Prijava
   

Bog zna za 5 , ja za 4 ,a vi za 3

Omiljena rečenica pojedinih profesora širom nekadašnje države. Nepisano je pravilo da skoro svako od nas pamti po nekog profesora iz osnovne ili srednje škole koji je izgovarao ovu rečenicu i gotovo uvijek je bio omražen. Veličanje Boga,uzdizanje vlastitog znanja do polubožanskog statusa i uvjeravanje učenika da njihov trud i bubanje ne vrijedi više od trice,daje čist primjer autonomije u našim školama. Ovakvi profesori su bili strah i trepet (gotovo uvijek) i ostali upamćeni samo na osnovu toga iako danas vidimo da je to jako smiješno.

Nije ostao upamćen prvi izgovarač ove rečenice. Šteta !

Komentari

Necu ni da citam, pet pluseva. Sad bi onaj moj majmun iz fizike rakao - Bog nek ti da 5 pluseva, a od mene minus..

Dobro je izdefinisano, stvarno ima gomila profesora koji su to peglali.

Ja sam jednom takvom rekao znam koliko i Vi. Čovek me pitao i priznade, dade mi 4.

Bar je priznao :) +

Ахахахахахахах врх

Свако ко је био ученик (нажалост) познавао је једног таквог... +

Ja sad' imam jednu takvu, za matematiku. Da test žena i kaže najveća ocjena je 3 ...

I to uglavnom profesori fizike izgovaraju... :@

Nee, Bog zna za 5, ovaj što pisao knjigu za 4, ja za 3, a vi se rasporedite po ovome što preostalo. Svejedno, +

Meni je predaovao fiziku lik kojem je nadimak bio Mrco - Mrtvac i on je govorio: Bog zna za pet, Tesla za četiri, knjiga za tri i ja za dva, a vi draga djeco ne znate ništa.

Bog zna za 5, knjiga za 4, za 3 znam ja, za 2 vas otac, a vi djeco nista... Ajd sto je ironicno sto Boga spominju uglavnom profesori fizike, vec su svi oni bili komunjare...

Ja sam imao jos genijalnijeg profana...
Bog zna za 5, knjiga za 4, ja za 3, ti za 2, 1 pisem, 1 pamtim :D

U mom slucaju, Tesla zna za 5, profesorka za 4 a ja EVENTUALNO za 3. Fiicarka naravno.

ili na fakultetu, Bog zna za 10, ja za 9, vi preko 8 ne možete dobiti, kolega, jel vam odgovara?

A u mom gradu postoji profesor koji kaze ovako:''Bog zna za 5,ovaj sto je pisao knjigu za 4,ja za 3,a za dva 200 evra''

Ali, da se razumemo, te ocene u rasponu od 1 do 5 jesu uvedene zbog ocenjivanja učenikovog znanja :) Znači da ti profesori degradiraju sebe i svoju diplomu fakulteta na nivo osnovne, eventualno srednje škole.
Đaci, imajte to na umu ako treba da ih isprozivate (Doduše, ovo mogu samo oni koji su učili stvarno)

S' druge strane, i veći deo đaka su prava stoka, jer ih to nije zanimalo dok je taj profesor predavao, bile su preče priče sa drugom iz klupe u moje vreme, a sada je preče da đaci razgovaraju telefonom, ej ti, telefonom, nasred časa. E ti đaci i ne znaju, a i ne smeju da se suprotstave, jer se nadaju da ako puste profana da se iživljava nad njima, dobiti jadnu dvijku, a možda i tricu, ako profan opusti ruku.

Toliko!!!

Kad je ovo izjavio moj profesor biologije, rekao sam mu da, ako je to tačno, ja mora da sam Bog lično! Bilo je prašine, ja sam dobio peticu ali to ništa ne dokazuje.

Код нас је физичар говорио ''Ни бог не зна за 5, а камоли ти'' кад му неко паметује.

+, добра дефиниција.

U Tehnickoj Skoli, Brcko Distrikta, postoji profesor ciji je nadimak Zigi i on "dan-danas" izgovara to na prvom casu na pocetku godine!

Dobra definicija +

ahahahahaha...nepisana istina...zncai su obavezni...

Ja sam imao profesora komunistu (Titova opzicija Ranković, atomaska bomba i Ljubljana pravi glavni grad) koji kaže kaže ja znam za pet a vi ste stoka i zaključi dve četvorke. Lik isto dođe na čas i kaže 'ajde mušti nemate časa devojke su upitane i pusti nas da idemo :D

Takva je moja profesorka filosofije, s tim da, kod nje grcki filosofi znaju za 5, ostali filosofi i ona za 4, a mi ostali da se uklapamo. :)
Anyway, + i *.

Profesor: (posle prijavljivanja Partiji zbog verovanja u boga i "dobrovoljne" posete policijskoj stanici gde se slučajno okliznuo na stepenicama) Deco, od sad nova pravila: Drug Tito zna za 5, ja 4, a vi za 3... :D +

Upamcen je prvi, to je Jano Petrovic iz Vrsacke gimnazije, recenica je prvobitno glasila: "Bog zna za 5, ja za 4, moja zena za 3, a vi za 2 i 1."