Prijava
 1.    

  Dinkić

  1 dinar.

  Brate, 'aj večeras na žuraju? Kažu, točen vops 90 Dinkića!

 2.    

  Dinkić

  Vlasotinčanin koji je uredio Državu.

  Danas su skoro svi stali u red po onih famoznih 1700 dinara od privatizacije.

 3.    

  Dinkic

  Srpski mojsije. Sa 5 akcija je nahranio narod, juga je pretvorio u punta. Doveo je andjele iz MMf-a. Veliki cudotvorac.

 4.    

  dinkic

  Lik koji nije izgovorio nijednu rec u emisiji "Nikad izvini"

 5.    

  Dinkić

  Osoba koja je ukrala pirocancu pare iz unutrasnjeg dzepa,crnogorce naterala da rade i od Kragujevca napravila Siciliju. . .

  A preti i da osvoji MTV Music Award...

 6.    

  dinkic

  Covek ciji je ekspertski plan bio da svercuje 'talijanska kola u Rusiju dok mu cika Sergej nije objasnio da nije lepo sto pokusavaju da robu zapadnih kompanija plasiraju na rusko trziste kao da je proizvedena u Srbiji...

  Srbija sa Rusijom ima potpisan sporazum o bescarinskom prometu robe,ali on se ne odnosi na automobile...Zao mi je ovih u Kragujevcu sto podigose cene nekretnina do neba,uzdajuci se u "Zastavu"

 7.    

  Dinkić

  Neuništivi lopov.

 8.    

  Dinkić

  Novonastali sleng koji se donekle koristi kao sinonim reči lažov. Donekle, jer označava super lažova, dotad neviđenog, klasa za sebe. Ako bi gradacijski pokušali da poređamo lažove u 10 kategorija, to bi otprilike izgledalo ovako (od najmanjeg ka najvećem):

  laže-> mnogo laže-> laže k'o pas-> laže, pa rastura-> laže i maže-> veruje sam sebi-> Minhauzen-> (još uvek nije izmišljen izraz)-> (još uvek nije izmišljen izraz)-> dinkić

  O etimologiji izraza ne vredi trošiti reči i nepotrebno daviti čitaoca.

  - Uh, da ti pričam što sam sinoć opalio jednu malu! Da vidiš...
  - E, nemoj mnogo da mi tu dinkićuješ da ti ne svirnem jednu po sred njonje, odma' patos da popiješ, ščuo?

 9.    

  Dinkić

  Onaj ortak koji ti stalno nešto obeća i zaboravi, ne vraća šta god da pozajmi, ugradi se kada ga pošalju u prodavnicu sa zajedničkim parama i gotovo uvek kada ti fali 20 dinara za pljeskavicu kaže da nema i posle pet minuta kupi five žvake. Međutim i pored svih njegovih negativnih osobina pozvan je na svaku žurku i proslavu, iako se zna da će da je upropasti kao i svaku do tada, pošto uvek fali ljudi da ne bude prazno.

  "Ko sve dolazi večeras na žurku?"
  "Dolazi Pera, Žika, Milan, Laza..."
  "Čekaj bre! Jel to dolazi Laza Dinkić?"
  "Nije Dinkić, neko Gavrilović!"
  "Ali ga zovu Dinkić! Nemoj bre njega čoveče! Prošli put je kod Miće zvao inspekciju da bi mu dali 500 dinara što je prijavio da se ne izdaju fiskalini računi!"

 10.    

  Dinkić

  Lik koji se ugrađuje u sve moguće kombinacije po uzoru na mlađanog Mlađana koji se ugradio u svaku vladu počevši od dve hiljadite. Prestao da leveluje, ne možete ga se otarasiti.

  -Koji kurac si zvao Šomija na bleju kad ide svima na kurac lik?
  -E brate, nisam ja kriv, ugradio mi se baja. Samo se stvorio tu kad sam zvao ljude i jebiga, nisam mogao da ga ispalim. Dinkić pravi.