Prijava
   

Znam

Potvrdna reč koja može ići u formulaciji ''znam to'', koja je osuđena na bitisanje i egzistenciju u svakodnevnom izgovoru ''kvazi sveznalica'', koji te dovode do začuđenosti i rebusa, kada već sve zna, zašto mu se sve svodi na jednu reč, bez rasprave. Možeš pričati o teoriji Velikog praska, Milankovićevim ciklusima, poetici Kanta, procesu oplodnje, visini Sagrade Familije, ma nije bitna tema, iz usta prosvetljenog će učestalo izlaziti isti sažetak.
U početku to je prihvatljivo, a kasnije stvara takvu vrstu iritacije i proveru da li zaista patiš od kompleksa niže vrednosti ili te neko gadno zajebava.
Sve to ne bi bilo ponižavajuće, da nije tako jednostavno, jer ta kratka formulacija stvara takav efekat odjeba da je to neopisivo.

A: Juče brate čitam nešto, je l' znaš da je Hemingvej toliko bio lud i opsednut umiranjem da je vozio bicikl po ratištu i nije poginuo, koliki je on bio fanatik?!
B: Znam.
A: Znaš, pa ti sve znaš. A znaš li da je Mars udaljen 1000000 svetlosnih godina od Zemlje, a da je jednom astronautu potrebno pet dana da stigne do njega, a da mu motor šatla radi na svakih pola sata?
B: Znam to.
A: Šta znaš koji moj kurac, to nema veze s' mozgom.
B: Znam.

Komentari

Ja znam lika koji na svako pitanje u vidu: "Jesi čuo da...", "Jesi znao da...", "Jesi video..." odgovara potvrdno, a kad nastaviš u stilu: "Šta si video/si čuo/znaš on stane i ćuti ili kaže pa... ništa. Ume da iznervira, al lako navuci, u pičku materinu.
Inače defka odlična. +++

Hvala momci.
Opravitelju ja ih znam nekoliko, to je fešta šta sve oni ''znaju''.