
+

Nisu ameri džabe rokali fabriku. Sjebali su konkurenciju Kirbiju
+++

i na proslu odabranu defku koja je govorila o nekim aparatima i masinama iz titovog doba sam dao minuscinu i pokenj u komentaru.

STOP APARATSKIM DEFINICIJAMA! BOLE NAS KURAC STA MOZ DA SKUVAS NA NEKOM JEBENOM SPORETU NAPRAVLJENOM U OSJEKU SEDAMDESETDEVETE!

SUKURAC!

Još definiciju o Ei NIŠ televizorima mećite na naslovnu lololo

Još uvek radi usisivac, alal mu vera!

Još 300 godina ima da radi!!!+

Мени је познат по томе што је више прашине из њега излазило, него што је улазило. :)

Хахахах, чру! :)))

F-16

Moji su imali jedan crveni, kad ga upališ kao mig 29, probija zvučni zid od buke, radio je nekih 25 godina, selili ga, ispuštali ga, na kraju je završio u vikendici, a zamenio ga neki fenseraj. Znam da komšiluk mirnije spava, ali keva se i dalje kune u Slobodu.

najbolji grejač ruku zimi, +++

Idi bre! Udavi' se!

najbolji usisivac za izduvavanje prasine iz kucista, samo promenie lokaciju cevi za bljuvanje vatre

ma slobodin je slobodin♥..meni keva radi u slobodi vec 20 godina i vise.. a imam i neki LG usisivac ali nekako mi smrdi da je to nezdravo..tako lepo onaj slobodin uzmem, crevo ono zasarafim, nataknem onu motku i lepo usisam kucu kao covek.. A sto se tice bombardovanja, ne treba njih niko da bombarduje, sami oni eksplodiraju, valjda se secate da je prosle godine bilo vatrometa u slobodi.. (btw..zivim na oko 200m od slobode tako da se ja dobro secam..xD)

I dan danas to je jedini usisivac koji imamo u kući. Brat bratu imamo ga već 30+ godina.

aahahhahahahah.. KUKAM
Istinito :D

"First Austria" proizvodi su me još više fascinirali, ali i Sloboda je tu negde. Super defka +

AHahahha +++++++++++++++++++++++++++

"Za njega je Kirby pičkin dim."

XAXAXAXAXAXAAXAXAXAX Ovde sam umro. :D

imala ga i moja kkeva doskora, fasovo je sjekiricu na kraju, dozivio je dubokih dvajes' i pet, ali kao sto bi, jebo aerodrom da imas u kuci, a dok se zalaufa iza njega oblak prasine mozes se sakr't' u oblaku kolko bude gust ... inace plus i patrik od mene :D

Kod mene je doskora bio, brat-bratu jedno dvajes'pet 'dina. Pa neka ćung-fung govna po godinu-dve. Sjećam se da sam k'o klinac pičio po stanu, mislio da je sirena za vazdušni napad.

Definitivno, najbolja definicija koju sam video na Vukajliji!

Ja imam stari "Slobodin" usisivač (Super 500), koji još dobro šljaka... a ta fabrika jeste bombardovana, ali zbog ovoga:
http://www.sloboda.co.rs/images/_slo/_sec/all_art.jpg

Pa imaš onu čuvenu anegdotu o radniku ''Slobode'' koji je devedesetih iznosio delove za ''usisivače'' iz fabrike, sklapao ih i prodavao na buvljaku, pa ga je jednog dana startovala murija i zapanjeno pitala šta to prodaje, na šta je on odgovorio: ''Pa usisivače...''. Panduri su ga onda, još zbunjeniji, pitali: ''Pa dobro, druže, kakav ti je ovo usisivač?'', na šta im je on rekao: ''Jebemliga... Vidi, prike, ja radim u ''Slobodi'' i odatle sam iznosio delove za ovo čudo, al' jebiga, kako god da ga sklopim ispadne minobacač...''.

Sećam se kad sam bio klinja, brat uvati crevo, ja sednem na slobodu, i snimaj rokaj, vuče me po kući, pravimo haos, dok najednom se ne otvori ona kesa pozadi, i prostorija postane kao rudarsko okno!
++ i *