Prijava
   

Crnogorski jezik

Samoproklamovani novi slovenski jezik.

Svojevrstni paradoks:
300 miliona Amerikanaca nema problema što priča engleskim jezikom, ne npr. američkim,
ali 136.208 neoCrnogoraca + Milo (koliko ih priča 'crnogorskim jezikom') ima potrebu da svoj srpski nazove crnogorskim (iako je bezobrazno isti i sa dva nova, smiješna slova ś i ź).

śedi, časti ti.. ccc..

Komentari

Bafuse, pa majku mu jebem... Pa ta slova se koriste odavno. I razmisli malo, država se zove Crna Gora, normalno da će se jezik u nju zvat' crnogorski. Mene lično zabolje kurac 'oće li ga oni preimenovat' il' ne, ja se razumijem s ljudima i ovako i onako. E, da, fala ti za ovo "ś" slovo, taman da mijenjam nik da se zovem po crnogorski. :)

Slova se koriste odavno?? I upravo ti je objasnio da taj princip, naziv države jednako je naziv jezika NE POSTOJI

Greška, mislio sam na to da se ta "novopečena" slova koriste u komunikaciji odavno. A ko ne vjeruje, neka dođe u Crnu Goru pa neka provjeri koriste li se ta slova ili ne u svakodnevnom govoru.

OPET GREŠKA - ne mogu da se koriste SLOVA u komunikaciji (mislio si na usmenu komunikaciju) mogu samo da se koriste GLASOVI a slova su grafeme- način obeležavanja GLASOVA.
Pa šta sad, treba da se pravi jezik za svaku nepismenu babu. Koliko samo ima iskrivljenih reči, GLASOVA(NE SLOVA) po Srbiji pa se ne prave ZVANIČNI jezici (i slova) za takve - nego se oni tretiraju kao lokalizam!

SLOVA SU GRAFEME, NAČIN OBELEŽAVANjA GLASOVA KOJE IZGOVARAMO.

Defmane, u pravu si, a ja sam umoran, zato se i izgriješih noćas. A i ne baratam tim čime ti barataš tako dobro. Ali ovo nisu iskrivljena slova, no se koriste jebiga. Završiću ovu koverzaciju za noćas, pa se prepiremo neki drugi put. :) Pozdrav.

300 miliona Amerikanaca nema problema što priča engleskim jezikom, ne npr. američkim,
ali par miliona srba + Bafus ima poterbu da brani jednoj potpuno nezavisnoj državi kako će da nazove svoj jezik.

Khm Surovi, ja sam Crnogorac.. i pricam srpskim jezikom..

joj bre ali to je takva zabuna da ne treba ulaziti u raspravu.

јебе луд збуњеног :))) +++

I kad sam ja stavio slicnu definiciju za pravljenje kvazi-hrvatskog ovaj surovi se javio kao dezurni mudroser. Nije mi jasno.

amerika je kolonizovana kako moze da se poredi sa CG?