Prijava
   

Ko je za ženu radio nikada nije propao

Narodna poslovica koju sam čuo u Memedovićevoj emisiji od nekog zlatara kada je bio na Ohridu. I posle dugog i mukotrpnog razmišljanja i uprezanja ganglija u tako komplikovanu a veoma prostu narodnu umotvorinu rešio sam da ona bude potpuno, iskreno i aksiomski tačna. Ne da se slažem sa dotičnom poslovicom nego ako treba potpisujem je sopstvenom krvlju na pergamentu od kozje kože i predajem Luciferu lično kao garanciju za tu izjavu.

Da izostavim slinavu logiku neke kosmičke pravde koja nagrađuje ljubav, odanost i posvećenost pošto to nije tačno i bacim se na razumno razmišljanje, koliko je to uopšte moguće. Poenta ove izreke je da se radi o jednoj ženi, dakle jedna jedina i to sve objašnjava. Na primer ovako, imaš ženu, posao kojim se baviš i pare koje zarađuješ moraćeš da uložiš u nju sve i da je naslednica sultana od Bruneja. Onda imaš švalerku, moraš i na nju da daš kintu, hotelske sobe, podmićivanje kuma da se ne izlaje, pokloni koji moraju da budu mali da žena ne izvali a zna se da sve što se ženama kupuje a malo je košta k'o dvojka Stanije Dobrojević, dakle više od petsto evra. To su već duplirani troškovi. Recimo da imaš još i treću, neku šemu sa strane, koleginicu koja te povremeno zajaši na puš pauzi u veceu. Jebemu mater ima i ona rođendan, ima i ona PMS a ti si baš tada bio nadrkan pa sada moraš da se iskupiš i eto, trostruko si uvalio prevarantsko dupe. Ortaci te prozivaju da si patofna i da te žena ne pusta na pivo a u stvari nemaš dinar jer si poslednje pare uložio u švalerkinu nadograđenu kosu, žena neće da progovori sa tobom jer ne znaš kako da joj objasni da nemaš dinar a kod koleginice neće da ti se digne jer kljucaš sam sebe u glavu zbog švorc situacije. Od takozvanog "jebača" došao si na nemogućnost jebanja uopšte. Bedak.

Pošto mislim da ja znam najbolje i inače imam neskromno mišljenje o svemu zaključio sam da je monogamija ipak ispravna stvar i jedini pravi sistem. Voli svoju ženu i poštuj je pa nećeš da završiš ispod mosta pušeći cigare zavijene u jučerašnji Žurnal od duvana koji si povadio iz pikavaca na autobuskoj.

Komentari

Ću pročitam ujutru, sad me mrzi, nemam snage, ću dumrem, al' plus na trud svakako u ovo doba dana! :)

Covpa je, realno, objasnio neke stvari. Plus i nikako drugačije.

Воли своју жену и поштуј је па нећеш да завршиш испод моста пушећи цигаре завијене у јучерашњи Журнал од дувана који си повадио из пикаваца на аутобуској.

Pacove, kradem ti ovo za profil i ne zanimaju me autorska prava. +

Изузетно +++

Да изоставим слинаву логику неке космичке правде која награђује љубав, оданост и посвећеност пошто то није тачно и бацим се на логику.

samo ovo malo dognaj, inace klasican objasn.
+

Шта ту није јасно?

pa imas "da izostavim slinavu logiku..." a onda se u istoj recenici "bacas na logiku".

У праву си Бубрег, дорађујем.

Lepo napisano pa sam dao plus, al' netačno pa et'. Ja eto prop'o u braku, nema čojeka, đe čovek.

Pa kad si naivan i nemaš ljubavnice. One bi te primorale da zaradiš više.

Pa kad si naivan i nemaš ljubavnice. One bi te primorale da zaradiš više.

Nemam ljubeznice, jerbo nisam neznano čeljade neg' pak mudar đečkić: tek ondak bi propao, kanapče-šljiva-ahiret-četresnica. I jedna žena je prekoviše, e momački dani vratite se lolo

kanapče-šljiva-ahiret-četresnica.

Ti si moj idol :)))

Sad je pročitah, odlična!

Видиш Луксе да сам ипак у праву, ти си пропао што ниси решен да успеш а не зато што је моја теорија нетачна. Немој да кудиш тако добру жену, која друга би те трпела јеботелеб?

која друга би те трпела јеботелеб?

Ima i tu istine.

Jebiga, ja kad god poslušao onu moju, nadrljao posle. Dobro, nije uvek, u 98% slučajeva. A ljubavnica, zasad, ništa :(

уствари

Odvojeno.
Odlično, pacovče!+++

Koliko ti dobro pišeš, čoveče. Ovo je genijalno. Voli te Smorka Giligicko, kako li ono bilo. Kawaii! :P +++

zanimljivo pisanije +++ dobar si, mali :)

Пошто мислим да ја знам најбоље и иначе имам нескромно мишљење о свему закључио сам да је моногамија ипак исправна ствар и једини прави систем. Воли своју жену и поштуј је па нећеш да завршиш испод моста пушећи цигаре завијене у јучерашњи Журнал од дувана који си повадио из пикаваца на аутобуској.

Rispekt. + dobra defka.

Пошто мислим да ја знам најбоље и иначе имам нескромно мишљење о свему закључио сам да је моногамија ипак исправна ствар и једини прави систем. Воли своју жену и поштуј је па нећеш да завршиш испод моста пушећи цигаре завијене у јучерашњи Журнал од дувана који си повадио из пикаваца на аутобуској.

Rispekt. + dobra defka.