Prijava
   

Domar

Jedan od onih ljudi koji se brine da sve bude na svom mjestu, dok se mi ostali smrtnici drpamo u predjelu međunožja, zijevamo i pravimo kuglice od rudarskih iskopina iz nosa. Jedan je od glavnih predstavnika old skul muškaraca, među koje se još mogu ubrojati brđanin, letvičar, preldžija i ostala kompanija čija je muškost metastazirala u područje izvan granica Mliječnog puta. On je čovjek koji umije napraviti sve i svašta. Od vreće gnojiva Urea on će napraviti atomsku bombu na čemu bi mu i Iračani mogli zaviditi. Ribu ne hvata uz pomoć olova, nego na okasti ključ koji omota oko laksa i zabaci udicu na po Save i izvuče soma s brko'ma, nalik na onog njegovog u gaćama na kojeg se koleginice čistačice iz škole pale k'o benzinac Dvojka. Bear Grylls svog zanata.
U kuhunji čuva sve moguće trave za čajeve koje je pronašao u knjizi Jove travara, jer drži do zdravlja i one stare: „Priroda te rađa, priroda te hrani, u prirodi umireš“. Hrani se k'o pravi, zdravi muškarac: krompir iz rerne pomiješan sa suhim sirom i crvenim lukom. Zajebi lišće od kojeg kad pr'neš gaće pozelene od one silne haluge. Oblači se po starom kaubojskom stilu: farmerke i košulja, a na nogama kundure sa tvrdim đonom i obavezno zasuče rukave dok radi. Ima radnju iza kuće u kojoj se nalazi pun kurac hepeka kojima prosječan čovjek ne zna ni ime, a kamo li da ih koristi. Na tvoje priznanje da ne znaš koristiti šubler, on izbulji oči u tebe k'o golub grnjaš kad izbacuje strano tijelo iz sebe (čitaj govno).
Kad je bio mlad, nije se zanimao za mastilo i hartiju, nego je iza škole, na staroj klupi, ispijao svoje Nikšićko pivo uz Morava cigare, dok su se oko njega provincijalke okupljale k'o mravi na kocku šećera što je nena u budžak stavi za vrijeme kiša. Glasio je za Čarlija Šina svoga sela, te je u trenucima neuračunljivosti znao oploditi nekoliko spremnih hevina na čijim nabujalim grudima je provodio besane noći. Još od tih davnih vremena se znalo ko stojeći piša, te je zbog tih svojih osobina oduvijek bio cijenjen među ortacima i ženkama, jer su se znale cijeniti velike ljudske osobine i težnja prema samostalnom životu, bez obzira na mršave dvojke koje je upisivao u svoju zgužvanu đačku knjižicu.

Komentari

Kod mene u školi domar se zvao Anđelko. Kakav lik. Šteta što nemam sliku da okačim.

Kod mene na faksu Mujaga ga zovu. Likčina!

Како је ово једна квалитетно написана дефиниција људи, немојте да вас мрзи да је ишчитате целу.
!!!111

Одлично Чампи. Волим кад овако пишеш.

Zahvaljujem na lijepim komentarima. :)

Bravo Čampione. +++

u ovoj definiciji ima materijala za još barem deset novih...

Au čampi, ovo si odlično odradio. Mislim da ovaj u mene domar Osmo spada u najbolje domare istočne Bosne :)

Nije bolji od Ibre, da ga jebeš :D