Prijava
   

Ženske u teretani

1. Najmanje je onih koje stvarno i redovno vežbaju - lako se prepoznaju po dobro zategnutoj zadnjici, organizovanom treningu i minimalnom zainteresovanošću za okolna dešavanja.

2. Većina se seti vežbanja kao jednog od načina smanjivanja guzice mesec dana pred ulazak u bikini ili haljinicu za Novu godinu - prepoznaju se po problematičnim telesnim zonama, koje su uzrok pomalo depresivnog i stidljivog izraza lica, po dužem zadržavanju oko jedne sprave, dok odrede kako se njome upravlja i kolika težina im odgovara, i po čestim epizodama hipoglikemije i padanja u nesvest zbog vrućine i "smršati za 3 dana 10 kg" - dijete;

3. Jedan deo njih obilazi teretane isključivo u potrazi za dečkom - najlakše se prepoznaju po ponašanju koje je više svojstveno kafićima nego teretanama. Najčešće vežbe koje one izvode su duboki pretkloni za istezanje zadnje lože butina i ostali oblici guženja, čime daju svoj doprinos motivisanju prisutnih muških masa za razvoj definicije. Dalje, spora i konstantna šetnja po teretani, zbog prijatnijeg vazduha od onog u parku, obilazeći svaku spravu (i to ne one slobodne, već one sa vežbačima) uz vizuelno skeniranje (to je u stvari vežba za vratne i očne mišiće). E, tu je još i vežbanje mišića palca pri kucanju sms-a drugarici sa sadržinom "Vidimo se posle, da ti pričam koga sam sve videla u teretani... ". I na posletku, vežbanje mimične muskulature u vidu pućenja i keženja zainteresovanim testosteronima, kao i podizanje obrva i kolutanje očima na prisutnu estrogenu konkurenciju.

Primer za ove iz treće grupe:

Ona se muva oko sprave, trti se, uzdiše. Prilazi joj dugo šmekani mužjak da je spase muka.
On: Jel ti treba pomoć?
Ona: Da - trept, trept - ne znam kako da podesim težinu koja mi odgovara.
On: Pa vidiš ovde iza, sagni se - odmerava joj pozadinu još jednom - ovo ovde pomeriš i gurneš negde iznad na manju težinu.
Ona: Važi, gurni mi ga ti za sad, hahaha ... A koliko kila ti dižeš?
On: Tebe mogu da dignem kad hoćeš... itd. dok ne odu na kafu.

Komentari

Da pogadjam, ti si iz trece grupe, a?

Hahaha, nisam, zar ti tako delujem :)?
Ne, ja sam ovamo na aerobiku, nego ih gledam svaki dan šta rade :p

teretanu mi ne diraj! :)
sram te bilo pljujes ljude koji vezbaju ccc :)

Ja ne plujem ljude koji vežbaju, nego ljude koje ne vežbaju, a idu u teretanu. A verujem da znaš da ih ima.

meni je to struka ja sa vezbacima radim, ne znam kako drugacije da istegnes zadnju lozu sem dubokim pretklonom pa kakvo god dupe da imas, s obzirom da nema puno teretana u kojima praktikuju parter pa da mozes da sednes :)
tako da `guzenje je neminovno` pa i vi to valjda na aerobiku radite?
Ima tog sepurenja lepo izvajanim telima o kojima ti pricas ali nisu im ta tela pala sa neba vec vezbanjem verovatno :)
Sem toga trening se unapred planira tako da ne mozes da odes prosto na spravu koja je u tom trenutku slobodna vec do zastoja neminovno mora da dodje . :)

a i za svog rada nisam upoznala nekoga ko nije dosao da vezba :)

presmesno, Juglena! ++

Joj, dobro, bre! I ja se bavim fitnesom već 10 god, i držim treninge, i sve to znam što si napisala, i ne radi se o pljuvanju nego o podeli kao što i piše u definiciji. Ti i te tvoje vežbačice spadate u prvu grupu, zadovoljna? A ima i ovih iz treće, i ne možeš da me ubediš u suprotno.

U bre sto se nerviras, ako si u nasoj struci tek onda ne bi smela da imas taj stav ......

znam o cemu pricas, u mojoj teretani devojke samo idu na traku i na biciklu. kod mene fala bogu ima parter, tako da sam najcesce tamo :-)
doduse kod mene ima stvarno ozbiljnih vezbaca koji ne obracaju paznju na okolinu

inace, kod mene vise momci dolaze da bi odmeravali devojke, JA NJIMA pokazujem kako da podesavaju tezinu, jer ih sprave i vezbanje ne zanima toliko, pa se i ne trude da nauce. a vecina njih radi zgibove i dizanje tegova, umesto da vezbaju npr stomak, koji im je slab i mlohav, a oni rade vezbe za ruke (i ledja) koje su im ionako jake.

nadam se da se ne ljutis, upravo si mi dala inspiraciju da napisem def na ovu temu :)

Ko se nervira? To što ne stavljam smajli posle komentara znači da se nerviram? Evo ti ga :))))

Ne, Mirjana , naravno :))

znaci u redu smo :)

Apsolutno :), ni u jednom trenutku nije bilo drugačije

inace, svaka cast, svaka rec je na svom mestu, posebno mi se dopada opis trece grupe. ne verujem da ce bas biti def dana, ali nadajmo se

U jbt, sve same Svarcenegerke...
Koja mi obori ruku, ima od mene veceru
;-)
Jaci sam od sve tri vas zajedno, i mogu da vas podignem, pojedinacno, ko od shale! Ukoliko niste teska kategorija dizacica tegova! :-/

+Uh kako znam ovakve situacije. Najgore od svega je kada iscimaš ortaka koji je završio DIF da ti napravi plan kružnog treninga, a tebi se na spravu nacali ovakva iz 3. kategorije i trepće na tebe kao tele kada je pitaš koliko će još dugo da zauzima tu spravu (pošto su se na ostale iste vrste nakačili testosteronci i šmekaju nju), pa ti ne možeš da radiš.

zaboravila si na onu grupu sto dodju u teretanu i onda trce na traci i misle da su odradile neki zajebani trening :)

Meni sve te sto dolaze daju motivaciju,pre neki dan bila jedna iz ove trece grupe,ali je slatka jaoooo,i pita me stvari kao sto su akoliko dugo vezbasmkoliko dizes,jao sto si jak,pa opipavanje ruku,a ja kao svaki bik napakovao 145kg da se pokazem,i izbacio i sepurio se posle..........

"Jedan deo njih obilazi teretane isključivo u potrazi za dečkom - najlakše se prepoznaju po ponašanju koje je više svojstveno kafićima nego teretanama."
:DDD
Sad znam gde ce mene da muvaju...

JEdino mi se kod tebe da čitati tako duge def, isplati se