Prijava
   

Baba Kurana

Najbolja stvar kojom su me plašili kada sam bio mali! Kada sam kao klinac odlazio kod babe i dede, i kad bih napravio neko sranje - krao tudje trešnje, polomio dasku na ogradi ili nešto zagubio, deda je uz obavezni smeh govorio - Moraš biti dobar, inače će te ukrasti baba Kurana. Od toga sam mogao samo da se upišam od smejanja, i bilo mi je drago da se i deda sećao kako je i on kao dete umeo nešto da skrivi, što mu ne bi donelo ništa dobro..

Pošto nikada nisam ni saznao šta su zapravo drekavac i karakondžula, svi u mojoj porodici su imali neke druge metode zastrašivanja : baba je govorila kako će me pojesti zla lija koja živi ispod kreveta, keva kako će me Vesko Cigan odneti na djubre, ćale kako će mi bicikl popeti na tavan..

Komentari

аман човече, постоји блог за овакве приче...

+
,,..ćale kako će mi bicikl popeti na tavan..''
Од свих траума,ова је,по мом мишљењу,убедљиво најстрашнија.

Ne vredi, ne posecujem ih, a i ne znam gde se nalaze. Kada pi samnom proveo sat vremena za kompjuterom, ili bi me ubio, ili bi glavom o zid udarao - operisan sam i od tehnike i nsvega ostalog u vezi sa njom.

Ej ali imao sam vec taktiku kako da ga skinem ;] Sreca pa do toga nije moralo da dodje. A i da dobijem batina sto sam ga skinuo, bar bi se vozao :]

Ne znam dal neko zna za veliki istoimeni hit Srećka & Odžačara, Baba kurana...