Prijava
   

Crnogorski jezik

Crnogorski jezik nastao kako na obroncima tako i na vrhovima dinarsko kraških planina, nezavisno nastao i razvijan od jezika drugih naroda u okolini. U samom nastanku razvijan je u dosluhu sa zvucima prirode tako da i danas obiluje prijatnim notama,sjajnom melodijom i savršenstvom preciznosti izraza i skladom univerzuma. Neobičnom slučajnošću ovaj jezik, na prvo slušanje, podseća na ne tako lep i prefinjen jezik zvani srpski ali to se ipak čini samo neveštom uhu.

Komentari

Au Defmane, ala si nam se posra' u sred jezika. Jesi jesi. Au u pičku materinu...

ali "prijatne note i sjajna melodija" je presudilo za proliv iznenađenja :)

:) SAMO i jedino u NAZIV i princip ovog sad NASTANKA

Ja ću se pravit' ka' da sam te razumio. :)

Meщo, prijatelju... stvarno verujes da srpski i crnogorski nisu isto?
Stvarno si ostrascen.
Cek da ti prevedem na crnogorski za slucaj da nisi razumeo:
Stvarno si ostrascen. :)

Kompleks malih naroda.

Harlekine. :) Znam ja da je to isto, ali ono što podržavam u crnogorski jezik je to što su ubačili dva nova slova, "ś" i drugo koje je ne znam da me jebeš. Ja da se pitam, to su trebali ubačit' još odavno, jer se ta slova koriste. Vidim da su me mnogi pogrešno razumjeli, opet velim, sve je to isti kurac od jezika, i srpski, i bosanski, i hrvatski i novopečeni crnogorski. Ja opet velim, sviđa mi se to samo zato što sam mogu komotno kad mi kurcu volja da napišem svoj nadimak kojim me zovu duže od 15 godina, a to je Meśa.

Mrva, nije to kompleks. Mali narod jesmo, i kompleksnih ima kod nas, ka' i kod vas, ka' i svuđe u svijet. Ja samo ne volim kad neko vrijeđa Crnu Goru, jer sam ja Crnogorac. Da je definicija smiješna, ja bi dao plus, i to prvi bi' dao plus, ali nije, jer vrijeđa, nije napisana da bude duhovita, samo je vrlo loše obmotana nekakvom duhovitošću.

Meśo, osnova crnogorskog jezika je govor podgorickih muslimana
„Govor podgoričkih muslimana“-Adnan Čirgić
Od ovoga mi je toplo oko srca :D

Ne znam kako se na crnogorskom kaže plus, pa moram na vojvođanskom: plus! +
Za finu ironiju.