Prijava
   

Kletva Cara Lazara

Sve što je u srpskom narodu valjalo i bilo čestito, došlo je u boj na Kosovo, i tamo poginulo. Svi oni što su pretekli bili su dezerteri i izdajice na koje se i odnosi kletva Cara Lazara. I te izdajice su nastavile da produžavaju srpsku vrstu i potomci tih izdajica, dezertera, kukavica i poturica smo u neku ruku svi mi. A milijoni koji se nisu rodili, potomci su onih izginulih, "boljih Srba".
Kao takvi - nikakvi, nosimo krst "Lazareve Kletve", te nam narod "slabo rađa", od ruke nam "ništa ne polazi", jer se "rđom" i ne može nešto valjano napraviti. Greh otaca stiže "na naplatu" deci, te nam Kosovo postade i ostade večito "bojno polje", koje sačeka sve nas, potomke prapredaka, izdajnika.

"Ko je Srbin i srpskoga roda,
i od srpske krvi i kolena,
a ne došo na boj na Kosovo,
ne imao od srca poroda,
ni muškoga ni devojačkoga!
Od ruke mu ništa ne rodilo,
rujno vino ni pšenica bela!
Rđom kapo dok mu je kolena!"

Car Lazar, cursing Serbs since 1389.

Komentari

Srbija je večna, dok su joj deca verna..

Ono za poturice je tačno, pošto su Srbi Sloveni, a Sloveni crnih očiju, koliko ja znam, ne postoje. Ili izrazito crnokosi.

Jebes mi mater, Jurodivi, postajes mi omiljeni autor. Def mi se svidja, ako je shvatim kao neku ironiju, srakazam i sl, kako god, briga me sta si ti hteo da kazes, u mojoj glavi zvuci do jaja +++++++++++++

blago meni sa takvim srbima... ja sam austrougarin!

tako je tupi, ironija, e fala q... da je neko skonto

Zanimljivo...nisam dosad gledao to na taj nacin:)
Mnogo volim te neke definicije kao sto je ova-konkretno, ne mozes da kazes nista protiv nje, mozes samo da das minus iz cistog hejta.
+

Potpuno je budalasto,kleti nekoga ko nije dosao na Kosovo,zato sto je to bila bitka koja nije mogla biti dobijena.Po starom srpskom obicaju ,pisali su uz vetar i nisu razmisljali mudro,zato su i pokusali da se biju sa Muratom.Inace,o boju na Kosovu se zna samo iz pesama i verovatno vise od pola nije istina.Mudar vladar bi izuzeo nekoga od boja,da bi mogao da nastavi da vlada,ako ovaj pogine,a ne bi ga kleo.
Nas problem kroz istoriju je taj sto smo kurceviti,nimalo mudri i slabi.Zato su ,uvek i siljili kurac na nama....

Da li smo mi izgubili na Kosovu? Zbog čega su u Beču lupala zvona da objave pobedu Srba nad Turcima? Zbog čega čak 200 godina posle Srbija nije bila pokorena od Turaka? Mislite o tome...+ Zbog Lazara....

Nismo izgubili bitku, ali strateski i generelno jesmo...
Nikola SS je rekao tacno, zvonila su zvona u znak pobede i u Becu, i na Notr Damu, ali sta ces...

Jel cuo neko od vas ta zvona?Vidim mnogi pricaju o tome ,bas kao da su ih culi.....!Kako mozes da nazoves pobedom bitku u kojoj si izgubio najveci deo radno sposobnog stanovnistva,izgubio najvece junake i unazadio zemlju za puno godina,samo da bi 70 godina kasnije,potpuno pao pod tursku vlast.Nikada se mi ne bismo oslobodili od turaka,da su pratili moderne trendove i da su hteli da napuste feudalizam zbog kapitalizma.Cudi mi da neki pricaju o nama kao nebeskom narodu,a niko nije cak ni postavio pitanje da li smo uopste Srbi,ili smo mozda Turci?

Ne tvrdim da smo trebali da budemo pickice i da povijemo rep pred silom,vec da mali narodi moraju da se rukovode iskljucivo interesima i da sklapaju paktove i sporazume u cilju zastite stanovnistva i ocuvanju tradicije.Voleo bih da mi neko pametniji od mene objasni zasto su u II sv.ratu Srbi ,ubijali Srbe?Zasto smo bili dovoljno glupi i dopustili englezima da nas imanipulisu i pokrenu cuvene proteste 27.marta i time nas iskoriste za svoje interese?Da smo bili kurve,bolje bi prosli!!!

Nismo Turci. Talentovani, da ondasnja Srbija nije stala protiv te Turske i izginula, gde bi danas bila Evropa? Sta bi imali od napretka civilizacije? Ti pricas izrazito kriticki, pogledaj malo i drugu stranu...
+

Ne svidja mi se..."potomci tih izdajica, dezertera, kukavica i poturica smo u neku ruku svi mi"
Ostalo je i mnogo dece tih, kako kazes "boljih Srba", pa i zena u drugom stanju... nja...

ali svi su oni bili na kosovi, samo su neki posle zdipili :D

Pa ako imas srpsko prezime i vaspitan si kao srbin onda to i jesi. Boja kose i ociju nista ne menja, a vaspitanje da. Vise smo se poturcili od 1945 pa na ovamo nego za svih tih "500 godina".

Солунци су били једнако велики јунаци као и Лазарова генерација, па и већи вероватно... Тако да није све добро страдало.
Ми смо народ глуп за спољну политику, и опет некако таљигамо. Одржаћемо се и овако, ушли смо у штос +

"Ja ne odlucujem da li ću ići u boj, po tome koliko je velika sila koja mi preti, već po tome koliku svetinju branim."

sto stalno moramo da racionalizujemo sve? i da na kraju ispljujemo nase pretke, kakvi god oni bili :) tacno je da Lazar ne moze da se nazove ni knezom, a ne carem, ali je makar imao balls of steel da se sa feudalcima i njihovim vojskama suprotstavi turcima, pa makar i na onaj spartanski nacin. cenimo spartance ali ne cenimo svoj narod koji je makar bio i glup i sta sve ne drugo otisao na kosovo da se bori za svoju zemlju. posle ovog cina, svaki covek koji koji se na bilo koji nacin bavi istorijom dok sedi u toploj fotelji i razglaba o tome da li je kosovski boj uopste bio boj ili obicna turska zamka, i da li je milos (k)obilic uopste postojao i ako jeste da li je on ubio murata, i sl., treba da bar nekad zamisli nad cinjenicom da su njegovi preci kakvi god oni bili, iz najbolje namere zeleli da oslobode svoju domovinu, kako bi on ziveo u miru, sto sada upravo radi.

Пре осам месеци сам коментарисао ову дефку и сад сам поново хтео да је прокоментаришем потпуно исто. Да ли то значи да ништа нисам напредовао, или да сам и тад био паметан? хахахаха
А дефка је одлична!

AAA Baš sam danas vidio druga sa ovim natpisom na majivi al su bila samo prva dva stiha pa nismo razumili smisao, jes' me posralo pa da isti dan naiđem na ovu defku PlusOmiljenovano, sjajna defka ;+)

Istina da nije bas najpametnije bilo da sve damo u taj Kosovski boj,svima je to dobro bilo osim nama(msm onima koji su se borili) ali jednostavno nisu htjeli da daju da im turska cizma gazi Srpsku zemlju i gotovo.. "oko za oko,zub za zub"

od korisnika Talentovano glup pa nemam sta da ti kazem nego da si i previse!

Cudi mi da neki pricaju o nama kao nebeskom narodu,a niko nije cak ni postavio pitanje da li smo uopste Srbi,ili smo mozda Turci?

Ne prica se to po svetu o nama niti mi pricamo da smo to mi....vec "da su oni"

Ti definitivno po meni ni ne zasluzujes da kazes da si Srbin posto sigurno..... i ne trudi se da pricas u ime svih Srba vec u svoje ime :) vredja me to!
Kazi onda cudno mi je da neko pica o meni kao.....

Da li je nekom od vas pametnjakovica palo na pamet,da su ti Srbi(koji su poginuli u boju) imali malu decu? Interesantna teorija,ali sa ovim sto sam napisao,u potpunosti je pobijam...pozz

O '' Bici na Kosovu'' je veliki broj utisaka stecen iz filma ili iz pesama Pokosovskog ciklusa , a ne iz istorije.
Sada od vas zavisi da li cete da verujete ili ne, ali istorija nalaze ovako:

-Posle smrti Murata, Turci su poslali Bajazita po pojacanje koje se nalazilo negde u blizini.
Za to vreme Srbi probijaju Turske linije i pobedjuju trenutno. Posle bitke otisli su u crkvu da se pomole, ali dolazi Bajazit sa pojacanjem i vidi neko desavanje kod crkve i nespremne uhvati Srbe. Takodje, Srbi nisu znali da je Bajazit izaso iz bitke i isto tako Vuk Brankovic nije izdao Srbe, nego knjizevnost trazi krivca za gubitak.

Filozofe,teorija ti nije tacna...

Ono za poturice je tačno, pošto su Srbi Sloveni, a Sloveni crnih očiju, koliko ja znam, ne postoje. Ili izrazito crnokosi.

đo volim ove genetičare pa to ti je, i da inače Sloveni su svi plavokosi il crvenokosi, što znači da su Sloveni svi il Germani il Gali...taj rad.

mrzelo me da čitam sve ove komentare,dosta njih se opasno prosralo pa me mrzi... al defka jebe....

Ако је фека иронична, онда је за плус.

Ако је озбиљна, онда је за Ф одељење на психијатријској клиници Др Лаза Лазаревић.

A jesi li čuo za keltvu Kralja Vukašina...On glasi ,,Ko ne došao na Maricu, da Bog da mu turski sultan jebao ćerku, sin radio za istog, a posle I sultana I ćerku jebao neko treći...''
Vidiš Lazar se nije odazvao Vukašinovom pozivu...