Prijava
   

Zastava TT

Pistolj bez kocnice. Valjda su batalili ugradnju kocnice posle neuspelih pokusaja na automobilima iste firme.

A ima onu polugu za blokiranje zatvaraca pri rasklapanju koja neodoljivo lici na kocnicu pa se mnogi zajebu da ima kocnicu, bio sam prisutan i kad je jedan umalo izgubio 100DM na opkladi (oprostio mu "pobednik")

Komentari

управу си! знам за то ... То је з абрзе момке :) али сви кажу да је ТТ врх пиштољ! +

moj omiljeni :)....elegantan, precizan i JAK kao zver, idealan kalibar za tu snagu (7.62mm)

Кинези су на своју верзија стављали маханичну кочницу

Ne bi se ja bas uzdao u pouzdanost kineske kocnice, da ne bude "Ne brinite, puska je zakocena" :))

TT Ima kočnicu, to znaju svi koji su sa njim rukovali.Za one koji nisu, kočnica je na istom mestu gde se zateže mehanizam za okidanje - pozadi.

@ yugin: Tacno!
Verovao ili ne, moj deda ima TT-jca 30+ godina (kupio ga je novog negde krajem '70ih) i do dan danas nije znao da ima kocnicu. Teca takodje - ima ga dobrih 20 godina i ziveo je u istoj zabludi. Ujak je jednom tvrdio da ima - teca mu donese pistolj i kaze da nadje kocnicu, u 100dm. Ovaj, naravno nije znao da nadje jer je zapravo u glavi imao "spojnicu" - polugu za rasklapanje.
Sto se mene licno tice - pucao sam iz njega par puta ranije ali nikad mi na pamet nije palo da trazim kocnicu, tim pre sto sam od detinjstva usvojio aksiom da "TT nema kocnicu". I tako sve do pre par meseci, kada sam sasvim slucajno procitao korisnicku knjizicu od TTjca, onu sto je isporucivana uz pistolj. I tamo ja nadjem pasus o kocnici. Crno na belo. Oroz ima tri polozaja (a ne dva) i upravo srednji polozaj oroza aktivira mehanicku kocnicu koja blokira i oroz i navlaku i obarac. Rekoh mora da je greska! Odma posle odem u streljanu, uzmem m57 i probam - radi! Myth busted, sto bi rekli ovi sa diskaverija. Sto se tece tice, komentar je bio "da sam juce umro ovo nebi saznao" (steta sto ja nisam znao kada je padala ona opklada....) a dedi jos nisam ni rekao....