Prijava
   

Kako sam proveo letnji raspust

Leto je najlepše doba godine. Tada Sunce sija jako i možemo više vremena da provodimo napolju i da se igramo. Ovo leto ću da pamtim i po jednom događaju kad sam postao pravi muškarac.

Tata mi je u jedno praskozorje rekao da treba sutradan da odemo na jedno mesto. Kazao je da tamo idu odrasli ljudi, a da sam ja sad već četvrti razred i da će još malo da krenu da mi rastu brkovi i ono drugo i da treba da odem sa njim. Nisam znao šta je to drugo, a kad sam pitao tatu, on mi je samo namignuo. Namignuo sam i ja njemu, iako ne znam zašto.

Kada sam se probudio, krenuo sam sa tatom. Usput nam se pridružio i čika Dragi, to je naš kum. Kada sam pitao tatu gde idemo, on mi je rekao da idemo u kafanu i da je tako i njega njegov tata vodio i da ću i ja svog sina da vodim ako kad porastem ne budem nofajer koji igra Kanter po ceo dan ko oni kljakavi sa mamine strane. Ne znam šta je taj nofajer i što su mamini kljakavi, ali Kanter baš volim da igram. Onda sam pitao tatu što mama kaže da od kafane treba da se čuvam da ne prođem kao tata, a tata mi je rekao da su žene dobre za kuhinju, ali da ih ne treba pustiti da razmišljaju i pričaju mnogo.

Kada smo ušli, namrštio sam se jer je unutra smdelo. Tata mi je tada rekao da je to miris za prave muškarce. Potom je pozvao konobaricu i naručio po jednu rakiju za svu trojicu i porciju ciganskog leba. Konobarica je donela rakije, ja sam pomirisao, i baš je smrdelo. Kad sam to rekao tati, čika Dragi mi je odgovorio da će taj miris da mi bude najlepši, samo kad porastem. I onda smo se kucnuli i ja sam malo popio. I baš je bilo odvratno, ali tata mi je rekao da tek kad popijem jednu čašicu postajem muškarac. Ja sam hteo da postanem muškarac i rešio sam da popijem čašicu, iako nisam znao zašto sve kod muškaraca mora da smrdi.

Tata i čika Dragi su počeli da pričaju o politici i nekom Donkiću i da psuju. Tata je onda rekao da bi on isterao sve političare iz neke zgrade i postavio konje u tu zgradu u centru da pritiskaju neke dugmiće kao u cirkusu, jer bi konji bili bolji i manje bi para trošili, a sve bi ostalo isto i ne bi neki debeli Tajanović zbog toga prekidao fudbal. Ja nisam znao što konji da pritiskaju dugmiće i kakav je to cirkus koji prekida utakmice, ali sam hteo da postanem muškarac i popio sam onu čašicu i počelo je malo da mi se vrti u glavi i da mi bude muka. Kad su to videli, tata i čika Dragi su mi čestitali i rekli mi da sam postao pravi muškarac.

Meni je bilo drago što sam postao pravi muškarac, ali mi se malo vrtelo u glavi. Setio sam se Sanje iz trećeg jedan što nosi kikice i počeo da se smejem jer mi je bilo lepo zbog Sanje. Kad sam rekao tati što se smejem, on me je poljubio u glavu i kazao da sam njegova krv i da nisam od onih maminih šonja što žensko neće ni na slici da vide.

Posle me je tata odveo kući i rekao mi da mami ništa ne pričam, jer muškarci nikad ne pričaju ženama kad su bili u kafani. Ja mami nisam hteo da kažem da sam bio u kafani, ali me je videla kako se teturam i pitala me šta je sa mnom, a ja sam joj odgovorio da sam postao muškarac i da mi se zato spava. Onda sam čuo kako se drala na tatu i rekla mu da nije normalan i da će da ga tuži nekome i da će da ga vode negde. Meni ništa nije bilo jasno, ali mi je bilo lepo jer sam postao muškarac i mislio sam na Sanju iz trećeg jedan.

Ujutro me je bolela glava. Tata mi je rekao da će to da prođe i da tako mora kad postanem muškarac. Mama je samo ljutito rekla da neće više da me vidi u kafani. Kad sam tada mislio na Sanju, nervirala me je jer me je bolela glava i mislio sam kako bih je počupao za one njene kike, samo da je tu. Uskoro sam krenuo i u školu u četvrti razred. Iako sam sad muškarac, i dalje volim Kanter.

Ovaj letnji raspust je bio lep i sunčan. Ovo je bio najlepši letnji raspust do sada, kada sam prvi put postao muškarac.

Definicija je napisana za takmičenje "Pačija škola".

Komentari

Totalno kul klinac :) +++

Хахаха, јесам се лијепо насмијао. Алексе, од тебе ништа друго нисам ни очекивао до квалитет. Свака част. :)

pseto88
Totalno kul klinac :) +++

Кул му и тата :)

Митке
Хахаха, јесам се лијепо насмијао. Алексе, од тебе ништа друго нисам ни очекивао до квалитет. Свака част. :)

Сети ме се на Дан безбедности :)

и онда дође учитељица и каже "дидн'т рид, лол! добар (3)",
одмене 5

dokle_vise
и онда дође учитељица и каже "дидн'т рид, лол! добар (3)",
одмене 5

А јесам вазда дужио, мајку му, ал контам да је битно диспричам причу, па ко прочита, прочито.

Само ти причај приче, читаћемо ми, немој да бригаш. :)

Odlično je ovo Androse. Petica. +++

jest dugačka ali ne zamara
+++

Заиста одлично!

Фала на лепим речима де чули и де не чули!

Bogami ja ću ovo kod sebe. Jebeno dobra.+*

Претпостављ'о сам да си ти пис'о. +

hahahah, dobro je ovo +++

Кад сам тада мислио на Сању, нервирала ме је јер ме је болела глава

Znaju žene da indukuju glavobolju. I kod sebe, kad im treba izgovor.

Valja, valja, ošalovano kako dolikuje, tamo, vamo, pa naokolo +