Prijava
   

Vudi Alen

Vudi(Ludi)-Intelektualac u svetu filmu, nerazvijene fizičke lepote i pojave, ali čudne energije i uma. Filmski dokaz da se upornost više isplati od lepote. Uvek video previše problema i nudio previše rešenja koja bi mogla u jedan normalan život da stanu, a nije se bavio akcionim filmovima, već ljudskim mozgom i muško ženskim odnosima i seksualnim projekcijama. Prvo je jurcao i ženio svoje filmske partnerke ili im bar obećavao brak, pa je pravio mnogo, mnogo jednih te istih filmova, i živeo u nekoliko jednih te istih porodica gde je protok nove dece i novih žena bio ko poplava, a kad više nije mogao mnogo da bira, iz jedne od svojih porodica izvukao keca iz rukava, oženio nekad usvojenu ćerku-ni to više nije jasno kako i kad je bila usvojena, pa još Kineskinju-ko pravi kosmopolita.

Komentari

:+)
Da, nije to što je, zvali bi ga američki Fricl.
Inače, volim da gledam njegove filmove.

Više pripada nama-"iz prošlog veka"...;))

Ја га обожавам, и често у филмовима изиграва јаког швалера ("Знам да ме воли због моје изванредне сексуалне технике") хахаха а онако безвезе појава, ма човек је жива легенда. Филмови су јако интересантни, и мислим да већина оних који тврде супротно није те исте филмове ни гледала него само причају онако... +

Neki čova širokih shvatanja...:)
+++

Liberalan i mudar i bez kočnica....

Sve što ste hteli da znate o seksu a niste hteli da pitate!+

Plusić za ćaknutog :-)

malo je reci da volim njegove filmove!

pazi, nisam bas neki narociti fan...al covek sa tolikom dozom caknutosti ce uvek da dobije pozitivne kritike od mene...+++++

Play it again Sam...mozda njegov najbolji sto sam gledo...

a kako se zove onaj film kad glumi slepog reditelja, ja sam plakao od smeha?

Crimes and Misdemeanors

Film se zove Hollywood Ending - inače,čoveka ne podnosim,a gledao sam bar desetak njegovih filmova - što reče iskusni,sve šablonizuje do bola,te jednom kad ukapirate njegov kalup,možete i slepi(kao on u tom filmu,progledao čim mu se vratila 30 godina mladja žena,pazi majku mu) da pretpostavite da je u pitanju njegov film.Uopšte mi nije smešan,a smejao sam se od muke kad sam ga čuo da kaže da mu je uzor Ingmar Bergman - po mom mišljenju genije koga ni u šali ne treba stavljati u istu rečenicu sa pomenutim.U cirka 20 filmova mu igra super-iritantna Dajen Kiton,a kako je Annie Hall bio najbolji film godine pored The Goodbye Girl je jedna od onih nedokučivih misterija života.Izvinjavam se na dužini posta,sve u svemu beskonačan broj pluseva za iskusnog.

Celuloid, hvala na iscrpnom komentaru. Sviđa mi se kad na moju temu dobijem odgovor, koji iskače iz pozitivnog konteksta definicije-tj. ne sviđa ti se "glavni junak"-ali ti se defincija sviđa, što je po meni OK...;)