Prijava
   

Uz kurac

Zajednički naziv za razne muzičke pravce kojima niko normalan ne vidi smisao niti ih razume. Muziku uz kurac ne treba mešati sa sa pravcima muzike koji su na neki način ekstremni ili su umetnički gledano loši i primitivni.

Bendovi koji sviraju ovakvu muziku obično ne liče ni na šta, pa ih nije moguće uokviriti jednim žanrom, tako da se na njihovim sajtovima obično nalaze opisi kao što je "underground arab-gotik-ambijental-instrumental-noise-psihodelić-crossover melos". Broj ljudi na koncertima im se obično poklapa sa brojem reči kojima opisuju svoj muzički pravac.

Idiotsko ime je poželjno, ali ne i obavezno.

-Šta svira ovaj "NesporAzum StvArnosti"?
-Ma nešto uz kurac, prošli put su ispraznili salu posle dve pesme, ostali samo tonac, njhovi drugari i jedan odvaljeni što je pokušavao da odgura zid u hodnik.

Komentari

"underground-arab-gotik-ambijental-instrumental-noise-psihodelić-crossover-melos".

Okle inspiracija za ovaj naziv? lololo

+++

Svratio sam juče da vidim jedan "instrumentalni sastav koji na temeljima psihodelije/space/noise-a gradi zvučni zid obogaćen uticajima koji sežu od kraut rocka, preko jazza, elektronike i orijentalno/balkanskog melosa sve do klasične muzike", pa se setih još nekih sličnih bendova.

Idiotsko ime je poželjno, ali ne i obavezno

Jedan naš srednjoškolski 'paralelni' projekat (pankeraj, hc blabla) se zvao El Catos Muertes.
Veze s vezom nije imalo, mačke se na španskom čak i ne kažu Catos, al eto, trip bio tada:)
+++

Podrska za hrabrog covu sto zid gura!

Pankfolk sam jednom video, svega mi.
+

i i jedan odvaljeni što je pokušavao da odgura zid u hodnik.

ti si lud, gde ti ovaj pao na pamet, hahaha +++

Video sam par dana ranije nekog nesrećnika koji je gurao zid apoteke u rane jutarnje časove, pa je bila šteta da pribeležim.