Prijava
   

Ženska mreža

Najmoćniji vorld vajd veb. Mreža koju pletu žene svuda oko vas. Glavni uzrok nastajanja i cilj postojanja: informaciona dominacija nad muškarcima. Javlja se u dva osnovna vida:

sinhrona – obuhvata znanja koja žene stiču prepričavanjem savremenih podataka: zna se koji muškarac je papučar a koji ima običaj da šara naokolo, da je onaj Markov drug posesivni sociopata, Žaretov ortak s faksa abnormalno stidljiv, Marinin brat buržuj a njen bivši je đaner, onaj konobar je gej, a Pavle sa Mašinskog ne zna da se ljubi ali je obdaren „o–la-la i mašala“. Ove činjenice (jer su to neporecive tvrdnje) saznaju se od sestre, najbolje drugarice, od njene najgore suparnice, od pijane anonimus ribe na svirci, frizerke, kasirke i grupice glasne ženskadije u kafiću. Informisanje može biti neposredno ili posredno, to jest iz prve, druge ili šesnaeste ruke, ili neimenovanog izvora. Hiperlink: informacije prikupljene pomoću pravih i lažnih FB profila, bez neophodnog poznavanja izvora informacija.

dijahrona – obuvata znanja kolektivne ženske svijesti, sve one arhetipove duboko usađene u dumanje i ponašanje njihovih majki, strina, baba, čukunbaba, sve do Eve (a i ranije). Iz ovog vrela uči se o poželjnim karakteristikama pravog đuvegije, o nedavanju na prvom sastanku, o iskorištavanju nezasitog muškog libida (iju!) u najpovoljnijem trenutku, sa najboljim efektom i najjačim uticajem na vlastitu stvar, o autoputu stomak-srce, o moći suza i o snazi ćutanja (teško savladiva lekcija). Informisanje: neposredno, kroz majčino kukanje „Lele, za koga sam se ja udala!“ i babino prepričavanje vragolija na poljskim radovima ili radnim akcijama, ili posredno, kroz tetkino vajkanje o načinima na koji njena svekrva drži na kratkoj uzici svog muža ali i sina. Hiperlink: kevin dnevnik, babin kuvar, prababina pisma, španske serije i romani Mir-Jam i Danijele Stil.

Komentari

Savršeno :D A ja mislio da me nijedna neće jer sam glup i ružan. Sad mi je lakše jer vidim da je upleten mnogo jači faktor od ova moja dva... :D

Eeee, Williame, Willliame, kako si ti naivan:))

Meščini da tako stvari stoje. :)

Covek se uči dok je živ! :D

tl;dr
-

Nije mi jasna ova terminologija, izvini...

www - world wide women, +

Pa da, to je u stvari to! :)

tl;dr
-

Too long, didn't read

Стипу га Лули, одлична дефиниција, плус.

Ahhaha, pa ja ne razumijem tako skučeno izražavanje!

A ljubavni romani po ljetovanjima??? Ako misliš da ću ja klikati na ovo pljucnuto žuto, boga mi neću;) +++ ti na ovu definiciju, kako te nije sramota pisati ovako duge definicije ,P

Opet ti po meni i po žutom, a? :)

Mogla bi da klikneš na ponešto, ima tu dobrih defki, smatram. Ne mojih. :)

;)))) znam, nema potrebe da ih iks puta čitam.

Липсах док сам прочитао! +

Šta te je zaposjelo, čovječe, brate?

Aj dao sam ti plus da posle ne sikćeš na mene.

JA na tebe da sikćem?!
Pa bez glave da ostanem, božsačuvaj!

Pa jest vala, ima i tu nešto. A nisam već dugo nikoga opalio što kažu. Hoćeš da glumiš zamorče?

Pa kako ja? Imam ja imunitet, ipak, dok baš nešto ne zabrljam. Aj nekog drugog.
Može Uroša? Tu ti nema neke larme pretjerane poslije toga.

Kaki crni imunitet, nije ovo Crna Gora pa da se krije ko god hoće.
A šta je Uroš ikad uradio matere ti?! Nikad ga nema.

Pa eto, to nek mu onda bude prestup. Smakni ga, bre!

Al samo ako promeniš avatar. To je čista blasfemija da SIG SAUER ofaraš u roze.

Ok, to je bila prolazna nastranost. Vraćam se terminatorstvu.
Terminate Uroš!