Prijava
   

Zajeb`o ga ko Bugarin slavu

Prevario ili odbacio nekoga pa ga ostavio da se pita šta mu se desilo.
Izraz nastao u krajevima južne i jugoistočne Srbije, gde su se Srbi mešali sa Bugarima, pa, verujući da svi pravoslavci slave slavu i videći da Bugari to ne čine, logično zaključili da mora da su Bugari napustili taj običaj to jest zajebali slavu.

Komentari

jebem ti dete u kolevku svinjo bugarska

odlično! sviđa mi se ipričica o nastanku.

+ za def
Parisole cemu?

Ja sam Parisole(t)ov komentar shvatio kao zajebanciju, jer mu je i ona jedna definicija u sličnom fazonu.

Хехехехехе ;)

+

Е на ово сам чак и ја морао да дам пљус! Коначно нешто истинито а немрзачки о братковцима :Д

Слава је једино поред слова Х што нас јужњаке разликује од наших суседа, и то не само оних преко границе него и од оних из нашег села!

Браво земо и омиљена!

Durlanac, hvala ti za ovo "zemo", to mi je veliki kompliment, obzirom da sam zapravo Šumadinac :)

Ovaj izraz mi je "prodao" ćale mog šefa, inače Bugarin iz okoline Pirota.

А?
Ја негде прочитао и тебе на попису јужњака, у неком коментару или форуму...
Ако се презива на ОВ то не мора да значи да је бугарин, као што рекох, разликује нас слава и Х. Код мене у селу су људима насилно мењали документа, пре рата били на Ић, а после рата их комунисти оставили на ОВ због политике "што мања Србија...".
Биле муке живе да врате презимена... Зато неки бежали чак у Словенију.

Ако се презива на ОВ то не мора да значи да је бугарин, као што рекох, разликује нас слава и Х. Код мене у селу су људима насилно мењали документа, пре рата били на Ић, а после рата их комунисти оставили на ОВ због политике "што мања Србија...".

То је тачно да су присилно мењали имена људима на ОВ. Али није тачно ово за политику. Једноставно, многи од тих људи нису имали свој идентитет пре рата, па их је болело уво да враћају презиме на ИЋ и остали су на ОВ.

Ја негде прочитао и тебе на попису јужњака, у неком коментару или форуму...

Ovo mi se mnooooogo sviđa.
Ako ću da nagađam, verovatno je do zabune došlo iz razloga što obožavam južnjački sleng i vrlo često sam pohvalno komentarisao definicije tog tipa (na pamet mi padaju samo GrofVlatkoPaskačićeve, ali bilo je i drugih). Pošto ih drugi "nejužnjaci" često loše prihvate, verovatno su moji pozitivni komentari doveli do toga da sam proglašen "našim" :)

džomo mojneme teraš da zaradim ban bre i da te nap...m! Razlog je biJo taj (primer je iz porodice sa kojom su se moji okumili) da je trebalo da se za promenu dokumenata 4 deteta iz jedne porodice pukne novca u vrednosti 113,4% novog FIĆE, a to su bile stvarno ooooooogromne i grozne pare tada! Tako da niko nije imao dovoljno da se luksuzira na taj način u vreme bratstva i jeBinstva! A zato ih sad menjaju kad to ne košta ni jednu crvenu!

113,4%

Уууу. Омашио си много.
Према мојим информацијама, требало је да се плати свега 111,2%!

kolko god je trebalo, ljudima je trebalo da se to uzme iz usta gladne dece da bi se dalo jebenoj antinacionalnoj državi. Tako da je bilo skupo čak i u to doba blagostanja. Meni su rekli da je bilo skuplje od fiće, i to novog. Danas bi tu bio ekvivalent jedino golf6 u fulu!

Брате, ја мислим да то уопште није тачно. Ти што су ти то рекли су мало претерали.

Ти знаш где сам живео. Тамо је већина популације за време Другог светског морала да промени презиме у ов, па што не остадоше до дана данашњег сви на ов?

zato što su sačuvali stara dokumenta i zato što je naselje bilo dovoljno veliko da nisu mogli komunjare da ih iskuliraju. Kod ovih u selu su išli po kućama i sakupljali dokumenta iz kraljevine a davali im carska. Tako da su posle rata ta bila jedina koja su imali, a i lakše je ućutkati 100 polunepismenih seljaka na granici nego 10000 varošana na Moravi. A što se identiteta tiče, ako i nisu imali pre PRVOG RATA stekli su ga na Kajmakčalanu kao solunci, a slavu su imali oduvek. Bar ovi sa kojima moji "živuju".
Al da ne dužimo, stvarno si majstor da troluješ :P