Prijava
   

Živi u Beogradu ili umri

Stav državnog aparata (preuzet od od S.O.D. albuma ''Govori engleski ili umri'') po kome stanovnici iz unutrašnjosti slobodno mogu da se svrstaju rame uz rame sa nekim domaćim ugroženim vrstama.

dva zgodna primera:
* Ako ste bolesni i ne živite u Beogradu onda ćete iz svog džepa plaćati lekove... Ali ako se prijavite sa gajbom u Beogradu, onda dobijate lek za dž.
* Ako ste (mlad) par koji bi da ima decu, dama može lako da se zaposli jer vam Beograd plaća trudničko bolovanje dok vašu dragu u unutrašnjosti niko neće zaposliti i plaćati bolovanje iz svog džepa.

Komentari

Плус, фора је што Београд црпи своје финансије из унутрашњости, пошто је сва функционална привреда, је л' те, сконцентрисана ван Београда, а онда се Београђани буне кад људи из унутрашњости дођу у Београд да раде - ''Шта који курац ви дошљаци тражите у Београду, што се не запошљавате тамо одакле сте дошли?''

Од таквих људи ми се сере.

Lepo receno, + od mene

Izvini, ali i svaki beogradski osiguranik uredno može da vrati zdravstvenu knjižicu u džep, izvadi novčanik i plati za zdravstvene usluge van područja svoje filijale RZZO. Recimo, zaboli ga grlo i ima povišenu temperaturu dok je kod brata u Kragujevcu.

Za ostalo si u pravu....

I još nešto: Novi Beograd su gradili ljudi iz unutrašnjosti.