Prijava
 1.    

  Faca

  Obično čovek koji na sva usta priča kako mu je hakovan neki od internet sajtova tipa 'Myspace' , 'Facebook' itd...

  - '' Brateeee, hakovali su mi Face jeb'o teeee... Gledaj! Gledaj! Neće da mi prihvati password! Vidiš, jeb'o te! ''
  - '' Vidiš ovo dugme? ''
  - '' Vidim, brate. ''
  - '' E tu kad pritisneš, tu sve odhakuješ.''
  *pritiska Caps Lock*
  - '' Vidi stvarno. U jeb'o te, hvala. :D ''

  (Zaboravih da pomenem da te osobe imaju izuzetno visok koeficijent inteligencije :) )

 2.    

  faca

  Nekada - lice. Danas - lice koji svi poznaju, car, kralj, prvak u skoku u dalj. Poznati su mnogi slučajevi onih koji tvrde da su face, a nisu. To je posledica toga što retko kad gledaju lica van svog ogledala.

 3.    

  Faca

  Izvorno značenje - žargonski izraz za lice.

  Sekundarno značenje, podjednako prisutno u govoru, ukazuje na osobu prozvanu frajerom. Najčešće se ovakve titule dodeljuju onima koji ih zapravo ni jednom osobinom ne zaslužuju, pa se iz toga mogu izvesti logične i realne karakteristike jednog takvog primerka.
  Uzrasta najčešće 15-20 godina, pripadnik adolescentske populacije, upečatljivog izgleda, pri čemu spoljašnje osobine variraju zalazeći iz krajnosti u krajnost (izrazito fenserski izgled, dečiji pogled, nafajtan parfemom, sa "cool" frizurom... ili... nabildovan, "mačo" tip, nalik na gorilu). Facom ga je proglasilo njegovo extra-superiorno-cool društvo (fansy porekla), u nameri da ulagivanjem mazne njegove pare, iliti pare njegovog ćaleta, ili, u slučaju 2: njegova banda, koja ga se isuviše plaši da bi mu protivrečila, pa ga na njegov bajni predlog krunisala titulom face.

 4.    

  Faca

  Nešto što ideološkim vodjama u današnje vreme video medija ipak očigledno onemogućava da sakriju svoj pravi karakter, budu ubedljivi i ozbiljno shvaćeni ili prikriju svoje prave namere. (Slike)

  Da li bi nekome sa takvom facom poverili da vam čuva decu ili od njega kupili polovni auto ?

 5.    

  Faca

  Tip u čijoj se kući ni ne primeti da je osmi mart, jer njemu nije potreban nekakav poseban razlog da bi svojoj lepšoj polovini kupio cveće.