Prijava
   

"Kako je do jaja taj život" tip serije/filma

Iliti: "Kako je do jaja da živiš sa cimerima, ideš svaki drugi dan na žurke, praviš ludnicu sa cimerom po stanu, radiš neki prosečan posao, ali se zato zajebavaš do jaja i uživaš maksimalno u životu" fazon serije/filma.

Svako ko je bar jednom bacio oko na serije tipa "Prijatelji", "Vesele sedamdesete" ili "Stažisti" pomislio je na tu bolnu činjenicu da ne živi u zemlji tipa SAD i da nema šanse da unajmi ni stan od 70 evra koji deli sa udovicom ratnog veterana, kamo li jednu od one dve stančuge koje dele junaci iz "Prijatelja". Da, realnost je prilično zajebana, pa osim toga što ne možeš da priuštiš stan u kome lagano može da se opiči fudbal 5 na 5, tvoji prijatelji verovatno nisu superopičene kopije Džoija, Rejčel, Rosa, Čendlera i Fibi. Daleko su veće šanse da ti inače treba sat vremena da ih nateraš da odu s tobom do grada na pivo.

Kul muzika iz sedamdesetih isto otpada. Jedini podrum koji možeš da nađeš je onaj u zgradi u kojoj živiš gde bi ti se šetali pacovi po glavi dok pokušavaš da duvaš sa ortacima.

Realnost nastavlja da ubija finanskijski. Ako živiš u Srbiji, a pritom imaš tu sreću da živiš sam u svom stanu (a nisi oženjen/udata), pare ti sigurno ne ispadaju iz guzice. Tako da, o putovanju na lađenje jaja do Las Vegasa možeš samo da maštaš. Čak teško da i finanskijski možeš da izdržiš da svaki dan piješ kafu u najgorem kafiću u gradu, kamo li da nađeš neki domaći "Central Perk" i da tamo blejiš ceo dan.

Generalno, teško da sve to i u "obećanoj" Americi možeš da priuštiš bez 10 sati dnevno na poslu. Tako da, morala bi guzica da ti bude uključena u struju i da se konstantno biješ nekim energetskim pićima da bi imao život interesantan kao oni. Teško da imaš najinteresantniji posao na svetu kao junaci iz "Stažista", pa da se zezaš po bolnici ceo dan sa najboljim ortakom. Ako živiš u majci Serbiji, a u tim si godinama, verovatno tegliš gajbe kod privatnika ili kelnerišeš u kafiću da bi napokon ušteteo 80000, da platiš jebenu školarinu i napokon upišeš tu treću godinu.

Nadaj se da ti je život dovoljno kul, pošto njihov možeš da živiš samo dve epizode dnevno na TV-u. Osim ako ne skineš seriju sa neta, al' džabe, nema ništa od kul gajbe, zaboravi.

Komentari

fak jea, meni je ovako bilo za Vesele sedamdesete lololololol +

Знао сам да има још једна таква серија за пример. Жив био!

Odlično je ovo +++

+ na to kako je napisano i na to šta si želeo da kažeš defkom, u pravu si, ali Prijatelji su jebeno dobra serija.

"Пријатељи", "Веселе Седамдесете" и "Рејмонд" су једине серије са позадинским смехом које могу да гледам. Таман посла да мислим да не волим "Пријатеље". Ако сте којим случајем стекли тај утисак кроз дефиницију, он је погрешан с обзиром да сам одгледао бар 95% епизода. :)

Ако сте којим случајем стекли тај утисак кроз дефиницију, он је погрешан с обзиром да сам одгледао бар 95% епизода. :)

Ma jok, pogrešno sam ubacio reč "ali" u komentar, nego morao sam da kažem da je dobra serija jer sam danas gledao po ko zna koji put neke epizode koje znam napamet i vrištao sam od smeha.

+ na to kako je napisano i na to šta si želeo da kažeš defkom, u pravu si

Da. +

Tema defke je u redu.
Ali nisu te serije ni pravljene, a ni bazirane na realnim osnovama. Mada, možda neko tako čak i živi. Cilj serija je da obrade neku društvenu temu i da nasmeju. Najviše ovo drugo. Bar ih ja tako doživljavam, ne gledam previše gde žive i te stvari.
Zaboravio si Seks i Grad, Očajne domaćice i sl. Ista poenta kao kod ovih nabrojanih, obrada feminističkih tema, međuljudski odnosi, itd.

meni je " dva i po muškarca " zakon...a i prijatelji su super.

Баш сам пре пар дана поредио свој цимерски живот и онај у пријатељима, па кад сконтам да се нас четворица гурамо у 45 квадрата и цедимо зној у поткровљу, а они се башкаре у два стана, тјах. :)
Плушчина,

Dobra ti je ova Predraže :P
+++

Bravo Peki, svaka ti dala za ovo. Prijatelji su najjača serija tog tipa, ikad napravljena. Bez klišea i ostalih sranja, ja sam umirao od smeha nekad, iako me nije lako nasmejat. Rejmond jebe jer se sprdaju sa kućnim poslovima i kućnim problemima, isto odlična. Hau aj met jor kurac sam gledao i onda provalio koji je to plagijat od serija. Dobra defka, mada, u Americi čak i možeš ovo da priuštiš sebi, ne baš isto ovo, veliki stanovi i to, al možeš normalniji studenski život, da se ne lažemo.

Banujte me na dva dana,da ucim malo.

Setih se kolike sam tripove imala od "vesele sedamdesete" dok sam ih gledala.
I još kad sam čula da u seriji imaju 16, 17 godina, a tešila sam se da imaju po 25 -.-...+

Zaboravio si "How I met your mother"...

+

Кол'ко је ово добро! Ја сам иначе прибегао скидању свега поменутог:Д За другу страну медаље треба погледати My name is Earl, одлична серија!=) Ово иде у омиљене.

ubio si me depresijom od ranog jutra..al realno skroz...boli jbga +

koja demotivacija od defke lolo
++

Svaka cast na defki,sto posto pljus,razvali ga.Al primetio sam nesto,pa moram da pitam:El ti omiljeni karakter u Prijateljima Monika?

Хах, а имаш право. +

Sve te serije su sranje,oduvijek sam ih mrzio

Ово су сад намерно ставили у излог кад студенти треба да се врате на факсове и траже станове.

Da bre, zli moderatori! +

Ahahaha, cepao sam se tokom ova 2 minuta k'o niko! I zamislio sebe u toj ''obećanoj zemlji'' kroz 4-5 godina. Prijatelje gledam po ko zna koji put iZpočetka i slažem se sa Djonijem, jebeno dobra serija. Bravo za defku, pluščina i Patrić!

Plus za defku. A Prijatelji su nenadjebivi. Meni najviše na onu stvar ide serija "Seksi grad", jer mi je ta serija čisto palamuđenje i odjednom bi svaka riba da bude urbana kao Keri Bredšo, da pametuje kojekuda i da se skupo nosi, ide na žurke, a da pritom ne zaradi ništa. Serije tipa Prijatelja, Dva i po muškarca, Sedamdesete, Rejmond, Apsolutno fantastične imaju za cilj da iskarikiraju društvene pojave i da zabave ljude. Zbog toga su sve ove serije nenadmašne, jer se odlikuju jednostavnim humorom i scenama, nema previše ljudi, konstatnog menjanja glavne postave itd.

Много добра дефка. Сваки пут кад гледам Пријатеље мислим се како је нереално. Још Рос има и сина кога само спомиње, док би код нас због детета морао да се с њима виђа много ређе. Или да га боли за малог. *

tacno, prijatelji uvek prvi i omiljeni. ali recimo zaboravljate mucke, koje su isto tako legendarna serija za medalju, ali opisuju muku i borbu za zivot. ali opet, ipak je engleska serija.

антураж матори то је живот...

или онтраж како већ

Aj šutiraj me još malo :( +

A jos gore je kad imas 2 druga koji su otisli na studije u inostranstvo , pa ti prepricavaju zivot a tebi voda na usta. Komotno studiraju i rade neki part-time job i time placaju kiriju . E bratori, 19 godina i samostalan si u svom stanu , plus cimer - dva. A ja necu iz mamine i tatine kuce izaci jos x * y godina :(
Dao plus ko zna kad...

Браво пеки + ко врата :)

odlična.
moraću opet da odgedam "Stažiste".

aje mogao si i neki film da ubacis kad vec u naslovu stoji ,,\filma,,
inace kacam bio klinac sve mi to izgledalo do jaja,sad vise ne...dobro osim ,,vesele sedamdesete,, tu bi gotivio da zivim u toj seriji :)...
sto se toga tice,zivota koji zivim,najblizi sam ,,saut parku,,...

inace,sto se tice podruma,u mom ulazu je bila jedna vrh prostorija dole u kojoj smo radili sve ono do jaja,soni,buksne,drkanje,neko dovede ribu da je izjebe,jebenje drolje,prve cigare kao klinci,merenje kuraca ko ima veci,sve ono najbolje(naravno nije bio ni priblizno ,,otmen,, ko u sedamdesetima,al ajde,,) i ortaci debili mrtvi glupi ogavni naprave teretanu jebenu od toga i sad vec 4 godine nema bleje dole nego mrtva teretana koju bi trebalo spaliti zajedno s onima koji su unistili tim jadnim cinom taj nekada odlican lokal

Odlično napisano +++
Mada, Prijatelji jesu nenadjebivi sitkom, kad se uporedi sa izbljuvcima koji se sada puštaju...

Ја сам ово давно прочит'о, не знам што блеји неоценито. :О +

Nije defka, al zanimljivo +

Život i jeste do jaja zamisli da si mrtav ili da se nikad nisi ni rodio... Nije sve u novcu samo ti treba par drugova i sve zavisi od tebe u kom pravcu ćeš to društvo da vodiš... svako društvo ima nekog ko pokreče akciju, alfa druga to jest... nametni se budi vodja i biće ti do jaja jer će svi početi da razmišljaju kao ti i raditi ono što ti voliš...

- Iz definicije se zakljucuje da ljudi u Srbiji ne mogu da zive kao u serije ali da bi mogli kad bi ziveli u Americi.

Не, него се закључује да је такав стил живота немогућ и у развијеним земљама, односно да је то генерално немогуће.