Prijava
   

zubar

Zubar predstavlja antipod stomatologu.

Zubar barata sa kliještima i povikom ZINI !!!, dok stomatolog operiše sa ogledalcem i borerom i ljubaznim rječnikom....''Molim vas ispljunite'' .

Zubar ima dlakave jake ruke i sklon je alkoholu, nervoznom i afektivnom ponašanju.

U čekaonici kod zubara vidjećeš pokvarenu limenu kantu punu krvavih tampona.

U ordinaciji stomatologa sve je čisto k'o apoteka, a na zidu uramljena visi diploma. Svira opuštajuća muzika, na stolu nova Glorija i Story čisto da prekratiš vrijeme i nema strašne kante.

Kod zubara se ne čita Glorija i Story, a nikom nije do muzike ako je ima. Tamo se slušaju urlici koji dopiru sa one strane vrata koji te tjeraju da misliš čak i na ono najgore (najčešća asocijacija u čekaonici zubara je klanje).

Zubari su više muškarci, dok su stomatolozi žene.

I dan danas se sjetim situacije od prije mnogo godina kada je iz čekaonice zubara otac (neki teži primitivac) izveo sina od nekih 12 - 13 godina kojem su usta bila puna krvave gaze, a faca sva spljeskana izobličena i svome prijatelju u čekaonici se pohvalio kako je zubar njegovom sinu upravo izvadio i zadnji stalni zub (koji je tada imao) uz veselu konstataciju da je to najbolja stvar koju je u životu napravio. Sada će da dobije protezu i neće se u životu zajebavat sa pokvarenim zubima i bolovima ko što sam se ja zajebavao.

Komentari