Prijava
   

Vlatko Stefanovski

Bog je stvarao svijet. Svakome dade ponesto. Odluci da malo baci pogled na Juzne Slovene nakon dugo godina. Pogleda , vidje hrpu odmetnika koja se selila iz Poljske ka Balkanu. Pa izrece :
- Srbi , vi cete dobiti Nikolu Teslu , najboljeg fizicara svijeta.
- Hrvati , vi cete dobiti Dubrovnik , najljepsi grad na svijetu.
- Bosnjaci , vi cete dobiti Kusturicu , najboljeg rezisera na svijetu.
- Slovenci , vi cete dobiti najbolje banke na svijetu.
- Crnogorci , vi cete dobiti najmanju drzavu na svijetu koja nikada nece izgubiti nezavisnost.
- Makedonci , vi cete dobiti Vlatka Stefanovskog , najboljeg gitaristu na svijetu.

Muzicki opus Vlatka Stefanovskog se ne definise jer je rijeci ne mogu pretociti muziku. Vlatko Stefanovski je tehnicki najpotkovaniji balkanski i evropski gitarista. U svijetu je medju prva tri. Makedonska izvorna muzika je jako slozena sa puno neparnih ritmova koje je jako tesko pratiti na bilo kom instrumentu. Istovremeno , ona ima ima crnogorsku epiku,srpsku brzinu i bosanski sevdah. Zato je najkompletnija. Vlatko vec decenijama makedonski izvorni hardcore pretvara u plavetnilo makedonskog neba i sonce koje sija svaki dan. Njegova muzika stvara kuilturni krug koji dokazuje da Makedonija nije Grcka i da je makedonska kultura i ljepsa i veca od novogrcke posthelnske kulture. Njegove solaze pretvaraju makedonske planine u ravnice a makedonski jezik je nepotreban jer Vlatko prica solo dionicama. Osim toga , Vlatko gostuje po Evropi sa jednom akusticnom gitarom i stvara cudo.
Vlatko Stefanovski , one and only....

Komentari

+ само кад смо код теничке поткованости, мислиш да му Тадић није раван?

+, mnogo volim Stefanoskiot, mnogo ubavo svira! I lepo si to objasnio, pesnički...

E, sad, te priče ko je najbolji gitarista na svetu, u Evropi, ko je drugi, treći...nije to trčanje na sto metara

sve je to lepo,ali mislim da ovome ipak nije mesto na RECNIKU SLENGA...:)

@shady..tacno je da ovo nije sleng , nije ni duhovito , no ako se definise milion pojmova dnevno neka Vlatko ima dva..(ovaj i jos jedan)

"Vlatko Stefanovski je tehnicki najpotkovaniji balkanski i evropski gitarista." - bolji od Kleptona ili Tocka? Ne bih rekla :) Ipak, posto je to samo moje misljenje, a inace cenim i Stefanovskog : + :)

Ljudi, to je umetnost ne sport, svi oni sviraju različitim tehnikama i svako je vrhunski majstor na svoj način...
Slično je rekao i Točak:
"Možda je Stefanovski bolji gitarista, ali nije bolji Točak od mene."

Мачкер + за оба коментара и баш то што кажеш - није то трчање на 100m. Иначе дефка може да прође баш као сведок једног времена. Да будућим нараштајима буде јасније шта значи кад им неки маторац каже "ти си бре к'о Стефановски!" :)