Prijava
 1.    

  Fantom

  Mešavina pića koja se sastoji od red bula, vodke i fante popularno je nazvana fantom. Taj naziv opravdava i svako onaj ko se usudio da popije više od pola litra ove mešavine.

 2.    

  Fantom

  Nastavnik fizičkog

  Niko ga nije vidio-samo kroz prozor izbaci lopte

 3.    

  Fantom

  Osoba koja je sedela za našim stolom dok smo pijančili, nazdravljala, smejala se, pričala viceve i pevala pesme koje niko od nas u potpunosti ne ume otpevati. Bratimio se s nama, grlio i ljubio nas u uvo slinavo od prethodnih poljubaca i pratio nas do toaleta u redovnim turama.

  Jedini problem je u tome što ga niko od nas ne poznaje.

  - Konobar, sinoć smo bili ovde i malo se zapili...
  - Čuj malo, gazda dvaput išao u market po još pelinkovca i limuna...
  - Ma pusti to, nego, bio jedan ortak s nama ovde i pio...
  - A, Žika Fantom, on tako sačeka da se društvo malo ponapije, sedne pored njih i veseli se kao lud. Kad god neko zovne turu, ja donesem i njemu. Jebiga, svi kažu "presvuci sto"...
  - U jebote, lik mi juče ladno izrecitovao celu Luču mikrokozmu naizust kad je čuo da mi ćale Crnogorac...

 4.    

  Fantom

  Jedan od King Features Syndicate strip junaka, osvetnik, ali pravičan i tako to, kako već ide. Ekranizovan tri puta do sada.

  Ali, u slengu se reč fantom može koristiti za specifičnu osobu, još specifičnijeg mentalnog sklopa. Fantom je lik (ili likuša, svejedno) koji ume da ostavi veoma jak, uglavnom nimalo pozitivan utisak na čoveka svojim ponašanjem koje karakteriše: nepostojanje osećaja za meru i granicu oko stvari o kojima priča, o kojima pokušava da priča, zaključcima koje donosi, postupcima koji zaprepaste svakoga ko bude svedok istih i, što je najvažnije, tako ume da vas izblamira svojim ubacivanjem u vaše okruženje da vam se čini da cela okolina gleda u vas. U firmama je takva osoba najčešće predmet sprdnje i što je najžešće ona to i ne shvata, već ohrabrena ponašanjem ljudi oko nje još više radi na tome da napravi još veću budalu od sebe.
  Postoje još neke osobe sličnih karakteristika: fanta i retard

 5.    

  Fantom

  Neviđen lik.

 6.    

  Fantom

  Šef gradjevinske operative u noćnoj smeni.

 7.    

  Fantom

  Reč Fantom kod nas u slengu znači da osobu koju tako nazivamo baš nije normalna.
  Kada je neka osoba u isto vreme jako čudna i nenormalna i to u tolikoj meri da je to nestvarno. Osoba koja ostavlja jak utisak u negativnom smislu, što svojim ponašanjem, što svojim razmišljanjima i pogledima na svet.

  Koliko je ova riba čudna i retardirana. Baš je pravi fantom!
  Dečko je budala, razmišljanja su mu poremećena. Težak fantom.

 8.    

  Fantom

  Student za vrijeme ispitnog roka

 9.    

  Fantom

  Na veci broj izolovanih muskih jedniki, najmirnija jedinka ili ona koja pruza manji otpor zamenice zensku jedinku i sluzice za redovnu seksualnu aktivnost ostatka grupe. Strucni naziv za zamenika je FANTOM.

  u zatvoru recimo