Prijava
   

zaboravljeni srpski knjizevnici

Jovan Djordjevic, Rada Stratimirovic, Milica Stojadinoviceva Srpkinja, Pavle Stamatovic, Pavle Solaric, Djordje Rajkovic, M. Popovic Sapcanin, Marko Car, Steva Mitrov Ljubisa, Laza Zuban, Manojlo Jankovic, Jovan Beric, Platon Atanackovic...ne verujem da ste culi za ove ljude.Ima ih jos puno, mrzi me vise i da ispisujem.Postoji jedna crna rupa koju su neki danasnji umni ljudi pokusali da rasvetle i obelodane u nasoj istoriji knjizevnosti.Malo ko ovaj zaborav shvata za ozbiljno, a ovakvi zaboravi jedu sve i prvi ce nam doci glave.

Komentari

nije baš definicija (ili možda jeste) u svakom slučaju +++

pa tu i tamo, slazem se da i jest i nije, ali je korisno, moj doprinos,mogla bi to da napises isto i za hrvatske?zasto da ne?

Slažem se da je korisno, i dobar je doprinos, zato sam i dala plus, a o hrvatskim piscima neću pisati, moslim da ovdje ne bi bilo zanimljivo, a iskreno morala bih napraviti i malo istraživanje, hrvatska književnost nije moje uže područje.

Хехе, да си студирао књижевност, сусрео би се са њима. Али да си се сусрео са њима, знао би зашто су заборављени.

П.С. Кодера си заборавио.

Valdemar nemas pojma koliko si upravu, ali ovo je definicija , ne i moje misljenje o njima :0)

Ali u ovom svetu zaborava , gde zaboravljamo da nam postoji leva, pa i desna noga treba na silu da pamtimo cak i one sto ne trebamo pamtiti da bi se odrzali u ritmu normalnog zaborava...ako me razumes sta je moj metafizicki prosek hteo da kaze :0)

Jeste, u pravu si. Nego je problem što većina upitanih na ulici danas zna da navede Ivu Andrića i Dobricu Ćosića, prvog jer je nobelovac, drugog jer je bio predsednik. To je problem. Da, i Isidora Bjelica...

upravo zbog toga sam i napisao deiniciju

sevaste, šta studiraš ili šta si studirao (ako si završio fax)?

gde? U Bg, NS ili...? Ponekad bi mi se, čitajući tvoje definicije, činilo da si studirao filozofiju na filozofskom fakultetu u BGu i pomislila sam da si neko koga sam poznavala u studentskim danima jer sam ja na istom tom faksu zavrsila istoriju.