Prijava
   

Uvek ima ali...

Politika svetskih sila prema Srbiji koja traje vekovima. Ogleda se u tome da koliko god Srbija ispunjavala želje velikih zemalja, nikad nije dovoljno, uvek može više, bolje i pametnije. Takva politika je kočnica svakog mogućeg razvoja. To je sprdanje ekvivaletno pravljenju plišane lutkice od države Srbije, čije konce vuče svako kako mu se kurcu navije.

1389. Murat: Lazare, mi vas stvarno ne bi pokorili, ali onaj tvoj Obilić se mnogo kurčio kad me je probo sabljom. Moraćete da patite 500 godina.

1914. Austrougarska: Mi nikada ne bi kretali na vas, vi ste naši graničari i dugogodišnji prijatelji, ali Gavrilo Princip je zasrao stvar.

1941. Hitler: Ja sam želeo da prođem kroz vašu lepu zemlju, da nikome ne fali dlaka sa glave, ali vi ste blesav narod, šta će vam parole: "Bolje rat nego pakt!"

1999. Klinton: Vi ste jedan divan narod, i mi ne bismo kretali vojnu akciju protiv vas, ali šta ćemo moramo, dirate nam prijatelje Šiptare, a oni 170 godina lobiraju kod nas. Ako vam to nešto znači nazvaćemo akciju "Milosrdni anđeo"!

2000. Evropa: Dobićete velika sredstva, ali morate da svrgnete Miloševića i isporučite ga u Hag.

2006. Evropa: Ući ćete u Evropsku Uniju, ali morate da izručite Mladića, Karadžića i Hadžića.

2011. Merkelova: Ući ćete u Evropsku Uniju, ali morate da rešite svoj problem sa Kosovom, mirnim dijalogom.

2020. Predsednik neke od članica Evropske Unije: Srbija je sada ispunila sve uslove za neometan ulazak u Evropsku Uniju, ali meni žena jutros nije dala pičke, pa ćemo odložiti nastavak pregovora.

2030. Isti ovaj predsednik: Jutros sam dovatio sobaricu, ispunili ste sve uslove, ali Evropska Unija je od danas srušena, vraćamo se državavnom organizacionom sistemu.

Komentari

kako neko brzo čita :D

Опа, подебљај! +

Sva sreća pa nećemo ući u tu sektašku EU, al' da nas jebu, jebu nas k'o taoce +

Џони нисам се покајао што сам испратио линк, Живорад објаснио.

Hvala Sim, hvala Dzoni

Promakla mi ova, a mnogo je kvalitetna!