Prijava
   

Bora Djordjevic

Veliki pasus u istoriji srpskog roka. Poput Gilgamesa vrhovni duhovni vodja, borac za pravdu i istinu u Srba, sve dok se i sam nije umesao u nesto sto mu bas i nije trebalo i samim tim pljunuo, do temelja sravnio, izgazio i zapalio sve za sta se do tada borio. Ipak, iako izgleda kao da je na samrti, jos uvek po izvesnim arenama okuplja mlade narastaje radikala i ostale potencijalne metalozavarivace i mesace maltera sa fantomkama i salovima sa srpskim grbom, koji ga drze za svojevrsnog Godoa. Bilo kako bilo, opet je bolje da nam on bude otac nacije sa bekapom "Pogledaj dom svoj andjele" nego Ceca majka sa sve "Cvetkom zanovetkom" iz pozadine.

Komentari

U suštini je to isti kurac, kad se bolje zagledaš.

Mister Mune, kakvo otreznjenje! :D
Gambi plus :)

+

...mada ne vidim razliku izmedju 'pogledaj dom svoj andjele' i 'cvetka zanovetka'.
Muzika i tekst su drugaciji, ali kvazi-patriotski sljam koji interpretira ove dve numere je po DNK strukturi identican...

Njemu na koncert ne dolaze samo zbog politike, vec zato sto vole njegovu zaista dobru muziku

boza zvani pub :

I ja sam voleo njegovu muziku...prve akorde na gitari koje sam odsvirao bili su 'Djubre..' i 'Lutka...'

Kada ti smrad isprica dobar vic, smejaces se...zato sto je vic do jaja. Ali to nema veze sa smradom koji ga je ispricao...

Trudio sam se da ne obracam paznju na njega kao osobu ( a i na Corbu u ovih nekoliko godina njihovog cirkusa) ali jednog nedeljnog popodneva, vrtevsi kanale, ugledao sam na Pinku njega sa zunzarkama u sred bela dana kako siri dupe po koznom kaucu.
I rekao sam ,,Bora Djordjevic je provalio isto ono sto i Aca Lukas provalio jos pre 20 godina. Dakle, roker, neunistiv, voli ga velika masa ,,jakih mladih i glupih'' evo sad vozi neku mladu zensku, Kao u onoj lakrdiji ,,Mi nismo andjeli 3 - Rokenrol uzvraca udarac'' A on je dakle, 20 godina zaostao za Acom Lukasom.
A mog'o je lepo da se penzionise, da od obozavalaca dobija dnevnu zalihu piva i cigareta i da me deca koja slusaju ,,Van Gog'' od*ebu uz ,,Koje je to sranje, brate!'' (neka se n uvrede obozavaoci ,,Van Goga'')

ispravka :A mog'o je lepo da se penzionise, da od obozavalaca dobija dnevnu zalihu piva i cigareta i da me deca koja slusaju ,,Van Gog'' NE od*ebu uz ,,Koje je to sranje, brate!'' (neka se n uvrede obozavaoci ,,Van Goga'')

Prilično si u pravu za koncerte, mada ima i ljudi koji vole njegovu muziku od pre pesme 'Jedino moje' (moi)
Enivej, plus :)

Ja obozavam njegovu muziku, ali sa prva cetiri albuma...
And tnx :)

Ja ne propuštam nijedan njegov koncert. I dalje najbolja rock svirka na ovim prostorima, boli me stojko čime se on bavi u slobodno vreme. Ali mi je muka od kvazi-osvešćenih likova koji ga pljuju samo zato jer im je neko rekao da tako treba. Cela trenutna muzička garnitura može samo da mu popuši, na čelu sa Đuletom "filozofom". Uživajte u muzici, jebala vas politika, ionako je ne kapirate, već ste zadojeni jebenom demagogijom. Sa obe strane.
Ostaću slobodan, neću se vezati, važno je samo...

Nisam siguran da li uopste treba da naglasavam da nisam pljuvao njegovu muziku...
"Veliki pasus u istoriji srpskog roka." Mislim da sam time dovoljno rekao po tom pitanju. Odlican muzicar, ocajan politicar, jos gore djubre.
Stetite se napada na novinara i solidarisanja sa Kostunicom.
Isti jebeni kvazi-patriJotski sljam, koji se po svemu sudeci kao licnost nista ne razlikuje od Cece.
Ipak, u mojoj sobi jos uvek stoji njegov poster, stare ploce i CD-ovi. Sta god uradio, njegova muzika je, bar sa prvih nekoliko albuma (mada ima i dobrih pesama na kasnijim) ostati upamcena jer je jebeno mnogo dobra.

*Malo sam se zajebao u pisanju poslednje recenice. "Negova muzika CE, gamby jebem te nepismenog. :)

Ja ga baš ne bih stavljao u isti koš sa Cecom. Bora ima kvalitet, bar ga je imao, a Ceca ima samo sise. I to ne njene. Meni je recimo Balašević najveći smrad, ali opet bih otišao na njegov koncert, jer sam za neke njegove pesme jednostavno vezan, boli me uvo što je on to što je. Muzika je muzika, bez obzira koliko je taj autor prs'o s mozgom, što Bora uistinu jeste.
...dobro se zezati!

Trebalo bi na se povuče ili da obuzda svoj zakasneli klimaks.