Prijava
   

Klasični partizanski heroj

Rođen je u seoskoj porodici. U ranoj mladosti se istakao kao junačan i drčan mladić, poznat po tome što je rukama ubio vepra u 6. godini života. Kad je malo odrastao, radio je u kamenolomu kod mrskog kapitaliste. Tu je video svu bol i nepravdu koji vlada u sistemu gde je čovek čoveku vlasnik. Sa 15 godina ga žandari teraju u zatvor, jer je lopatom istukao zlog kapitalistu koji je poštenim radnicima zakidao od plate. Kada je počeo rat,on se sa 18 godina pridružuje narodnooslobodilačkoj vojsci Jugoslavije i njenom vođi, Maršalu Josipu Brozu Titu, najvećem sinu naših naroda i narodnosti. Istakao se silnim junaštvom u narodnooslobodilačkoj borbi:

-Na Sutjesci je sa šmajserom u kome je bilo pola metaka u šaržeru i dve kašikare samostalno pobedio celu neprijateljsku diviziju, da bi potom kupio i iznosio ranjenike pod teškom artiljerijskom i mitraljeskom vatrom kroz minsko polje. Kad je preneo sve ranjenike hvatao je bombe koje je okupator bacao i vraćao mu ih nazad rečima: Nosi ovo Hitleru i Paveliću!

-Igmanski marš je prešao bez košulje i čizama, čizme je udelio promrzlom kuriru, a košulju udelio drugarici partizanki. Vatreno je bodrio drugove partizane da istraju u borbi protiv mrskog okupatora. Kad su se partizani odmarali pored vatre, on je sedeo u snegu, svoje mesto je ustupio ranjenom drugu.

-Na Kozari je dual-vieldovao dva mitraljeza marke MG-42, i sa njima je žestoko raspalio po okupatoru. Sa njima je i jurišao, prvi ispred svih, na neprijateljski bunker.

-Na Drvaru se istakao hedšotovanjem padobranaca, eliminacijom cele čete jednom granatom, iskakanjem pred metak koji je bio ispaljen na druga Tita, i junački individualni juriš na nastupajuće trupe sa odlomljenom bukvinom granom u rukama. Ovaj njegov juriš je ostao zabeležen od strane mladog američkog izveštača imena Džordž Lukas,koji se slučajno tu zatekao,i kasnije iskoristio te fotografije i zapise kao inspiraciju sa stvaranje Džedaja.

Njegova pogibija je bila veliki pogodak za narodnooslobodilačku borbu. Svi partizani su plakali, a priča se da je čak i Maršal pustio suzu, mada to verovatno ima veze s tim što mu je mušica uletela u oko.

-Poginuo je razbijajući nemačko-italijansko-ustaško-četnički obruč koji je opkoljavao njegovu jedinicu. U prvom jurišu mu je granatom otkinuta noga. Međutim, on se nije predavao,nego je uzeo štake od bolničara i krenuo na okupatora naoružan štakama. U tom jurišu mu je bomba otkinula drugu nogu. Drugovi partizani su ga uzaludno nagovarali da odustane, on je naredio da mu daju kašikare i šmajser u ruke, i da ga nose napred. Zamalo da se probiju,kad se pojaviše tenkovi koji odbiše partizane nazad. On je ostao napred ,pucajući na mrskog okupatora. Eliminisao je celo krdo četnika naoružanih barjacima, satarama i ražnjevima.Jedan Kraljevski Tigar je krenuo ka mestu gde je on ležao,heroj zubima otvara poslednju kašikaru i baca je pod Tigra. Tenk je uništen, a vozačev leš ispaljuje projektil koji uništava čitavu četu neprijatelja (rigor mortis) Heroj izdiše, pošto je u njega ispaljeno više metaka nego što je Cigana na Zelenjaku. Na horizontu boje krvi se ukazuje lik Josifa Visarionoviča Džugašvilija Staljina.

Nakon rata heroj je komercijalizovan, prodaju se kape, majce i vibratori sa njegovim likom, snimljeno je par filmova o njemu sa holivudskim glumcima, i dobio je spomenik u nekom gradu u centralnoj Srbiji.

Komentari

Kakav je ovo roman, abramovič roman.. +

Ahahahahahaha, odlična.

Хвала,хвала џД :)

jebao si majke! omiljena

На Козари је дуал-виелдовао два митраљеза марке МГ-42

:D

Brate....objasnio si neke stvari *

Све речено. Плусчина.

Sve pohvale , toliko je verno i bogato sve opisano :D

Bio i u Spaniji a i zarobio nemacki bunker sa sve topom
+

Све си погодио осим да је загин'о у чувеном НОБ-у. Господин, пардон друг класични није погинуо, већ је јуначки тешком муком преживео како би касније дао свој одлучујући допринос изградњи социјалистичког друштва радних људи.
Успут је заб'о споменицу, по које министарско, секретарско, УО или друго место, петособан стан у Новом Београду, скромно летовао на Брионима са другом Старим и остатком клике, све у свему живео веома револуционарно, чак и '68 кад је открио да је син/ћерка студент на погрешној страни.

Крајем осамдесетих, кад је зашао у дубоку старост и увидео све мане комунизма, открио је да је у ствари целог живота демократа по убеђењима, па се заједно са сином/ћерком учланио у неку од новонасталих странака. И данас су на власти, по министарствима, агенцијама, управним одборима, партијама...

delimicno se slazem sa riplijem...
svejedno, dobra definicija al bespotreban Lukas...

Josif Visarionovič Džugašvili Staljin, sa uživanjem sam tri dana pokušavao da zapamtim to ime +

Gospodin Čoek
jebao si majke! omiljena

upravo ovo.

Ovo je stvarno, ali stvaarno dobro. Legendarno je i neopisivo dobro. Svaka cast! Alal ti vera! Dugo ovako nesto nisam video. Pljuscina!

hahaaaaaa......to je kasnije iskoristio Dzordz Lukas za Dzedaje....legendarno....plus i star :D!

Елиминисао је цело крдо четника наоружаних барјацима, сатарама и ражњевима...xDDDD +

Одлична дефиниција, реално супер написана. Али с друге стране ми се не свиђа заједљиви коментар господина Риплија тако да бих му препоручио да се подсети неких од следећих људи који су прави пример ове дефиниције без његовог додатка...

Ово су само најпознатији, примера има мали милион...

Ako mu se pojavljivao Dzugasvili, epilog bi bio da je zaglavio na golom otoku.

Ripli i LoL krenuše putem kojim Srbi idu otkad dobiše internet...

Odavno se nisam ovako nasmejao.

Ripli i LoL krenuše putem kojim Srbi idu otkad dobiše internet...

Ћути Кизони, покушавам да набијем стотинак коментара :)))

Nisam čitao do kraja, ali čim je ovako dugo mora da je pametno, pa sam dao +.

Definicija je teško sranje, cinizam i to poprilično isprazan i glup...
podsmevanje partizanskim filmovima i herojima je bilo u modi početkom devedesetih a onda je ova druga, antikomunistička, strana pokazala šta zna i ume i evo, sad se privatne televizije sa setom podsećaju "podviga" koje su Ljubiša i Bata ostvarivali sredinom sedamdesetih

радио је у каменолому код мрског капиталисте
лопатом истукао злог капиталисту који је поштеним радницима закидао од плате.

Ja tebi iskreno želim jedno pet godina kod bilo kakvog kapitaliste, sunjam da bi ti onda ovako šta bilo smešno

Osim toga, kako je neko već primetio većina pravih komunista partizana su bili i "Španci"
a to nije stavljeno u rezime...
Kao i štošta drugo, al' ko će sad da ispravi sve krive Drine ovog sveta

Definicija je fenomenalna, samo da overim komentarom da sam svojom zvezdicom verovao da će ovo doći na naslovnu. Zasluženo.

podsmevanje partizanskim filmovima i herojima

Pa i u neku ruku opravdano podsmevanje. Znas li da je bitka na Kozari odnela 66.000 zivota. A Nemaca je poginulo taman toliko za jedno odeljenje u srednjoj, ili ti 33, ne hiljada naravno, vec samo golih 33.

Jašta! I zato sad treba da im se smejemo:" Ahahha, budale! Niste vi Nemca ni videli!"

Хвала свима на похвалама :)
Мачкер, профилна говори уместо тебе сасвим довољно. Јел треба да се подсетимо да су комунисти побили више људи од Хитлера ? :)

da ali su i pobili više nacista od Amera.

Ajde, da ti poverujem, ipak je Hitler bio jedan a komunista podosta.

zanimljiva vam rasprava

Циниче, ајде прекини нису ти ставили дефиницију на насловну да би овде вређао!
И ево ти одговор на то твоје говно од песме!
http://www.youtube.com/watch?v=rgjSNUg492M

da ali su i pobili više nacista od Amera

Aferim za ovaj koment. :)

zanimljiva vam rasprava

Zanimljiv ti koment, malo govori, ništa ne kazuje:)

ајде прекини нису ти ставили дефиницију на насловну да би овде вређао!

Š'o bre? Š'o? Nimalo me nije uvredio, bi, da me je svrstao međ nacionaliste ili nedaj bože među Đinđićionaliste kao neki tu, ovako, više govori o sebi, a da sam komunjara, ne krijem :)

Мачкер, то не кријем ни ја, само ме нервира јер је песма реално говно од најбољег примера олоша који нам је растурио земљу :)

Мачкер, ја знам комунисте који су огорчено против Титоизма.
Ако си комуниста, не значи аутоматски да браниш Броза или Џугашвилија Волођу, тим пре ако си данас, у 21. веку комуниста.
У најмању руку, морао би да имаш на уму чињеницу да се комунизам није десио ни у Сојузу Совјетских Социјалистичких Република а ни у Титославијама. У овим другим поготово не.

Што се самих партизана тиче, ви људи као да не схватате шта сам написао у коментару - велика већина преживелих партизана се после рата огребала за масне позиције у 'бескласном' друштву за које се борила. Видех да је неко поменуо Николу Демоњу, Саву Ковачевића и друге - који су сви редом изгинули ко Власи на рингишпилу. Погинуло их је у рату много мање него што их је преживело, и нису погинули проблем направили већ преживели.

dual vildovanje фтв

не значи аутоматски да браниш Броза или Џугашвилија

A gde si to video da ih branim? Doduše, nemam ja ništa protiv Broza, čak ni Staljina.
Al, o tome ovde nije reč
Branim te ljude koji su godinama otpadali po šumama, zimi i leti spavajući ponekad (kad ima) čak i u ponekoj šupi ili kokošinjcu, ne obedujući ni po nedelju dana
Takve muke su nezamislive za bilo kog današnjeg internet otpadnika svilenoguzana koji bi u šumi umro od straha čim se suoči sa vevericom
Ako je njihove podvige ranija državna propaganda preuveličavala ajde bar da ih danas ne preunižavamo.Mkej?
Bar ja tako mislim...

Ripli za svakog komunistu koji je ogorceno protiv titoizma kojeg mi pokazes ima da te castim pivom!

Димитрије Љотић !

Пишај бре по комуњарама, и њиховим пропагандним филовима након рата. Највећи наши јунаци су били краљевска војска на челу са краљем Петром I Карађорђевићем, све што знате о тим партизанима, знате или из филмова или из дедеиних прича. И мој је био комуњара и тровао ме, ал џаба, ја сам четник.

Bolje da nas unuci mrtve pamte nego da nas sinovi zive zaborave

Komunizam i staljinizam su gori od oba svetska rata zajedno i svako ko velica komunizam oprosteno mu je ako ima majicu cegevare i maksimum 15 godina...sve preko tog uzrasta je za ispitivanje

Komunizam i staljinizam su gori od oba svetska rata zajedno

Da. Vidim da si ga baš uboo sa obrazloženjem.

Procitas Cou Solzenjicina malo i sve ce da ti bude jasno.......Ili neka ekskurzija do golog otoka...jebo vas Jovo Kapicic u dupe

.jebo vas Jovo Kapicic u dupe

Ccccc, tako li vas sad uče na veronauku i građansko, sramota!

Сваки комуњара воли паре, свако ко не воли комунисте је четник! Ето вам на ваша поента расправе! Шупичку материну!

Krcun osnovo Zvezdu!

Krcun osnovo Zvezdu!

ПЕНЕЗИЋ ФТЊ

Čekaj, jel ovo samo ja kad psujem budem banovan ili šta?

Сваки комуњара воли паре, свако ко не воли комунисте је четник! Ето вам на ваша поента расправе! Шупичку материну!

Ko laže, taj krade. Ko krade taj ima pare. Ko ima pare taj ima račun u banci. Ko ima račun u banci, taj ima knjižicu. Ko ima knjižicu taj je komunista.

ПЕНЕЗИЋ ФТЊ

DAJANA PENEZIĆ!

Heeej, ti na motoruuu

DAJANA PENEZIĆ!

Тај рад.

Ko laže, taj krade. Ko krade taj ima pare. Ko ima pare taj ima račun u banci. Ko ima račun u banci, taj ima knjižicu. Ko ima knjižicu taj je komunista.

Генијално :Д

Pa jesu malo preterali u tim partizanskim filmovima.Cak i malo vise.Ali dobro, ipak su se borili protiv fasizma.I cetnici su, barem ja tako mislim, pa mi krivo sto ih optuzise za sve i svasta posle rata.Ja preferiram Prvi svetski po pitanju junastva, ali svaka cast i partizanima.
Plus za defku.

Najveci junak je Franko Nero kad odjebe vlastelu i kaze nesto u fazonu trebaju joj oci da vidi kad pusi, tako nesto....

+ *

Obavešten sam u međuvremenu od moderatora da mogu i ja da psujem sve dok je neodređeno, stoga:

jebo vas Jovo Kapicic u dupe

Jebo Tebe Jovo Kapičić u dupe!

Шупичку материну!

Marš Ti u pičku materinu!

Ista pravda za sve!

И мој је био комуњара и тровао ме, ал џаба, ја сам четник.

I moj je bio komunjara i trovao mene, al sam odlučio da se ne svrstavam dok ne vidim ko će pobediti. Al navijam za četnike.

sve dok je neodređeno, stoga:
Jebo Tebe Jovo Kapičić u dupe!

Јур дуин ит ронг.
Ал јесте нас јебо све у дупе. И даље нас јебе. Што јес - јес.

to neki lik iz CG, Ka pičić?

Јесте, Брус. Ево га Н. Херој главом и брадом
http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=983&nav_id=419615

Мало је дужи клип, али немојте да вас мрзи да одгледате. Много отрежњујуће делује.

Херој главом и брадом

Pre će biti, glavom i petokrakom.

Ala ste ispemovali čoveku defku, da ne poveruješ :)

Што спем? Пример друга Капе као да је пресликан у дефиницију, са све Риплијевом исправком.

Nemam ja pojma ko vam je taj Kapičić, ali znam nekoliko nosilaca Partizanske spomenice koji su išli na besplatno krstarenje Jadranom na brodu Punat...

Е свашта... Сина му сигурно знаш. Вероватно и унука.
За све који више воле писану форму
http://www.e-novine.com/feljton/34636-sam-najvea-rtva-Golog-otoka.html
http://www.e-novine.com/feljton/34667-Uvijek-Srbiju-uvijek-protiv-Miloevia.html

Епизода са одласком у куповину гајгеровог бројача са 300.000 тадашњих долара је епски урнебес.

hahahahahha dual-vield je objasnio haahhahahaahaa +

Aaaaa, pa ja još i ubode sa prvim komentarom...

Маните се људи ћорава посла, комунизам ист тот већ 20 година, ова дефка је требала да прикаже гротеску која је доминирала тим временом.

Пишај бре по комуњарама, и њиховим пропагандним филовима након рата. Највећи наши јунаци су били краљевска војска на челу са краљем Петром I Карађорђевићем, све што знате о тим партизанима, знате или из филмова или из дедеиних прича. И мој је био комуњара и тровао ме, ал џаба, ја сам четник.

AHAHAHAHAHAHAAAAAA! Jel misliš na one "četnike" za vrijeme drugog svjetskog što ih je "vodio" onaj ćoro? Bome si ti star neki čovjek a služiš se računarima.

Vidi ovog mentola! Pa te tvoje partizane je vodio najveći ustaša i neznabožac! ONI SU UBILI DRAŽU! UBILI SU SRBSKI DUH! JEBO TE ŠEPO!

Vidi ovog mentola! Pa te tvoje partizane je vodio najveći ustaša i neznabožac! ONI SU UBILI DRAŽU! UBILI SU SRBSKI DUH! JEBO TE ŠEPO!

MOlim te da se ponašaš civilizovano i da poštuješ tekovine NOB-a.

Кизо, не одговарај сам себи и не спамуј.

Danas ovu zemlju vode sinovi i cerke tih komunista.... i isti nam je qrac....u sobi mi stoji okacena zastava SFRJ i grb Srbije. Koliko god ne volim komunizam i tita,jedno se mora priznati: da nije bilo tako lose u to vreme,kad smo bili zajedno sa ostalih 5 republika imali smo neku snagu. A sad smo niko i nista,svi nas vide kao ubice i divljake.
Iskreno,zabole me za zapad i njihovo misljenje al' zbog nas samih trebali bi da se okrenemo istoriji. Ja sam nacionalista,jes da je ta rec oviju dana skroz izdeformisanog znacenja (jbg mediji ucinise svoje) ,ali smatram da je ujedinjenje sa ex ju republikama jedino resenje za poboljsanje ekonomske situacije ,ne mora da bude drzava,samo otvorena saradnja i ispomoc jednih drugih.
A vi se prepucavajte dal su bolji partizani i cetnici a ja cu lepo da nastavim da volim Srbe ma ko god to bio... pozzz

btw dualwieldovanje hahahahhahaha,SVAKA CHAS' ++++

Кизо, не одговарај сам себи и не спамуј.

TI I STEFAN KOSTIĆ NEĆETE MODERISATI!

NACIONALIZAM NIJE ŠOVINIZAM!

Nova srpska internet mantra...

Svaka čast! Ovo toliko liči na Batu Životinju!

Преправио сам ти неке грешке у куцању и слично. Пази следећи пут, ако пишеш нешто добро као ово, не иде да га стављам на насловну, а да нема свуда размаке после зареза. :)

komunizam nije bezgresan i po meni je sranje od sistema, ali vi stariji zapitajte se: kad ste zivjeli bolje - u Titovu jugu ili sad? inace ++ za defku, i vi nacionalisti u pokusaju vratite se malo na nastavu istorije pa onda laprdajte nesto

O, blago si ga svima vama što su vam ćalci bili komunjare dok je to još bilo u modi pa ste vi danas neki nacionaliste, neki Đinđojlovci ali ste svi složni da je komunizam sranje i da nije u modi ...kod mene je sve to obrnuto

Morala sam da se ulogujem, samo da ti dam plus. A i da pitam ove ljude sto se ovako lepo raspravljaju ovde: Je l' stvarno nemate nijedan drugi forum gde od jutra do mraka mozete da tupite k***c o tome ko je u pravu, ko nije u pravu, ko je koga pobedio, a kome smrde carape?!
Odes na youtube- nacionalisticke rasprave ( ako se kaze nacionalisticke); face- rasprave gore pomenute; Sad i ovde?! O'ladite, bre, malo...

четник, него шта! брада до појаса и сатара за струк, опанке на ноге и ајмооо ;-)

Цитат Кизо, не одговарај сам себи и не спамуј.

TI I STEFAN KOSTIĆ NEĆETE MODERISATI! Тацит

Само ти кажем да не глумиш лудило и спамујеш. Можда те банују :)

Цитат Преправио сам ти неке грешке у куцању и слично. Пази следећи пут, ако пишеш нешто добро као ово, не иде да га стављам на насловну, а да нема свуда размаке после зареза. :) Татиц

Хахах, ок, ово сам написао свог другог или трећег дана на Вукајлији, тако да још нисам био толико уходан...

Цитат O, blago si ga svima vama što su vam ćalci bili komunjare dok je to još bilo u modi pa ste vi danas neki nacionaliste, neki Đinđojlovci ali ste svi složni da je komunizam sranje i da nije u modi ...kod mene je sve to obrnuto Татиц

Ни мој деда ни мој отац нису били комунисти никад, нити су данас националисте ни Ђинђиловци, тако да прекини да лупеташ.

Срање, где грешим с овим цитатима стално? -.-

Ne tacit nego tatic....i mora velikim sve i citat i tatic :)))

Е хвала ти, да се не брукам више џД

Па добро, мало си га само скењао са примером, фино углавном.. Волим овакве бароније :)

Majku ti božiju imperijalističku! Ovakvu gomilu crvenoguzih pavijana i ostalih primata nisam vidio za svih svojih godina upravljanja socijalističkom samoupravnom Jugoslavijom. Definicija je sasvim ok, tako da je autor dobio +. Što se tiče hrabrosti partizana tu nema šta da se priča. Da nije bilo pokreta otpora u Jugoslaviji, Hitler bi poslao još više trupa u operaciju Barbarosu, osvojio bi Moskvu i naftna polja na Kavkazu i Crvena armija bi propala i sa istoka i sa zapada. Nije on slao sve te SS divizije zbog četnika...oni nikada nisu bili ozbiljna pretnja nacistima. sve je to poslao zbog partizana. Tako da gospodo...da nije bilo tih vama tako mrskih partizana danas bi ste, vrlo verovatno, umesto Svetog Save imali brkatog Hiću i njemu bi ste salutirali pre svakog časa. Ja sam svoje rekao. I opet: Majku vam božiju!

@josip broz
Ај што завараваш нас, него што и себе завараваш. Да нам није било толико мрских партизана, данас би Србија била краљевина и вероватно једна од топ 5 држава у Европи по свему.

Pravi Drug Tito nikad ne bi plusovao ovakvu definiciju, očigledno da danas svaka šuša može da se predstavlja tako

Ај што завараваш нас, него што и себе завараваш. Да нам није било толико мрских партизана, данас би Србија била краљевина и вероватно једна од топ 5 држава у Европи по свему.

Garant bi nam danas i Ameri zavideli na tome što smo prvi fejkovali sletanje na Mesec

Браво коми, то за Месец сам скроз заборавио, и да би вероватно били прва нуклеарна сила Европе... Како год, било би нам једно, па неизмерно боље, да нисмо доживели најмрачнији период српске историје од 1945. а и дан данас траје, унуци ових комуњарских душмана нам воде земљу!

Живио нам дружек Титек,слободчек!

najveca realnost brate !!!!!!!!!!! najjacee Након рата херој је комерцијализован, продају се капе, мајце и вибратори са његовим ликом !!!!!!!! ahahahhahahahahhaha

Živeo drug Staljin!

Ahhhhhhajahahahah svaka čast druže... kupilo me ono krdo četnika

Јебо си му кеву хахахахахахах

Perfekcija, šteta što nije duža definicija, prekratko je koliko dobro! +++