Prijava
   

Zeka

Obavezan lik u vicevima o životinjama (u šumi, u džungli, u pustinji, u vodi...). Predstavlja konstantnu žrtvu od strane drugih životinja, i u konstantnoj je jurnjavi da im pokaže da on nije za zajebanciju, pa uglavnom izvuče deblji kraj. U dosta slučajeva predstavlja prosečnog čoveka.

Meda, gospodar šume, zabranio je svim životinjama u šumi da obavljaju nuždu naokolo te da je moraju obavljati kod kuće. I tako zeka trči po šumi i više nije mogao da izdrži pa je obavio nuždu kraj jednog drveta ... naiđe meda a zeka brzo uhvati govno u ruke. Pita meda zeku -šta to imaš u ruci ? -Pa ne mogu ti reći, odgovori zeko. -kaži ili ćeš dobiti batine ! -Pa držim leptira ! -Daj da ga vidim ! -Kaže medo. -Ne mogu ti ga pokazati ! -Pokaži ga ili ćeš dobiti batine! Zeko otvori šake i vikne -Bože! pogledaj koliko se posr'o !
_________________________________________________________________________

Doveo lav celu džunglu na liticu, i rekao im "Ko skoči i preživi, može da k*ra moju lavicu." I svi se uplašili, niko nije smeo, i lav onako sav ponosan što niko ne sme, okrene leđa i krene od litice. Kad se čuje "TUP". I lav sav zbunjen dolazi do litice a odozdo meda čisti prašinu sa ramena i kaže "Lave, je*aću ti lavicu večeras, a tebi, zeko ću da je*em mater što si me gurnuo."