Prijava
   

Zelena

Sigurno ste pogodili, u pitanju je najslavnija petarda koja nikom nije otkinula šaku, a ipak nam je svima upelšala detinjstvo i srećne trenutke. Najprodavanija petarda svih proizvođača, verovatno jer 100 komada kosta 120RSD. Ćale nam je uvek davao po 10-20 komada da ne pravimo nered. Neopisiva sreća za većinu dece iz kraja. Ako niste bili buržuj koji je imao kutije "zelenih", verovatno ste ih čuvali od braće i drugova, pazili kao svoje najmilije do trenutka kada ste ih uz neopisivo uzbuđenje i sreću bacali u sve prostore vece od 1x1m, gurali u sve moguće šipke, flašice. Sada se najlakše nabavljaju od svih pirotehničkih sredstava, nalaze se ispod svake tezge i u gepeku uličnih prodavaca. Tradicionalno se posle Nove Godine ostavlja par komada u šteku da se plaše vrane, mačke, kerovi i ostala gamad tokom godine.

Komentari

Da! Jebote, to je prava stvar. Drzis je u ruci dok ne izgori fitilj pa bacis i ona pukne u visu, pritom se ne bojis da ce te razneti. +++

Kad čujem "zelena" pomislim na nešto mnogo jače-

Tradicionalno se posle Nove Godine ostavlja par komada u šteku da se plaše vrane, mačke, kerovi i ostala gamad tokom godine.

Kod mene se ostavlja za Novu (Srpsku) Božić...
Hteo bih da dam plus, ali dadoh minus, zbog prve tri reči...a jes mi sad žao...

Kad čujem "zelena" pomislim na nešto mnogo jače-

Glavni, nije svaka zrela, mora neka i zelena da bude... a srećom svaka se da naučiti..

Pirat prva klasa! Mada sto rece Glavni i meni je prva asocijacija na naslov bila bomba.

Ove zelene, na koje ja mislim, nemaju fitilj. A bile su takve i žute, malo jače su pucale. :P +