Prijava
   

Živela smrtna kazna!

Pomisao koja se javlja kada razumna osoba uvidi da nepravda koja je nanešena nekome, nije adekvatno zakonski sankcionisana, čak šta više ponižavajuća je za žrtvu.

Pa ja ne verujem šta ovde piši: Ubio dve osobe i pušten iz pritvora od 48 sati, da se brani sa slobode, procenio je dežurni sudija. Pustiše čoveka, a on ni pet ni šest, nego ode i ubio onog trećeg što nije stigao prvi put. Čoveče ovo samo kod nas. E slušaj ovo, ja ne verujem šta čitam, onaj idiot od čoveka što je tukao svoju ćerku polomio joj rebra i šta sve ne, dobio je šest meseci uslovno, a ćerku niko nije ni sklonio na sigurno od rođenog oca, niti zakonski zaštitio, odnosno pustiše gada na slobodu. Ispade nikom ništa. Kakva smo mi država jebote.

-Ma bre kod nas treba ko u Kini. Jel siluješ? Jel ubijaš? Jel diluješ drogu? Smrtna kazna streljanjem. Račun za metak, dostavi se porodici, koja je dužna isti da plati. Ogroman bol i na sve to ogromno moralno i duhovno poniženje, "plaćanje" greške za koju se smatra da je porodica kriva.

Ma da bre, živela smrtna kazna!

Komentari

A ko si ti pa da odlucujes o necijem zivotu. O tome Bog odlucuje.
Zar pored 3 ubistva treba da postoji i cetvrto? Dje ces se tek sa Kinom porediti...
A to za premlacenu cerku, ako je stvarno tako bilo, veliki proust u pravosudju

Pitao sam se kada ce stici ovaj komentar. Ja sam neko ko je pre da se zastite nevini i neduzni, nego da haraju bahati i opasni po okolinu. Kada rece Bog, a cujem takve stvari da se desavaju, pitam li se da li Boga ima, i sta o tome on misli, i za cije babe zdravlje tako nesto dopusta. Tako da sto se tice Boga ljudi su odavno prestali da se istog plase. Ako neko siluje i to delo ponovi vise puta, i ne pomogne mu nikakva kazna, uradi se lepo hemiska kastracija, recimo. To je meni zivela smrtna kazna! Sam naslov je tezak oksimoron, ne uzimaj ga bukvalno zdravo za gotovo, a Kinu sam uze za primer jer mi je super morbidno taj deo sa placanjem metka. Ja sam neko ko ne tripi nepravdu, i nikad ne bi vikao na sav glas da zelim neciju smrt! ko sto stoji u naslovu:)

Definicija je dobra, mene muče iste stvari, ali si dobio minus jer se ne slažem sa suštinom,a to je smrtna kazna. Najbolje ćeš znati šta je to ako pitaš nekoga ko je čuvar u zatvoru. Nećeš naći čuvara koji je za smrtnu kaznu,a oni su se svakakvih zločina nagledali i naslušali. Lično sam bio u CZ-u, u prostoriji gde se izvršavala smrtna kazna i voleo bih da izbacim to iz glave zauvek, ali je ostalo urezano kao jedan od najstrašnijih prizora koje sam video, iako se zapravo ništa strašno tamo ne nalazi, već je u pitanju energija kojom prostor odiše. U ostalom, ne verujem da ću te ubediti u bilo šta, ovo je jedna od onih - Šta je straije kokoška ili jaje - definicija.

Ja se slažem sa motikom. Neko ko je u stanju da detetu od 3-4 godine polomi rebra, siluje... ne zaslužuje da živi.
I to nije čovek, i niko me ne može ubediti da jeste. To je monstrum.

Jako ste razumni, jako...