Prijava
   

Vremenska kapsula

Još jedna u nizu američkih izmišljotina, govnarija za podizanje publiciteta i motivaciju građana. Metalni kontejnerčić u koji se stavi nešto što je obeležilo taj trenutak u vremenu, tada važeće trendove i stanje u društvu. To se zatim lepo zapečati, zakopa u zemlju i zalije betonom sa ciljem da se otvori za unapred dogovoreni niz godina (20, 30, 40, 100...) kako bi se povukla paralela i video napredak koji je ostvaren.

Beograd, 2013

- Dragi gosti, predstavnici štampe, u prisustvu državnih zvaničnika, premijera Dačića, ministra finansija Mlađana Dinkića, ministara Ilića, Obradovića, Ljajića i drugih, danas, po uzoru na druge metropole, zakopavamo ovu vremensku kapsulu kako bi je za 20 godina iskopali i pokazali koliki smo napredak u stanju da ostvarimo. Unutra se nalazi jedan primerak današnjih novina i još puno drugih stvari...

Beograd, 2033

- Dragi gosti, predstavnici štampe, prvo da Vam se izvinimo zbog kašnjenja nastalog zbog tehničkih problema sa simultanim prevodom na kineski. Bilo je zaista neophodno jer 50% populacije u suprotnom ne bi razumelo o čemu se radi. Danas je dan kada otvaramo vremensku kapsulu kako bismo videli ostvareni napredak u voljenoj nam zemlji. Svečani čin će se obaviti za par trenutaka u prisustvu državnih zvaničnika, premijera Dačića, ministra finansija Mlađana Dinkića, ministara Ilića, Obradovića, Ljajića i drugih. Takođe mi je čast i zadovoljstvo što je svečanost međunarodna jer su sa nama i nekadašnji studenti beogradskog univerziteta, danas predsednici međunarodno priznatih Šumadije, Srema i Pomoravlja. Na žalost, predsednik Nišavske je bio sprečen. Evo, naši radnici čija je firma izabrana na nepristrasnom tenderu, razbijaju beton... Da vidimo... Gospodine Dinkiću, da li biste Vi otvorili prvi paket.
- Naravno, hvala. Ovo je primerak dnevnih novina "Politika" sa tadašnjim datumom. Gle', moja slika! Kako sam samo bio mršav... Odmah da kažem da je ovo u naslovu očigledno greška, Kosovo je i dalje u sastavu Srbije, ne znam kako vam to još nije jasno! I da iskoristim priliku da se izvinimo zbog svih najoštrijih osuda koje smo tada izrekli. Ne znam što pominju isplatu akcija, nisam nikada o tome ni reč pomenuo... Šta ti je, Veljo, što se guraš? Sačekaj svoj red!
- Teraj se, bre, u kurac, Mlađo, sad se setio da sam tamo smuvao i flašu domaće tad! Jebote, posle dva'es godina je garantovano grom! Uh, pogle' samo venac! A ti, mali debeli, odjebi, ne dam, moje! Šta si ucaklio sa te okice! Nemo' te nabijem na kurac pa da se okrećeš! Šta se, koji moj, sad kao ljutiš?
- Nego, kad smo već kod prasetine, požurite, 'ladi se.
- E, a je l’ se setiste za jagnje za Rasima? Nemoj da nas optuže za povredu prava manjina ovi iz EU, pa da nam opet odlože datum za pregovore o pristupanju?
- E, jebiga...

Komentari

Perfektno pišanje po vlasti.

slažem se, mi pre neku godinu popismo jednu vremensku kapsulu deda Žike iz Srpskog Miletića, ali i ova je odlična :)

Pa, recimo da se za poslednjih 20 godina ništa bitno nije promenilo. Samo neka deca oko nas izrasla...

Бра'о мађијо. Ех, пре 20 година нисам био ни у плану.

Бра'о мађијо. Ех, пре 20 година нисам био ни у плану.

Što je najgore ovako će da bude, nego je l' te to film "Knowing" inspirisao?
+

Podseti me sad na to sranje od filma. Jedino mi taj detalj sa kapsulama kul...

Da, početak je nekako kul, ali posle se film pretvara u sranje. Kraj je sranjčuga. A i one face koje slaže Kejdž. Jednostavno nije on za neke filmove.

ništa se nije promenilo ni posle 20 godina
+++

браво Мр.Т. одлично ово!
+++

Što je najgore ovako će da bude, nego je l' te to film "Knowing" inspirisao?

Iskreno, film nisam ni gledao, sad tek čuo za njega prvi put. Ne, Criminal minds, nekako se i uklapa naslov serije, majku mu.
Hvala, ljudovi

Iskreno, film nisam ni gledao, sad tek čuo za njega prvi put.

Odlično, toplo preporučujem da ga preskočiš ili odgledaš samo prvih 15 minuta pa da ugasiš. Sranje.

Poslušaću savet, Džoni.