Prijava
   

Vijetnamski sindrom

Izraz za neobičnu potrebu nekih ljudi da pričaju svoje doživljaje iz vojske.

samo ne pominji vojsku pred njim, ima "vijetnamski sindrom", iako je služio u Pljevljima...

Komentari

Minus.
Vijentamski sindrom je skup bolesti koje su pogadjale vijetnamske veterane.Slicno je i sa zalivskim sindromom,a jedino su bolesti drugacije.
Oni koji vole da pricaju o vojsci ,a to su svi oni koji su je odsluzili,to rade zato sto im je to bio jedan od najvaznijih perioda u njihovim zivotima kada su postali ljudi,a ne kao pickice koje sluze vojsku civilno,koje nikada nece imati o cemu da pricaju i nikada od njih nece postati ljudi.

brate, ovo je zajebancija, to je poenta slenga...

Stipu njega preozbilno shvatio....+

@jvc1263 - Brale, malo si preterao. Najviše zbog toga što si odlutao od poente defke (kao i ja sad). Ako si ti služio vojsku, i kažeš da ona pravi "čoveka" od muškarca, meni doza frustriranosti kojom odiše tvoj komentar govori da je ipak možda "omanula".

Ako je nekome služenje vojske "jedan od najvažnijih perioda" u životu, takav čovek treba i da ostane u službi vojske. Nekoliko mojih drugara je silom prilika moralo da služi vojsku za vreme bombardovanja, po gudurama naše zemlje KiM, misliš da im znači to nešto sada u životu? Misliš da im neko plaća psihijatrijske preglede, nudi posao, način da žive normalno? Jedan je digao ruku na sebe. Toliko o ratu, okreni se radu, pravi korisne stvari, proizvodi nešto konstruktivno što će ostati iza tebe. Imamo previše takvih "junaka" ovde.

i još mi dade minus!!!