Prijava
   

Black Sabbath

Enleski bend, nastao u Birmingemu, krajem 60-tih godina prošlog veka.
Dok su nagudrani štrokavi hipici i dalje svirali pop-rokić i pevali o maslačcima, slobodi, ljubavi i sličnim sranjima, ne bi li se ogrebali za parče žbunaste hipi-pičke, Ozi Ozborn je odlučio da peva o Gvozdenom Čoveku koji se vratio kroz vreme sa ciljem da sjebe ljudski rod. Pridružuje mu se gitarista Toni Ajomi, sa svoja svega dva čitava prsta desne ruke, što ga nije sprečavalo da svira najmasnije, najmračnije, mamutske rifčine, nepojmljive tadašnjem čoveku. Basistu, Gizer Batlera i bubnjara, Bil Vorda, pronašli su u Šervudskoj šumi, dok su svojim kolosalnim sudžucima brutalno razdevičavali crvenokose đavolje neveste. Odlučiše da ne čase časa, već da instantno snime album.

Muzika koju su izjarmili bila je toliko strašna i devijantna, zabranjena svim kanonima, da i je sam đavo počeo da spava sa upaljenim svetlom, u strahu da će ga Ozi skalpirati zubima i Ajomi svirati "na kraj sela žuta kuća" unazad, na njegovom dvanaestopalačnom crevu. Stoga je đavo svoj tron predao Oziju, od svog trozupca načinio najjebačkiju gitaru za Tonija, a svoje demone rasporio, ne bi li od njihovih arterija napravio žice za bas i opne za bubnjeve i potom pobegao kod svoje babe Vlahinje u Mošorin da prodaje lubenice, štrika šustikle i kolje živinčad.

Naposletku, iz njihovog dugogodišnjeg silovitog arčenja, izrodio se metal.

http://www.youtube.com/watch?v=WBpD2BdKNS8

Komentari

Но сленг но плус

Cenim grupu Black Sabbath ali ovo, čini mi se, ne spada u DEFINICIJE. Jebiga, plus za trud.

dobri su sabati, svirali mi na maturi

Ne znam dal' si znao, ali Black Sabbath je u početku svirao neki blues-rock. Neke lagane stvari, više i ne znam da li se do istih može doći, jer je to bilo baš u samom početku njihove karijere. Kad je Tommy Iommy doživeo tu čuvenu nesreću u kojoj je ostao bez vrhova dva prsta, kako bi mogao da nastavi sa sviranjem, morao je da spusti malo štimung gitare, kako bi žice bile opuštenije. Tako je i nastao taj duboki i mračni ton, koji je postao obeležje Black Sabbath-a.

A pretpostavlja se da je ceo muzički pravac dobio naziv "metal", jer je ta nesreća zadesila Tommy-a na njegovom radnom mestu - u metalurškoj fabrici (iliti u fabrici za obradu metala).

СиМ мојне хејтујеш добрна дефка :+)))

jedan od mojih omiljenih bendova, al nusmi, jer je skinuto sa vikipedije

sad vidim da nije, al jebiga, ipak nije nešto

Sta hejtate koji kurac,covjek je razvalio..
imas + i rakiju ako se sretnemo..

Од кад је изношење, сопственог и то аргументованог мишљења , хејтовање?

Hahahhahahahaha! Carski je, iako, kao sto vec rekose, nije sleng. :P Od mene imas plus i patrika. :3

Их што сте избирљиви. И'те па читајте налепнице на клима уређајима ако ово није дефиниција.

jedan od mojih omiljenih bendova, al nusmi, jer je skinuto sa vikipedije

jer je skinuto sa vikipedije

sa vikipedije

vikipedije

ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!

Onaj rif u Sabat bladi sabat, pri kraju, je najjači rif ikad.. Ali baš ikad.. I ko kaže da je Dio bolji od Ozija, neje normalan. Tako.. +

hm, tekst pesme koju si postavio govori sasvim suprotno tvojoj definiciji, da ne pricam o war pigs, jesi ti bas siguran da volis black sabbath?