Prijava
   

Gotičari

Vrlo labilna (nazalost ne uvijek)mladost podlozna raznim uticajima,koji su ponekad potpuno normalan adolescentski period,a ponekad imbecilno pretjerivanje.
Danas postoji termin i pravi gotik koji se odnosi na pokret nastao u Londonu(a gdje bi drugo)krajem sedamdesetih,kojeg su pokrenuli Siouxie and the Banshees,Bauhaus,And Also The Trees,The Cure,onda i Christian Death(ameri)i drugi,a kasnije ga promovisali Sisters Of Mercy,Nine Inch Nails,cak i David Bowie(ne kazem da je on goticar)kao i Depeche Mode(takodje),i slicni,bio je to jedan odlican pravac potpuno cudnih muzicara koji nisu isli na sokantnost ili seksualne atribute vec melodiju,poeziju koja je cinila tekst mnogih od njih i muziku generalno jer im je to i bio cilj.
Ono sto je danas poznato kao gotik je armada nekih govana koji misle da je smisao svega biti tuzan i pricati o krvi,smrti,besmrtnosti,vjecnosti i patnji.I seksu,sto dovodi u konflikt sa starijim gotikom,pokazujuci koliko su isprazni.Kad im neko kaze da je sve to emo,oni se uvrijede iako ne znaju da pokazu kako to NIJE emo.Moderni gotik je nista drugo nego sund za narodne mase,industrijska potrosna roba dostupna svim koji svojom jednostavnoscu teze za dubinom prije dubine.

Ovi prvi su bili mracni,pomalo pateticni pankeri koji su slavili ideju anarhije,al na potpuno drugaciji nacin,uzivali su u tome a svoju depresiju su prenosili u muziku koja je dan danas vrlo slusljiva.
Ljigavost potonjih dolazi do izrazaja onda kada pocnu da se gube uz zvukove nekog tehno-govna koje nazivaju electro-gothic(a ni sam nisam siguran zasto uvijek pomislim na elektrodistribuciju),sto se naravno ne razlikuje od tehno-a,osim sto neki njemac glasom kao da je pusio kurac magarcu na njemackom pokusava da uzvikuje parole "JEBI","PIJ KRV","UBIJ SEBE",sto bi konkretno trebalo da znaci da su oni kontroverzni i apstraktni jer "koketiraju sa nacizmom"(samo zato sto su pjesme na njemackom),a onda nakon sto oko 2,3 se muskozenski pripadnici ove subkulture pokupe i tumaraju mracnim coskovima grada(kojih,zacudo,uvece ima mnogo)i pricaju o tome kako su oni avatar egipatske boginje krvolocnosti i bitke,Sekhmet.

Komentari

Дрогераши к'о дрогераши :)))) +

Plus, tačno i opširno.

Bojim se da o ovome o čemu pričaš ama baš nemaš pojma. Pobrko si pojmove gotik, dark, emu .... a pobrko si i grupe i muzičke stilove...opšta konfuzija.
Ovo nije definicija, a nije ni tačan tekst. Zato mislim da je za brisanje.

Kempbel,volio bi sugestiju sa ispravnim podacima.Hvala.

I ti pizdis na Combichrist? XD +!!!

Cinema Strange
I ti pizdis na Combichrist? XD +!!

A ti na Cinema Strange!