Prijava
 1.    

  bora đorđević

  prohujalo sa alkoholom

 2.    

  bora đorđević

  Nekada je bio odlican lik i jos bolji pevac,dok nije postao profesionalni Srbin.Njegov razvojni put se zavrsava i vrhunac dostize sa albumom ISTINA,na kojem se nalazi mozda najbolja rok pesma napisana na ovim prostorima ""Pogledaj dom svoj andjele"".Posle toga je poceo da pravi osrednje pesme i jos losije albume.Devedesetih je poceo da se bbavi nacionaliznom i tu prestaje njegova vaznost kao autora u rok muzici na ovim prostorima.Posle pada milosevica,ulazi u politiku i time cementira svoju nevaznost kao autora i coveka i mislim da se vec svima zgadio.Inace,Riblju Corbu,(zakljucno sa albumom ISTINA),smatram za jedan od najvaznijih bendova u Srbiji ,ikada.Bora je posle ISTINE postao mediokritet i nikad se vise nece povratiti(ovo govorim kao obozavaoc R.CH.) i zao mi je sto je tako,jer su njegove pesme bile prve koje sam zavoleo jos kao dete u obdanistu.

 3.    

  Bora Djordjevic

  Veliki pasus u istoriji srpskog roka. Poput Gilgamesa vrhovni duhovni vodja, borac za pravdu i istinu u Srba, sve dok se i sam nije umesao u nesto sto mu bas i nije trebalo i samim tim pljunuo, do temelja sravnio, izgazio i zapalio sve za sta se do tada borio. Ipak, iako izgleda kao da je na samrti, jos uvek po izvesnim arenama okuplja mlade narastaje radikala i ostale potencijalne metalozavarivace i mesace maltera sa fantomkama i salovima sa srpskim grbom, koji ga drze za svojevrsnog Godoa. Bilo kako bilo, opet je bolje da nam on bude otac nacije sa bekapom "Pogledaj dom svoj andjele" nego Ceca majka sa sve "Cvetkom zanovetkom" iz pozadine.

 4.    

  Bora Djordjevic

  Njegove pesme su resenja vecine problema. Kada si veseo - odslusaj njegove vesele pesme, kad izgubis u ljubavi - odslusaj njegove ljubavne pesme, napij se, bar za to vece bice ti bolje, kad te baba u autobusu smara, iskoristi ime njegove pesme.

  Ulazi baba u autobus, drzi pijacnu kesu u ruci, gleda oko sebe gde moze da sedne, shvata da je zauzeto i da ce stajati, sve vreme je gleda kuler koji sedi, i bas ga briga zato sto baba stoji, baba prilazi, i kaze:

  "Mladost ne postuje starost" Vilijam Sekspir.

  Kuler sedi i ignorise..

  Baba ponovo: "Mladost ne postuje starost" Vilijam Sekspir.

  Kuler sedi i ignorise..

  Baba ponovo: "Mladost ne postuje starost" Vilijam Sekspir.

  Kuler: Baba ne jedi govna. Bora Djordjevic.

 5.    

  bora đorđević

  1. Koštuničin dobar prijatelj;
  2.čovek koji je svom prijatelju poslao pre par godina sa Kosova razglednicu na kojoj je pisalo: " Ima nas još ovde.";
  3.frontmen srpske varijante kotrljajućeg kamenja;
  4. čovek koji je napisao " Lutku sa naslovne strane". Šta napisao? Svašta joj radio....................čak je napravio od nje još bolji komad....................pozorišni

 6.    

  Bora Đorđević

  Čovek koji će uživati u životu i nakon svoje smrti.

  '... napiću se i pevaću
  na sopstvenoj sahrani.'

 7.    

  bora đorđević

  Bora? Bora je pesnik.

  Tu ne treba bas nista dodati, al' moram , jer sam torokljiv. Bora je prisan covek , saljivdzija i zabavljac. Takve ne shvataju ozbiljno bilo sta da rade. Ozbiljno ljudi shvataju one kojih se boje.
  A Bora je( hvala Bogu ) saljiv pisac zestoke, duboke i bogami ozbiljne poezije.

  Evo primera:

  www.youtube.com/watch?v=ES_Hb1rlMVg

 8.    

  bora đorđević

  Nekada mi je bio omiljeni lik,a onda je postao nacionalista.

  Riblja corba je zaista ,jedan od najvecih bendova sa ovih prostora,ali su trebali da prate model Bitlsa i da se raspadnu na vreme.Bora dok je bio pobunjenik i oportunista,pisao je vrhunske tekstove i radili su sjajne albume......I sa "Istinom",je to prestao.Posle"Istine",poceo je da pise osrednje tekstove.
  Devedesetih je poceo profesionalno da se bavi srpstvom i tu pocinje njegov moralni sunovrat,jer je od oprtuniste i pobunjenika ,postao poslusnik.

  Zao mi je Bore,jer sam ga nekad mnogo postovao,a onda je postao ljiga i danas prebacujem kanal ,ako je on na njemu......

 9.