Prijava
   

bora đorđević

Nekada je bio odlican lik i jos bolji pevac,dok nije postao profesionalni Srbin.Njegov razvojni put se zavrsava i vrhunac dostize sa albumom ISTINA,na kojem se nalazi mozda najbolja rok pesma napisana na ovim prostorima ""Pogledaj dom svoj andjele"".Posle toga je poceo da pravi osrednje pesme i jos losije albume.Devedesetih je poceo da se bbavi nacionaliznom i tu prestaje njegova vaznost kao autora u rok muzici na ovim prostorima.Posle pada milosevica,ulazi u politiku i time cementira svoju nevaznost kao autora i coveka i mislim da se vec svima zgadio.Inace,Riblju Corbu,(zakljucno sa albumom ISTINA),smatram za jedan od najvaznijih bendova u Srbiji ,ikada.Bora je posle ISTINE postao mediokritet i nikad se vise nece povratiti(ovo govorim kao obozavaoc R.CH.) i zao mi je sto je tako,jer su njegove pesme bile prve koje sam zavoleo jos kao dete u obdanistu.

Komentari

stvarno ne znam cemu ova dva minusa, pretpostavljam neki kostunicini. na veliku zalost sve sto si rekao je ISTINA, bolje da je umro i ostao legenda, lakse bi nam svima bilo.

Bravo za definiciju, ja bih mozda samo rekao da mu je poslednji "pravi" album bio "Labudova pesma", koji je i trebao da bude poslednji, premda kad razmislim i taj album je izdat samo kao polovina, zbog nesuglasica sa O. Mandicem. Ali ovo sto kazes "i zao mi je sto je tako,jer su njegove pesme bile prve koje sam zavoleo jos kao dete u obdanistu" je takva istina... danas svi kao nesto smaraju da su voleli EKV kao klinci - ja se secam da je Corba bio zakon, jer EKV mozes da razumes tek kasnije. Imao je gotivne pesme i strasne muzicare, a kao bend su bili likovi, sve dok nije ostavio pravi rok i poceo neki svoj nacionalisticko-patriotski trip. Ipak, ostao je dosledan samom sebi, ma koliko se to meni ne svidjalo.

Slažem se, mada po meni poslednji kvalitetan je "Ujed za dušu". Ta ploča je imala strašan omot (kao i sve Borine stare ploče).

Ovo bi trebalo da je duhovito a ne pateticno secanje... bla bla

e, kad bi znao koliko si u pravu :) R.C. je prvi koncert na koji sam otisao (zapravo, odveli me) sa nekih 5 god! Od tada ih volim, zakljucno sa albumom Istina.

Apsolutno si u pravu!