Prijava
   

Vlatko Stefanovski

Mitsko biće. Često se pojavljuje u legendama slavenskih muzičara koji ga smatraju polu-bogom. Plod vanbračne ljubavi indijskog božanstva Šive i putujućeg prilepskog muzičara. Sa bendom Leb i Sol je snimio trinaest albuma za trinaest godina (majka mu je bila boginja plodnosti).

Evo samo par legendi o Vlatku Stefanovskom kao primer:

Kada je Eric Clapton primao nagradu za najboljeg gitaristu svih vremena izjavio je:
"Nerado primam ovu nagradu jer ona ne pripada meni,ona pripada jednom muzičaru sa Balkana. Vlatko, brate, izvini!"

----------------------------------------

Dok je Vangelis pisao muziku za film "Vatrene Kočije" imao je velikih problema oko komponovanja teme za scenu u kojoj glavni lik trči kroz šumu. Posle nekoliko neprospavanih noći, nazvao je Vlatka i pitao ga:
"Je li, Vlatko, kako se ono beše gradi Gmaj9sus4?"

----------------------------------------

Jednom je Vlatko ušao u prodavnicu gitara. Vlasnik prodavnice je bio Steve Vai. Vlatko je uzeo jednu od gitara i počeo da prebira po žicama. Kada je završio maestralnu solažu hteo je da vrati gitaru na stalak ali mu je Steve Vai rekao:
"Ne, Vlatko, zadrži je, poklanjam ti tu gitaru. Poklanjam ti sve gitare. Evo, uzmi i moju košulju i ove jebačke kožne pantalone."

Komentari

Hahahaha! +

Ipak, mislim da je Točak veća legenda od Vlatka, što se tiče Balkana.

" i ove jebačke kožne pantalone" :)
do jaja +

Meni je tuga sto jedan od najboljih gitarista sa ovih prostora bude ovako definisan.
Verovatno ste svi u rangu Al Di Meole,John McLaughlin-a,Steve Lukather-a,John Petrucci-a,Paul Gillbert-a itd. pa je Vlatko obican shaban u koznim pantalonama sa brdovitog balkana...zalosno.

Šta ti znači ovo: ''Verovatno ste svi u rangu Al Di Meole,John McLaughlin-a,Steve Lukather-a,John Petrucci-a,Paul Gillbert-a itd.''

?

Znaci da ako ismejavas V. Stefanovskog trebas biti nadaren u pisanju definicija na Vukajliji,svirati gitaru kao neko od navedenih likova gore ili da si izdao 13 albuma za 13 godina (kao sto je slikovito navedeno u definiciji),ili u najmanju ruku svirati jebenu gitaru kao Vlatko. A nista od ovoga nisam primetio...

Znam...jbg.
Po nicku sam skapirao da si verovatno gitarista.Sigurno znas ko je V.Stefanovski.
U zadnje vreme mi nesto ne ide smisao za humor.
Izvinjavam se.

"božanstva Šive i putujućeg prilepskog muzičara"...:-))))

@Zli: Pa, ranije sam mnogo više svirao gitaru, sad samo rekreativno. Stefanovskog poštujem kao verovatno jednog od najboljih gitarista u Evropi. Objektivno. Međutim, gitaristi poput njega nisu baš my cup of tea. Zato sam i rekao da mi je Točak veća legenda.
Kad uzmeš da skidaš Stefanovskog, tačno znaš šta je odsvirao, svaki ton mu se čuje, školski, savršeno. E sad, druga je stvar da li ti to fizički možeš da izneseš na svojim prstima. To je stvar vežbe. Kad skidaš točka, ponekad se samo zabezekneš i kažeš sebi: 'What the fuck je sad odsvirao???''. Kao Hendrix. :)

Donekle se slazem.
I Vlatko i Radomir imaju mane.
Po meni, Vlatkova najveca mana su njegove improvizacije u kojima zna cesto da odluta i na kraju ispadne da se cupa iz sopstvenih govana.
A gos'n Radomir je uvek hteo da zvuci nabildovano('ulazak u harem'), umesto da je, bas kao sto si rekao, bude Hendza...kralj session-a.
Ali koji sam ja kurac da dajem sud o njima...

Nisam rekao, ali da ponovim: :)
Kao prvo, ovo mi se mnogo vise svidja od Leb i Sol. Zato sto se odaje postovanje bozanstvu koje je Vlatko. Ja i nisam bog zna sta religiozna soba, ali neka bozanstva postujem preko svake granice. Tocak je sjajan lik i da je neko sa ovog sajta bolji gitarista od njega, ne bi definisao ovde nego bi snimao albume i pravio koncerte. Ali koliko god da ne volim da uporedjujem muzicare, mislim da je pogresno stavljati Vlatka i Tocka u istu recenicu, istu knjigu, cak mozda ni istu biblioteku.Leb i Sol je najpopularniji ex-Yu bend van Jugoslavije IKADA, ali to isto na zalost ne vazi za njihovu popularnost na domacim prostorima. Istina da je veliki deo te slave dosao od etno-dzez pesama, (a Rambo kaze i mi mu verujemo - "etno dzez je turbo-folk"). Ali ako cemo tako - Tockova slava se najvise zasniva na Zajdi-zajdi, a ja licno mislim da bi se i Vlatko i Leb i Sol kolektivno samoubili kad bi snimili ili uzivo odsvirali onakvu verziju te pesme, dok je recimo Rebus ili Marija van domena mogucnosti Smaka, a nikada im ne bi palo na pamet da aranziraju pesmu na nacin na koji to radi L+S u pesmi "Devetka".
I ovo sve pisem sa velikim postovanjem prema Tocku - jednog od mojih omiljenih rokera i Smak - jednu od mojih omiljenih grupa; ovo nije omalovazavanje njih - ovo je velicanje Presvetog Vlatka.
A doticni meni najbolje zvuci u svom triu, od kad nije vise u L+S, (malo sam se razocarao u ovaj njihov reunion tour).
Mir Vlatkov na zemlji! :)))

MA BREEEEEEEEEEEEE!!!!Vlatko je kralj, Tochak je kralj!!! Ja vlatka lichno vishe volim, ali to je subjektivno... Def je do jaja i evo + od mene... :)

Ovo je najbolje sto sam procitao na ovom sajtu u poslednje vreme...

strava je defka, i Vlatko je car, nema zbora.
Ali Radomir... ne vredi... ima tu neku sumadijsku nit koju provlaci...
Tocka zvali ac/dc i motorhead jbg :)

Ovo se zove hejtić s dužnim poštovanjem. Odlično.