Prijava
   

Veronauka ili građansko

Ultimativni izazov koji biva postavljen pred dete još u prvom razredu osnovne škole.

- Ej, šta ćeš ti uzeti, veronauku ili građansko?
- Ja ću veronauku.
- I ja isto, mama mi kaže da je to bolje.
- I meni baka isto to rekla, i kaže da ću da naučim molitve i sve to.
- Ja ću građansko.
- MOOOLIM? Ti ne voliš Boga onda!
- Ma volim, nego mi mama rekla...
- Aaaa, ni tvoja mama ga ne voli! Gorećete u Paklu!
- Ha, ha, da, da, vi ćete svi u Pakao, a mi ćemo biti na nebu sa Bogom i Deda Mrazom, ha, ha.
- Ćutite, reći ću vas učiteljici!
- Ha, ha, reci, i ona je, ja mislim, bila na veronauci, izbaciće te iz razreda kad čuje šta si uzeo, ha, ha.

Komentari

Ова два ''предмета'' се не могу поредити.

Веронаука наравно.

U mom kraju je običaj da se na časovima veronauke igra fudbal i da deca pitaju "kakav je ono šešir oko glave sv. Save", dok za građansko kažu da "dave". Najbolje nijedno.
+ za defku

Partizan - Četnik
Ćirilica - Latinica
Veronauka - Građansko

Uglavnom je tako mudonjo. Mada, na građanskom se dosta razvija i debata, ali je verovatno deci dosadno. A znam da su veronauku retko imali, a i ko god hoće, može da izostane.

meni je keva rekla oćeš tamo gde se sedi ili gde se uči ? :D plus

Što bi rekao moj profesor filozofije: Kad su uveli građansko i veronauku, mogli su slobodno i pljuvanje u dalj da uvedu kao izborni predmet:)

Jbg, radim u školi, znam i jedne i druge (veroučitelje i građanoučitelje). Čas veronauke traje 15min max, i to ako dođe pop/veroučitelj. Igra se fudbal, odvedu ih na kompjutere pa ih drndaju, igrju video-igre... Ne znaju deca kada ih pitam ni koliko je zapovesti, grehova, apostola, šta je oreol... I to posle 3 godine veronauke!!! I beže od građanskog jer moraju nešto da rade, a i nastavnici ih uče neke stvari o zakonima i ustavu koje realno ne postoje!
Bajka i jedno i drugo, al ovamo se zajebavaju, a onamo se nešto i radi.

Pa dobro, tu nije bilo ocena, ali svejedno, da predaju neki stručni ljudi, možda bi i sam predmet bio zanimljivijio, ovako cvrc.

Hah, nisam mislio da će neko ko radi u školi imati nadimak mudonja?:D
Pazi, zapovesti, grehovi, verska ravnopravnost, sve smo to, da kažem radili, i na građanskom, na primer, kada smo razgovarali o toleranciji u svetu ili vodili debatu o moralnosti.
Nije ni važno, ne kažem da je veronauka loša, samo sam odgovorio na ovo Džimijevo, jer verovatno iz veronauke ima mnogo toga da se sazna, ali niko to ne radi.

Za građansko obuka 3 dana od strane ljudi koji znaju još manje nego oni kojima se drži. Za veronauku obuka - dovoljno da ti vladika da blagoslov. Znači, isto. Imaju deca po 15 i više predmeta, ne treba im ni jedno ni drugo.

Misliš Džankijevo? Mislim :D

"Hah, nisam mislio da će neko ko radi u školi imati nadimak mudonja?:D"
Ništa mi originalno nije palo na pamet, a to što jeste, već bilo u upotrebi. Username je iz besa. U pravu si kada kažeš da su oba izvedena na pogrešan način.

I ja radim u školi, a nadimak mi bruce... nekako se slaže uz mudonja?
Hteo sam da bude Bruce Lee, to bilo zauzeto, ja skratim, zaboravim veliko slovo i ostanem stidne dlake :(
Sad mi svejedno...

Hahaha, bruce, legendo! Komentari su ti uvek ubitačni! :)

Razumem ja da je veronauka možda korisnija, ali treba se birati što lakše školovanje. Ne znam za vaše škole, ali u mojoj se na građanskom ne radi ništa posebno, dok se na veronauci radi ozbiljnije. Verujem da je tako u većini škola, sem u slučajevima kad je nastavnik veronauke ladovina. U svakom slučaju, ja sam uvek bio na građanskom i biću i nadalje.