Prijava
   

Zadavi pa vladaj

Metod koji praktikuju pravi muškarci, prikladnije će biti dostojni, ako takvi uopšte postoje. He kao većina danas, sve gledaju da završe indirektno, distancirano, i bez odgovaranja za svoje postupke. Generalno govoreći, ne vole da prljaju ruke, sve sami finci i pravednici, a ispod maske licimuri da većih nema. U narodu etiketirani kao gnjide, lužini. U višem društvu poštovani, jer, jebiga, društvo i sistem nam tako i funkcionišu, a primitivan i neobrazovan narod se tu ne pita, jer slobodu mišljenja i govora imaju samo oni koji isto dobiju na papiru.

Ovi momci nicu takvi (može i žene, ali kao muško govorim za svoj rod), kao što već napomenuh, ako ih ima. Zadaviti ovde ima metaforičko značenje - rat rečima. Savladati sagovornika moralno, psihički, ostaviti ga bez reči, ne poniženog, ali zamišljenog i (u sebi) posramljenog svakako. Nadmudriti ga. Dokazati verodostojnost svojih iskaza tako da svaka polemika nestaje..

Danas je takav verbalni konflikt gotovo nemoguć. Danas su svi u pravu..
Ovo su osobe domoljubi, patriote, ne jedni od onih koji se napiju i pevaj Marš na Drinu, nego rade to i trezni, uz žmarce po celom telu. Oni osete prave vrednosti, žive duhom pravednim, neguju svoje, poštuju tuđe, podsećaju se predaka, čuvaju potomstvo, poznaju istoriju i kulturu svoga mnogostradalnog naroda, vole otadžbinu i po potrebi daju život za nju (prim.prev. takva smrt u ovo savremeno doba postaje besmislena jer se sve vrti oko novca ili tuđeg interesa, gube se prave vrednosti)..

Razmislite dobro o sebi i svojim postupcima. Dajte da krenemo od sebe. Zajebite vučića, on priča šta mu se diktira, da je drukčije, opet bi nas bombardovali. Ali to je istina. Mi smo mala riba u okeanu punom raznih grabljivica.

Nasilje ne rešava ništa. Ono je najčešće samo reakcija na unutrašnji strah koji čovek ispoljava prilikom nemogućosti verbalne odbrane, što dalje ne implicira da rečite osobe trebaju da koriste to kao sredstvo za provokaciju.. Ako te neko uvredi, šta ima da ga biješ, spuštaš se ispod njega, vraćanjem istom merom takođe. Sve što vam treba da bi savladali neki problem se nalazi u glavi i grudnom košu. Cela baza podataka.

Ne zanosite se ovozemaljskim stvarim. Čuvajte zdravlje. Porodicu. Tu je prava dragocenost. Nemojte da mislite da glumim nekog Gandija i pasivan otpor, nisam ni ja zlatan, ali budimo realni, a pre svega ljudi..

Komentari

Мислио сам да се овде пишу дефиниције, независно од дужине. А и читајте мало есеје, улењили сте се скроз. Сви би кратеже.

Џаба дуго - кратко, када нико не примењује.

Nisam sasvim siguran zašto sam dao plus, nešto me je hipnotisalo kada sam počeo da čitam.

Хахаха, а кад си видео аутора, одмах се покајао, је л'? :D Хипнотисала те истина.

Naslov, ideja, to je dobro. Slažem se sa nekim stvarima, valjda sam zato dao plus, ali nije napisano dobro.

Da, složiću se sa moderatorkom, ovo je moglo mnogo kraće.

Нема ништа на готово драга моја космо

Naslov, ideja, to je dobro. Slažem se sa nekim stvarima, valjda sam zato dao plus, ali nije napisano dobro.

Da, složiću se sa moderatorkom, ovo je moglo mnogo kraće.

Знам, и у праву сте, ал нисам ја Андрић, полако, радим на томе

Nemoj! Upravo o tome danas pričamo.

Ne može niko ovde da bude Andrić, realno. Ni blizu.

a jebi ga, ako ćeš nadugačko, potrudi se da drži pažnju. nemam ja ništa protiv dugačkih definicija, al ne može to svako.

Moglo je kraće, ali Henri je verovatno želeo da izrazi svoj stav na datu temu i nije mogao da se zaustavi posle dve rečenice, imamo svi te opširne momente, tako da... :) +

Ima ona tema na forumu, nešto... "moram nekome da se izjadam", tako nešto XD

ili napiši na temu o emigrantima, ako hoćeš da izbaciš iz sebe, to ionako niko ne čita... il na ono kladioničarsko govno od teme.

Dobro ovo. Imadoh sličnijeh momenata. +

plus, ima ih takvih koliko hoćeš

Gotivno napisano, kapiram i iskreno.

Ако профа тако каже.. Пет минус? :)

Pa nema pet minusa, već dva? (he-he)

Хахах, добар! :D А и та два, бзвз

Mogu ti reći da si odlično prošao, većina bez makar 4,5 ne prođe.

Пет, брате. И то зато што готивиш Дивну Љубојевић.

Ма, незадовољни собом. Није ми до оцена, само нек' прочитају, можда нешто и остане у тим главама.

Пет, брате. И то зато што готивиш Дивну Љубојевић.

Кад жена сабија, не може свако да те натера да се најежиш.
Захваљујем.

За Дивну је плус одавно добио. Ово сад за дефку (чуј, дефка?! Студија!).

(чуј, дефка?! Студија!).

Јој Фрајко, ти баш знаш да похвалиш човека. :)
Може да прође као писмени једног средњошколца, напредног ;)