Prijava
   

Crtani filmovi kao testovi ličnosti

Gledajući crtane filmove svako još u detinjstvu nađe sebe u nekom crtanom liku. Nisu slučajno napravljeni baš takvi kakvi jesu. Individualno je samo da li smo već takvi ili je nam je potisnuta želja da budemo kao neki od njih.

Džoni Bravo: Jak, zgodan i napucan. Nakrkan steroidima i sa tonom gela u kosi. To što nema mozga i što ga neće ribe nije bitno. Bitno je da si širok u ramenima i da preskačeš treninge nogu. Ti si super, a ona je na gubitku što te neće.

Štrumfovi: Deca koja gledaju štrumfove imaju zanimljiv izbor. Da budu pekar, štreber, šminker ili da mrze ceo svet. Devojčice tu nemaju mnogo da biraju šta će da budu, osim sa kojim od ovih će da budu.

Nindža Kornjače: Najbolji test ličnosti. Mikelanđelo zajebant koji igra igrice, sluša muziku, neodgovoran, Donatelo štreber, genije, povučen i načitan. Leonardo odgovorni vođa sa čvrstim karakterom koji uvek dvaput misli i jednom seče, Rafaelo nadrkani brat kojem sve smeta. Tu ko se ne nađe onda taj ni nije živo biće.

Pingvini sa Madagaskara: Slično kao sa kornjačama, samo što su nova vremena pa su se i opcije promenile. Sad umesto nadrkanog brata Rafaela imamo Vojnika, malog pederčića koji voli jednoroge. Major kao Leonardo vođa samo što više asocira na Legiju po biografiji nego na crtani lik. Kovalski je možda veći štreber od Donija, ali Riko...ko bi normalan sebe pronašao u Riku? Jedino neki gutač predmeta iz cirkusa.

Sunđer Bob: Svi smo mi nekada Patrik. Svi imamo te njegove momente, ali kad poželiš da budeš Lignjoslav ili Kraba, znači da si odrastao i da ti više nije do zajebancije.

Ren i Stimpi: Kako god da okrneš ne valja. Ili ćeš da budeš mršavi, nadrkani, nervozni tip koji izgleda da nikad nije spavao ili debeli tupavko kome je sve ravno.

Simpsonovi: Širom sveta se citira Homer, ali ne onaj slepi već ovaj ćelavi. Muškarci bi verovatno voleli da imaju jednu Mardž u kući. Da pere, pegla, kuva, može se primetiti da su grudi čvrste i posle troje dece. Jedino da malo promeni frizuru. Mada ona služi ženama kao upozorenje da se čuvaju potencijalnih Homera. U liku Barta će se pronaći oni koji se pronađu i u liku Mikelanđela, a u liku Lise oni koji su se pronašli u Doniju i Kovalskom.

Petar Pan: Dokaz večite želje za igrom. Bežanje od stvarnosti i neprihvatanje odrastanja. U njegovom liku će se mnogi pronaći, ali neće mnogi to da priznaju.

Bananamen: On je za sve one koji se osećaju jačima kada jedu.

3 praseta: Još jedan test gde se može lako dokazati da li ste zajebant kao najlmađe i srednje prase ili ste odgovorno i pametno najstarije prase. Bitno je da shvatite da ste prase.

Barbi: Kalup fizičkog izgleda koji nikada neće proći. Nije bitno šta je u glavi, već šta je na njoj.

Betmen: Usamljen, povučen, jedino što će mnoge takve da odbije od njegovog lika je to što mnogi nisu milioneri kao on.

Supermen: Za sve one koji se osećaju kao da nisu sa ove planete.

Tom i Džeri: Tu će se pronaći svi koji imaju nekog koga ne vole, ali bi mu pomogli da je u nevolji.

Garfild: Idelan za lik u kojem će se pronaći svi koji ne vole da rade. Svi kojima je hrana prva, a i druga misao kad ustanu. Za sve koji su mrzovoljni, sarkastični i za koje svet misli da su seronje.

Hulk: Kao što svi imamo Patrikove bisere nekada u životu, tako bi nekada voleli da možemo biti i Hulk na nekoliko minuta. Sve da razbijemo i da iskalimo bes, a ne da nam se desi da budemo Besan k'o leptir.

Ne bi crtani filmovi postali toliko popularni da se ne pronalazimo u njima, ali popularnost istih je danas opala. Možda se klinci ne pronalaze u njima kao što su se starije generacije pronalazile. Moguće da ove nove generacije sebe zamišljaju kako su čupavi Japanci, da bacaju loptice dok iz njih iskaču zmajevi.

Komentari

vala baš tako!!!

Tu ko se ne nađe onda taj nije ni živo biće.

pobeda!

Плус и кокарда за психоанализу! Екстра!

ПС. Да су примери и 5 пута дужи, све бих их прочитао, тако да ако те не мрзи и имаш још тога на уму - сложи и предложи!

loše. mislim, nije užasno, ali jedino što si u radio u definiciji jeste da si ukratko opisao neke crtane likove, ali ne na originalni i duhovit način...

Svi smo mi nekada Patrik.

e ovo je već loše

Uvek, uvek sam se kao klinka pitala zašto Džoni nikad ne zbari neku ribu, a skoro uvek izdominira situacijom. Najgora mi je bila ona epizoda kada je upoznao neku debelu, i prvo je bež'o od nje i to, a ona ga jurila i kada se zaljubio u nju i počeo da se trudi, ali stvarno, i ona ga šutne i ode sa Karlom... Pa mislim stvarno!

Da, mnogo0 je kratko, mogao si to malo detaljnije i duhovitije, ali plus ipak.

ma dobro je ovo, nije za odabrane ali ipak je vrijedilo pročitati.

interesantno da si prvo opisao džoni brava.

interesantno da si prvo opisao džoni brava.

Šliht Agilnom.

По мени Вагилни има поптуно неоправдани надимак. Колико му се увлаче у буљсона, требало би га звати Анални. Али добро... није он крив што има болесне обожаваоце.

A o čemu vi pričate?

Da bre, o čemu vi pričate?!? :)

E a vidi iznad mene nindža kornjaču i džoni brava! Xexe, koincidencije...