Prijava
   

Gradacija kvaliteta rakije

"Jubilarna" - rakija koja se otvara samo za specijalne događaje poput rođenja deteta ili diplomiranja. Pažljivo se štedi, s njom se samo nazdravlja i retko se poklanja.

"Prava domaća" - to je, uglavnom, ona koju nečiji deda iz Gornjeg Dobrog Donjeg pravi po sto godina starom i dobro čuvanom receptu. Služi za kvalitetno opijanje.

"Pitka" - lepo miriše i ostavlja prijatan ukus u ustima, ali teška je za želudac. Najčešće se švercuje kao slavski poklon pod nazivom "prave domaće".

"Dobra za lek" - rakija koja svoj nedostatak finog ukusa pravda činjenicom da je nečija baba izvalila da ista leči šarlah, a da je i dobra za masažu.

"Brlja" - usled opšte dostupnosti i niske cene, favorit omladine. Popularna i pod nazivom "kupovna", vodi poreklo iz kazana privatnih proizvođača koji istu prave radi finansijske dobiti, a isključuju ljubav iz procesa proizvodnje. Ostavlja gorak ukus u ustima, ali udara poput autobusa.

"Džibra" - rakija oštrog i neprijatnog mirisa, olako uništava unutrašnje organe. Popularna među dragstorskim alkoholičarima koji su odavno oguglali na suzenje očiju i suženje jetre koje ovaj špirit izaziva.

"Antifriz" - Piće očajnika. Koristi se u samo u najhitnijim slučajevima, kada je apsolutno neophodno napiti se. Potiče iz kazana slepog Bugarina sa jednom rukom kome je u proizvodnji pomagala mentalno retardirana unuka.

"Guslar" - popularna rakija "Živadinović" iz devedesetih. Pravljen u žurbi, ovaj polu-destilat sadrži taman toliko metanola da oslepi seoskog alkoholičara ili da ubije običnog čoveka. Favorit samoubica.

Komentari

Nasmeja me slatko... a jetra neoštećena. Jubilarna defka!
+

Diskont pića ciroza, današnja ponuda: Guslar, brlja, govnara i BALTIC. +

Јес да је водка, ал Балтик му дође она права џибра.

У, ово ће да буде култно. +

jaoooo kako je dobrooo hahahah slatko se ismejah ;)
+++++++++++++++++++++++++++++++

Свака част! Нарочито за слепог Бугарина ;)

I retardiranu unuku :))))

Tačno, tačno, moj deda inače pravi "pravu domaću", ali je pre 5 godina ispekao vrhunsku turu, i spakovao kao "jubilarnu" u balon od 35 litara, za moju svadbu :D :D :D bar će da odstoji kako treba :)

Antifriz je pobedio. +

Mmmmmm živeli! :) + i zvezdica xD

Zar "Guslar" nije samo radni naslov za "Zozovaču" Slabo me služi sećanje, sipao sam "antifriz".

*Ko mi ukrade upitnik?? (Jedan za malopre)

удара попут аутобуса

za ovo mora omiljeno :)

hahaha! a " ILOVACA"? :)

Ово су неки генерални, општеприхваћени изрази. Нема локализама, јеби га...

Ovo je strava, haha :D + :D

Nije mi jasno kako je neko mogao da ovom remek-delu stavi minus.

hahaha, antifriz me nasmeja :DDD

Ето са каквим се предзнањем иде у кафану..

brate zakljucujem da si ti neki zestok alkoholicar...:D definicija je +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

objanio si..definicija veka

Realno rakiju ne preferiram, ponekad se zaletim pa se posle pitam koji mi je kurac to trebalo. Ali da ima razlike izmedju one sto ti baba iz Orlje Glave posalje i onog sranja sto kupis, e to se zove razlika u klasi... +

a ona koja se stavlja umesto sredstva za pranje sofersajbne pa cela kola smrde na rakiju! al se bar ne ledi!

Od guslara su neki umrli bili. :) Tako da je ta njena destruktivnost potvrdjena. :) +

Od guslara su neki bili umrli. :) Kuku,gle raspored rijeci. :D

"Питка" - лепо мирише и оставља пријатан укус у устима, али тешка је за желудац. Најчешће се шверцује као славски поклон под називом "праве домаће".

Ovde si popio plus k'o kuću, a ovde

"Гуслар" - популарна ракија "Живадиновић" из деведесетих. Прављен у журби, овај полу-дестилат садржи таман толико метанола да ослепи сеоског алкохоличара или да убије обичног човека. Фаворит самоубица.

omiljeno. Naročito mi se dopalo poređenje

Udara poput autobusa

Kapa dole autoru.

a sta je sa onom za obloge?
sto se ne pije ni pod kojim okolnostima???
(eventualno ako si student i nisi isao kuci po pravu domacu)

E davno se nisam ovako lepo ismejao :)